Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    620

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
леле луѓе свесни сте дека пола форум се искара заради кучињата скитници :nesum::nesum:
Никој не се кара, само дискутираме. Таман работа ако се замразиме само поради нашите спротивни ставови.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Кога ќе размислам поубаво да, стерилизацијата би го решила проблемот. Би потрајало повеќе но би било поефективно крајно решение. Но не знам за финансиите т.е дали би бил скап тој целовкупен процес на наоѓање на кучињата и нивна стерилизација зашто мислам дека ако се прифати тој начин на работа се мора да биде безпрекорно добро изведено зашто се ќе пропадне во вода т.е ситуацијата ќе излезе од контрола.
Цена на една стерилизација на милениче мачка или куче оди од 2000-3000 ден на приватно кај ветеринар, зависи од докторот. И да е по ева од куче во скопје нема над илјада кучиња така да за до толку пари може да се изнајдат, ако е тешко за државата ќе се соберат и преку донации.

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
аха - тебе ти смета што јас имам позитивна енергија? па си пишувам за мене, наместо за тебе?

дали на тоа што ти мене ми велиш дека не сум човек (ако сум бил за уништување на кучињата скитници), и дека ти се гади и дека не ме бивало, јас треба да продолжам со твојата негативна енергија и да ти речам дека најверојатно некоја со такви изрази сигурно не е задоволена?

не бе терај, кажи уште нешто негативно за мене :)

а кучињата треба да се елиминираат од скопските улици под итно. на што личи во сред центар јас имам гости и кучиња трчаат околу нас додека ги носам да ја видат (шарената :) ) спомен куќа на мајка Тереза. што ќе помислам за нашиот град тие? не дека се само кучињата, ама овде тоа е тема...

Не другар ти нешто си грешка. Ти немаш позитивна енергија, напротив имаш и шириш негативна енергија.А мене да ме фалиш немаш потреба, подобро нефалена да останам отколку да ме фали некој ко тебе.:baeh: Фали си си сам себе, зашто очигледно нема кој друг да те пофали. А тоа дека ја пишувам негативни работи за тебе или те вреѓам, не треба да се срамиш, ја не пишувам ништо што не е вистина, а вистината не треба да вреѓа.

Што се однесува до кучињата, јас го кажав моето мислење и колку повеќе сум присутна на форумот се повеќе сум сигурна дека сум ја заземала вистинската страна- уличните кучиња да не се убиваат. Ако ти мислиш поинаку, тоа е твое право, но немој овде по форуми да ми солиш памет дека само малолетните лица ги штитат кучињата.:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Џабе ќе ги успиваат кога свеста на народот неможат да ја подигнат.

Член од
9 јули 2009
Мислења
4
Поени од реакции
1
Jas sum protiv ubivanje na kucinjata, toa ne e humano, ne e covecki, a site vie koi ste glasale za da se ubijat kucencata, zasramete se... Kade vi e sovesta be luge? :toe:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.117
Сега кучињата излегоа како најголем проблем во градот?Со стерилизација ќе се вратат на улица ќе поживеат уште малце и ќе ги снема.
Животниот век на кучињата трае во просек 10 години колку што знам. Зачи стерилизирај денес, уште 5-6 години има да го гнаси градот.
Тотално се отфрла како предлог.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Jas sum protiv ubivanje na kucinjata, toa ne e humano, ne e covecki, a site vie koi ste glasale za da se ubijat kucencata, zasramete se... Kade vi e sovesta be luge? :toe:
Девојко ти јадеш пилешки стек, свинска печеница,свински врат,мешана салама, германска кобасица,шарска плескавица, увијачи, ќебапчиња од кај столе,јагнешко печење, или телешко??????

Ако јадеш тогаш немам што да ти кажам понатаму освен дека ако сакаш да продолжиш со ставот кој го браниш,
ПОДИТНО ДА СТАНЕШ ВЕГЕТАРИЈАНЕЦ!

Член од
6 јули 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
Проблемот не е во кучињата скитници. Проблемот е во лугето кои ги одбиваат да ги чуваат (секој си има своја причина за кои не викам дека не се во право ) односно ги отфрлуваат.
Значи кучињата скитници ги правиме ние да бидат скитници :P
П.С. Не знам како некој воопшто може да помисли на успивање. тоа мозе да се направи само на болни кучиња макар да не го оправдувам и тоа.

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
А тоа дека ја пишувам негативни работи за тебе или те вреѓам, не треба да се срамиш, ја не пишувам ништо што не е вистина, а вистината не треба да вреѓа.
ало --- како тоа пишуваш вистина??? сите ние што сме нормални и сакаме чист град, без штетници од било која врста НЕ СМЕ ЛУЃЕ??? која ти е таа вистина? вистината е дека ние сме правите луѓе (такви како што од секогаш биле И НЕ СЕ КРИЕМЕ). Вие сте тие што имаат фантазерски, утописки, нереални идеи. Тоа личи на деца?

- да се стерилизирале, па ќе немало??? глупости. ќе им пак. луѓето пуштаат кучиња
- да се чувале - што треба да направиме уште 10 северни трибини и таму да ги ставиме? ти ќе ги храниш?
- да ги избегнуваме и ништо нема да ни направат? како прво не е СЕКОГАШ така (зошто да ризикуваме?), а и да е така што со болестите, нехигиената ?

Што се однесува до кучињата, јас го кажав моето мислење и колку повеќе сум присутна на форумот се повеќе сум сигурна дека сум ја заземала вистинската страна- уличните кучиња да не се убиваат. Ако ти мислиш поинаку, тоа е твое право, но немој овде по форуми да ми солиш памет дека само малолетните лица ги штитат кучињата.:toe:
па воглавно сте малолетни лица, нели? Лица што имаат ограничени сваќања и многу мало животно искуство. за жал, секаде ги „успиваат“ кучињата скитници по некое време, ако никој не ги посвои. дури и во многу побогати градови од Скопје. ти ако си толку голема, оди па посвои ги сите и чувај си ги дома. или направи им куќа.

од тука потекнува целата оваа утопија - мислењето дека кучињата се луѓе па треба да се постапува „хумано“. со нив треба да се постапува кучешки, не хумано. не значи да се убиваат без потреба, ама треба да има РЕД.

кај ќбиде тебе совеста кога утре некое куче ќе укаса некое дете и ЗАСЕКОГАШ ќе му ги уништи соништата за да биде фудбалер?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
кај ќбиде тебе совеста кога утре некое куче ќе укаса некое дете и ЗАСЕКОГАШ ќе му ги уништи соништата за да биде фудбалер?
Тоа е научна фантастика, никој од бранителите на уличните кучиња не помислил на ова.
Затоа апелираат на совест, хуманост...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Тоа е научна фантастика, никој од бранителите на уличните кучиња не помислил на ова.
Затоа апелираат на совест, хуманост...
Веројатно затоа што не се нашле во ситуација да се бранат од 10 кучиња, затоа што не ги почуствувале забите на нозете или на рацете, затоа што не трчале како луди да се спасат од кученцата кои онака за забава почнале групно да гонат некого. Нека пише некој кој се пронајде во погорниот дел од постот дали е или не е да се успијат скитниците, кои и онака освем болест, ништо друго не носат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Веројатно затоа што не се нашле во ситуација да се бранат од 10 кучиња, затоа што не ги почуствувале забите на нозете или на рацете, затоа што не трчале како луди да се спасат од кученцата кои онака за забава почнале групно да гонат некого. Нека пише некој кој се пронајде во погорниот дел од постот дали е или не е да се успијат скитниците, кои и онака освем болест, ништо друго не носат.
Веќе повеќе од нив пишаа дека ги бркало, или пак каснало куче.
Браво за нив.

И мене ме бркале, па сум се спасил. Ама јас знам дека има и мали деца, има и жени, има и мажи кои ќе се стаписаат кога куче ќе им се пушти.
Или пак нема да се доволно брзи.

Да не збориме за лицемерието - да не се убиваат кучињата, ама чеј, свињите може, кравите може, сите други може.
Ама кучето не, тоа не би било хумано.

S

Stefi070

Гостин
Браво за нив.

И мене ме бркале, па сум се спасил. Ама јас знам дека има и мали деца, има и жени, има и мажи кои ќе се стаписаат кога куче ќе им се пушти.

Да не збориме за лицемерието - да не се убиваат кучињата, ама чеј, свињите може, кравите може, сите други може.

ti razbiras be deka kucinjata se domasni milenicinja i se napraeni za cuvanje a ne za jadeneje AKO IMAS SLUSNATO NEGDE ZA OVA : ''KUCETO E NAJDOBRIOT PRIJATEL NA COVEKOT'' I PAK KE TI RECAM KE TE BRKAAT I KE TE KASAAT AKO SE IZPROVOCIRANI OD NESTO. TEBE NEKOJ AKO TE MAVA SO KLOCI I SO KAMENJA MIREN KE SEDIS????

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
ti razbiras be deka kucinjata se domasni milenicinja i se napraeni za cuvanje a ne za jadeneje AKO IMAS SLUSNATO NEGDE ZA OVA : ''KUCETO E NAJDOBRIOT PRIJATEL NA COVEKOT'' I PAK KE TI RECAM KE TE BRKAAT I KE TE KASAAT AKO SE IZPROVOCIRANI OD NESTO. TEBE NEKOJ AKO TE MAVA SO KLOCI I SO KAMENJA MIREN KE SEDIS????
Кој ги правел за чување?

Ти?
Господ?
Буда?

Кучето е животно, кравата е животно.
Како што човекот одлучил дека кравата ќе се убива за да се јаде, исто може да одлучи дека кучето же се успие ако нема друго достапно решение.
Не туку скокајте како за Црвен Крст да сте работеле цела деценија.
И ти јадеш месо, и ти си ѕвер по твоите дефиниции.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Браво за нив.

Не вади многу од контекст ти со тоа кои животни треба, а кои не треба да се убиваат, океј?

И ние што не бркало куче и пак сме против успивање барем не плачипичкосуваме како тоа секое можно куче е ѕвериште и ќе му ги уништи соништата на некое дете да стане фудбалер. Патетики до плафон сте бе.

И ако немаш други аргументи за да браниш сопствен став, не не ставај веќе во уста дека делиме фејк морал и сме ванаби хумани... јасно?
Многу е лејм да го напаѓаш другиот за ти да не се осеќаш грдо пошто стоиш зад геноцид на живи суштества, меѓу кои невини ќе настрадаат поради твоите, т.е. вашите стравови. :wink:

Од мојата дискусија со тебе толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom