Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Против.Против.Против.Против.Против.Против.
Незнам со кој памет размислува и градоначалникот и тие покрај него.
Убивање на невини суштества?Кај ли ке им иде душата на сите тие кои ја одобриле акцијава кога ќе го напуштат заемниов свет?Наместо да се ангажираат за подобрување на собраќајниов хаос во Скопје и ред други работи, тие за кучињата се фатија?Се прашувам дали стоеше ова во неговата предизборна кампања?Веројатно НЕ, дека знаел дека со такво ветување нема никад да победи.
Градоначалнику, и покрај тоа што сте во одлични односи со мојте родители, јас нема да се срамам, ниту пак ке имам грижа на совест, при првата наша средба, да ви кажам што мислам и да ве направам од гом*о подоле.
Оставете ги животните да живеат, не сте вие нивниот месија, па да им пресудите колку да живеат.Прекинете ја акцијата одма, дека ке почнам да мислам само едно нешто:Ние немаме градоначалник, ние имаме убеиц, кој седи во фотеља и раководи со градот.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
За инат ќе ти реплицирам, па ти не враќај ако не сакаш.
Тоа што ти не ги сакаш не значи дека не треба да ги има. И мене ми се гади од луѓе ко тебе што размислуваат, па не мислам дека треба да ве успијат.
Сфаќаш? Нечиј живот не зависи од твојата волја и дали тебе ти ќе ти биде од полза или не.

Џабе се збори 2394842394329 страни уназад дека човек и животно не е исто.:smir:

P

Princ

Гостин
That how all begins.
Nope. Човекот нема никаква директна корист од верверичките, белите мечки и црните коали, ама и тоа како има директна потреба од кучето.
Затоа и смешно изгледа оваа споредба. Се обидувате да ги заплашите луѓето со такви приказни. Никој, ќе подесетам (дека веќе 9 пати реков), никој не сака да ги убијат кучињата. Само не ги сакаме слободните кучиња низ градски средини. А вие, "хуманите", слободно може од "хуманост" и недоволно добиена/дадена љубов да си ги чувате по тесни станови и да ги депилирате на 1 недела највише, ја волим моју мацу мазну

Напомена: за Princ ова на илустрацијата е позлобно од самото успивање, едноставно во очите на кутрово кутре читам "успијте ме, да никад се не пробудим"

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Се повторува она кое претходно не знам зошто не беше разбрано.
Кучиња по улици не треба слободно да се шетаат.
Значи или смрт или прифатни центри или вдомување.
Исто, ко што забележувам дека се греши тука, вдомување не значи пред зграда да ти е, па да му даваш храна.
Вдомување значи да ти е дома.
Независно улично куче не прави проблеми само со гризење и напад, туку и при плејада други нешта, најмногу при сообраќајни несреќи, кога истрчува пред возила.
Не може такво нешто да биде дозволено и понатаму.
Слободните кучиња имаат тенденција да се собираат во глутници и да лаат по цели вечери.
За разлика од пионеркиве, постојат и луѓе кои се вработени и нужен им е сон, не да слушаат ноќни завивачки серенади.

Кога ја прочитав темава ми текна дека во моја населба оддамна немам приметено улични кучиња. Порано се собираа во чопори по 20-30 и лаеја по цели ноќи.
Денес е мирно од тој аспект, како и што треба да биде.
Не знам што им направија, како ги сотреја, но алал да им е.
Исто, како што Малечко спомена, постои сигурно некој телефон на кој можеш да пријавиш заскитано куче/кучиња па да ги приберат и еутаназираат.

Нека се јават еве 100 души од различни делови на градов, нека речат има долу агресивни кучиња, па службите нека дојдат да ги средат.

Да не останува на граѓаните самоиницијативно да ги тепаат и трујат, треба тоа да биде обврска на градот.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Човекот нема потреба од животниве што ги наброја, ама ако почнува еден вид да изумира ќе дојде до степен да изумреме и ние како човечки род заради ланецот на исхрана.
Или евентуално сите ќе станеме вегетеријанци.:):)
Nope. Човекот нема никаква директна корист од верверичките, белите мечки и црните коали, ама и тоа како има директна потреба од кучето.
Затоа и смешно изгледа оваа споредба. Се обидувате да ги заплашите луѓето со такви приказни. Никој, ќе подесетам (дека веќе 9 пати реков), никој не сака да ги убијат кучињата. Само не ги сакаме слободните кучиња низ градски средини. А вие, "хуманите", слободно може од "хуманост" и недоволно добиена/дадена љубов да си ги чувате по тесни станови и да ги депилирате на 1 недела највише, ја волим моју мацу мазну
but..but...but..
На моето куче не му треба депилација:(
Природно е мазна:pipi:

Како и да е, анкетата си кажува дека сакат да се реши проблемот односно кучињата да завршат мртви и можеш да видиш колкумина гласале за таа опција.
Јас кажав во првиот пост:
Наместо да ги успиваат кучињава, треба да се погрижат да изградат центар кај што ќе се згрижуваат бездомните кучиња, да има акции за посвојувања, за собирање средства за хранење на кучињата итн.
Ама, лесно е вака на форум да се лупаме од гради сите.
Малкумина ќе дејствуваат за да ја поддржат или да не ја поддржат оваа акција.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Значи неможам да разберам некои членови.Никој не кажа дека и агресивните треба да се на улица, и јас сум за тие да се успијат,меѓутоа мирните и плашливите зашто да се успијат?Нека се кастрираат и нека се вратат нивниот живот е доста краток!

Само Хитлер убивал луѓе зашто биле Евреи,немора да ги убиваме зашто се само кучиња.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Од кај знаеш кој се агресивни кој не?:uvo:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Ама тебе и на останатите очигледно не ви е јасно дека на темава се прави муабет за уличните кучиња што се здрави и што не напѓаат,а?!:uvo:
а од кај мене ќе ми се сони дали се мирни, напаѓаат, не напаѓаат па за да можам ја мирно да си поминам поркај нив или да бегам ....ајде те молам објасни ми :uvo:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
а од кај мене ќе ми се сони дали се мирни, напаѓаат, не напаѓаат па за да можам ја мирно да си поминам поркај нив или да бегам ....ајде те молам објасни ми :uvo:
Сите ќе си купите Magic Eight Ball, па ќе се прашувате таму.
Ве молам инвестирајте во неа.
Еве пример:

Дали кучињава се безопасни?

Сигурно?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
А да не праите драми беспотребно?!:uvo:
Многу лесно може да се познае кое куче е пријателски настроено, а кое сака да те апне.
И вашите мозоЧИЊА нека сконтаат еднаш засекогаш дека такви ствари не се случуваат секој ден. Истражувајте нови хоризонти, тргнете тоа уздите-ви сметаат.

S

Stefi070

Гостин
Ako gledate malce TV na animal planet ke vidite kako tamu procenuvaat koi se agresivni a koi ne, ima nekoj testovi i se znaj. DEFINITIVNO SUM SUM PROTIV TAJA AKCIJA DA SE ISTREBAT KUTRITE NEVINI KUCENCA, TIE VREDAT MNOGU POVEKE OD NEKOI LUGE

Kajgana Shop

На врв Bottom