Самара Морган
НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
- Член од
- 24 јуни 2009
- Мислења
- 511
- Поени од реакции
- 33
Ало ,човеку медицина учам.За болести пренесливи преку лижење од куче не сум чула.За каснување , да , ама за ова доооооох не!види - за црвенко баш ми е гајле. не ме спречиле мене многу појаки закани од едно мислење на еден форум да си кажам што мислам. а мислам дека не е ни за лошо мислење, зашто јас никого не вреѓам, туку само кажувам како (според мене) треба да биде.
особено што не ти е точна констатацијата дека секогаш бегаат. некогаш и напаѓаат луѓе, или барем ги лижат, многу почесто мочаат и сл...., а пренесуваат и заразни болести, кои ако не се гледаат не значи дека ги нема.
тоа што си вегетаријанец не значи дека сите се. уште повеќе што сигурно имаш некој кој не е. и се возиш во автобуси (таксија/авиони) кои ги управуваат некои кои јаделе месо и учиш од некои кои јадат месо.... таков е човекот - МЕСОЈАДЕЦ. исклучоците не го менуваат. Е сега, што не се спротиставиш за правата на јарињата, јагнињата, телињата итн?
Мислам дека ова со стерилизиции и вакцинации е само една хипокризија на општеството и помодарство - да се бранат кучиња, а да се плашат нормални луѓе.
Само напред за градоначалникот за оваа акција.
А незнам ни ти каде си можел да чуеш , ако не сум чула јас:pos2:
Друго , човекот е најголемиот ѕвер и тој е на врвот на ланецот за исхрана , А НЕ КУЧИЊАТА!!!

Трето , нормален човек сака кучиња.
и за црвенкото , абе како сакаш сфати ме:helou: