Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Кога ти ќе ми гарантираш со твој, со животот на твоето дете (како што кажа Лурц) и со животот на сите што ги сакаш - тогаш ќе подразмислам.

Знаете зашто мене ми е лесно да тврдам на темава?

Бидејќи јас тврдам дека кастрираните и вакцинираните кучиња сепак напаѓаат.
А за тоа е доволно едно куче да ме има нападнато - а мене ме има цела глутница - ЗА КОЈА ЗНАМ ДЕКА ЈА ЗЕМАА, ЈА КАСТРИРАА и ВАКЦИНИРАА и пак ја вратија кај мене пред влез.

Исто знам дека кога мајка ми оди на работа во 5 саат, некогаш јас морам да искачам за да ги бркам и шутирам кучињата.
Зашто и ржат. И ќе ја нападнат.

А вие тврдите дека не напаѓаат.
Тоа никогаш нема да го докажете.

Затоа, без празни муабети. Плус, со кастрирањето против нивна волја (јбг, сакате со луѓе да изедначуваме :devil3:), ти ги убиваш нивните кученца/деца.
Убаво пиша Реднек, вие се расправате за тоа како да заврши ерата на кучиња-скитници. Дали сега (и да нема НИКАКВА потенцијална опасност по улиците), или пак по 15 години - а дотогаш ние да ги пријавуваме агресивните, ОТКАКО ЌЕ НАПАДНАТ.

А за сите што не разбираат овде, откога ќе нападнат - тогаш е доцна.
И браво што ве бркале кучиња, цареви сте :devil3:
Да ти ги скратам маките, да не стануваш секое сабајле во 5, да те потсетам има број за да си пријавиш дека пред зграда имаш бесни кучиња?
И нема што да ти гарантирам јас на тебе, кога самиот не можеш да распознаеш кое куче е здраво и ништо нема да ти направи, а кое ќе те нападне.

Секој ден ги гледам кучињата кај мене во маало, никогаш не нападнеле минувач, ниту па некој се пожалил дека прават било каква беља. Никогаш нема да ме убедиш дека тие мене ми претставуваат опасност и дека ради твоите пред зграда треба да бидат убиени сите останати.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Исто знам дека кога мајка ми оди на работа во 5 саат, некогаш јас морам да искачам за да ги бркам и шутирам кучињата.
Зашто и ржат. И ќе ја нападнат.
Браво мац, мислам дека од овој момент може да се гордееш со себе си.:uvo:
Ај сеа размисли зашто и ржат истите кучиња на мајка ти?!
Можеби, ох само МОЖЕБИ затоа што си ги шутирал кога сте поминувале.
И тебе да те нападнат група на деца “деликвенти“ сигурна сум дека следниот пат ќе ги нападнеш и ти, барем некој од нив.
И те молам, не ми продавај приказни дека и пред да ги шутираш и ржеле на мајка ти, зашто ако не ти, тогаш некој од зградата во која живееш ги зашутирал.
:uvo:
Ако не го нападнеш прв животното, било кое, (па дури и змијата) нема да те нападне прво.

Апсолутно сум против успивање на кучињата.
Како некој воопшто може да помисли на вакво нешто не ми е јасно.:uvo:
Оно не е криво шо некој си срце од човек решил да си го направи животот поинтересен и да си купи куче, а после му се здосадило и го фрлил на учица.
Низ што се не поминуваат ваквите кучиња, ќотек јадат зашто му се нашле на човека на патот. Ма ни подари тоа.
Бев сведок кај што мало кученце си лежеше на едно патче, човек поминува подалеку од него, скршнува од патот кај што тргнал, му се доближува на кучето, го мава со сета сила и си оди.
И ОД ШО МАКА?!
Апсолутно ништо не му направи кучето, ма не го ни погледна.

Наместо да ги успиваат кучињава, треба да се погрижат да изградат центар кај што ќе се згрижуваат бездомните кучиња, да има акции за посвојувања, за собирање средства за хранење на кучињата итн.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Добро, а кој ги брани агресивните?

Да, ме бркало и бев многу мала, ал не ги осудувам на смрт сите кучиња ради тоа што јас нозете не си ги осеќав тогаш кога успеав да избегам.

Кучињата со болестите што ги наброја ќе бидат успиени и вака и така. Јас од кога знам за себе галам улични кучиња, па не сум фатила нити шуга, нити беснило.:toe:
а што правиме со тие кои не успеале да избегаат??:toe:---или кој им е крив зашто не можеле да трчаат побрзо:jaj:

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Секој ден ги гледам кучињата кај мене во маало, никогаш не нападнеле минувач, ниту па некој се пожалил дека прават било каква беља. Никогаш нема да ме убедиш дека тие мене ми претставуваат опасност и дека ради твоите пред зграда треба да бидат убиени сите останати.
Има кучиња кај мене пред здрада. Си играм со нив, ги хранам, трчаат по мене кога влагам во влез бла бла(наброи срцепарателни моменти) ама од тераса неколку пати ги имам видено како лаат и им се с'скаат буквално до нозе на деца што играат и непознати минувачи.

Сега ќе ги успиваат со инекција, а сетете се на времето пред 10-ина години кога со пушки ги убиваа и добиваа парична надомест. Во Скопје

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
За да не ја изеде сестра ми кога ќе си игра во маало, за година две, кога ќе е поголемо. Следно прашање?
Сликата е пред година-две, сега е поголемо(среден раст има, не е преголемо ама големко е). Единствено нешто што прави по цел ден е лежење пред продавница чии вработени го прихрануваат и сунчање на сонце. Кога поминуваат луге не ни трепка, не па да се помрдне.

Тие што се способни и можат да ја изедат сестра ти ке бидат успиени, незнам што не ви е јасно. Агресивно Куче - Мртво Куче, неможе попросто чоек да ви објасни. Прекинете да спомнувате дека ке ве изедат, ако се плашите од сите кучиња е друга работа.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Боже сачувај, јас ги шутирам зашто ни се доближуваат, зашто ќе не нападнат, зашто не напаѓаат.
Не знам која анти-логика ја искористи за така да си ги сврзеш работите, дека јас искачам за да ги шутирам, а они после ја напаѓаат мајка ми. :music3:

Ако не сфати, они ја напаѓаат и ржат, а јас искачам да ја испратам.
А потоа кога и мене ќе ме нападнат, мене не ми е проблем да ги шутнам или мавнам со камен.
Јбг, не ми текнало дека во тој момент треба да им пружам рака, како хакунаматата...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
И мирно куче може да биде агресивно ако му газиш на територија, ако му претставуваш било каква закана за потомците или ако му се приближуваш кога јаде.
За да одбегнеш да бидеш нападната од улично куче, нема да му се доближуваш додека јаде.
Мислам, шо би барала да се занимаваш со куче што во моментот јаде?!
А нормална биолошка природа е животните, па и луѓето, да си ги бранат потомците од било каква закана.
Не читаат они мисли па да знаат дека ти би им се доближила со цел да го погалиш, а не на пример да и го одемеш или убиеш.
See, problem solved.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Низ што се не поминуваат ваквите кучиња, ќотек јадат зашто му се нашле на човека на патот. Ма ни подари тоа.
Бев сведок кај што мало кученце си лежеше на едно патче, човек поминува подалеку од него, скршнува од патот кај што тргнал, му се доближува на кучето, го мава со сета сила и си оди.
И ОД ШО МАКА?!

Наместо да ги успиваат кучињава, треба да се погрижат да изградат центар кај што ќе се згрижуваат бездомните кучиња, да има акции за посвојувања, за собирање средства за хранење на кучињата итн.
И јас сум сведок на вакви настани. Едно 7-8 годишно дете од нигде никаде го шутна едно мало кученце, можда 1 година ако имаше. То е, немет кај да ја празнет нервозата и шутирет по уличниве кучина. Па јас кога ојдов после 5 минути да го галам и да му дадам храна едвај дојде, цело време подбегвеше.
Шо знам, кога би размислила, можеби и подобро би било да ги успијат кога немат друга опција, барем немат кој да ги малтретират веќе.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Боже сачувај, јас ги шутирам зашто ни се доближуваат, зашто ќе не нападнат, зашто не напаѓаат.
Не знам која анти-логика ја искористи за така да си ги сврзеш работите, дека јас искачам за да ги шутирам, а они после ја напаѓаат мајка ми. :music3:

Ако не сфати, они ја напаѓаат и ржат, а јас искачам да ја испратам.
А потоа кога и мене ќе ме нападнат, мене не ми е проблем да ги шутнам или мавнам со камен.
Јбг, не ми текнало дека во тој момент треба да им пружам рака, како хакунаматата...
Добро де, мене вчера ме нападнаа група на пијани дечишта.
Не им напраив ништо, намерно поминав на другата страна на улицата за да не си праам проблеми. И пак ме нападнаа.
И што? Ај да ги успеме ако не зашто тие за мене претставуваат опасност.

И ти кжувам дека животните не напаѓаат ако не биле нападнати.
Ако тебе некогаш ти текнало да го шутнеш, не се чуди зашто те запамтило по мирис и запомнило дека му претставуваш животна опасност.
Замисли, дури и животните не сакаат болка.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Добро де, мене вчера ме нападнаа група на пијани дечишта.
Не им напраив ништо, намерно поминав на другата страна на улицата за да не си праам проблеми. И пак ме нападнаа.
И што? Ај да ги успеме ако не зашто тие за мене претставуваат опасност.

И ти кжувам дека животните не напаѓаат ако не биле нападнати.
Ако тебе некогаш ти текнало да го шутнеш, не се чуди зашто те запамтило по мирис и запомнило дека му претставуваш животна опасност.
Замисли, дури и животните не сакаат болка.
Земјата до магде...Земјата до сите вас.

Ве повикува!

Пијани деца = кучиња?

Еднакво?

А не, јас не напаѓам кучиња.А за тебе е научна фантастика бидејќи си убедена во нешто, си убедена дека си хуманист, си убедена дека кучињава се вакви или онакви.
Како па ти сите кучиња на светот да си ги запознала.

Ништо не им правела мајка ми, она се плаши од кучиња, не би им се ни доближила.
А ја напаѓаат и и ржат.
Знаеш зашто?

Зашто позади Веро, тие напаѓаат жени и деца.Да, ЖЕНИ И ДЕЦА.
Еве и Земзела нека ви потврди.
Па сеа види ти што знаеш за кучињата - дали од дискавери или од кај и да си учела.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Земјата до магде...Земјата до сите вас.

Ве повикува!

Пијани деца = кучиња?

Еднакво?

А не, јас не напаѓам кучиња.А за тебе е научна фантастика бидејќи си убедена во нешто, си убедена дека си хуманист, си убедена дека кучињава се вакви или онакви.
Како па ти сите кучиња на светот да си ги запознала.

Ништо не им правела мајка ми, она се плаши од кучиња, не би им се ни доближила.
А ја напаѓаат и и ржат.
Знаеш зашто?

Зашто позади Веро, тие напаѓаат жени и деца.Да, ЖЕНИ И ДЕЦА.
Еве и Земзела нека ви потврди.
Па сеа види ти што знаеш за кучињата - дали од дискавери или од кај и да си учела.
Не бе Мац, јас се водам според твојата “логика“.
За тебе и било кој, опасност претставуваат бездомите кучиња, за мене опасност преставуваат невоспитани и пијани дечишта.
И не, не го ставам кучешкиот живот пред животот на жена/дете ко шо ми тврдиш на мсн, ама разликата меѓу луѓето и животните е огромна.
Како човек ќе размилиш што правиш, рационално знаеш кој/што ти претставува опасност.
Можеш да пресудиш според начинот на кој се однесува и на кој се движи.
На кучињата што им останува?
Да, имаат искуство дека некој ги шутнал зашто не направиле ништо и зашто си лежат. Логично е да напаѓаат без причина кога веќе се нападнати без причина.
И ако не сакаш да ја сватиш поентата зашто ја напаѓаат мајка ти, не мораш.
Знам дека се праиш на Тошо, ама ај нема везе.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
И тебе да те нападнат група на деца “деликвенти“ сигурна сум дека следниот пат ќе ги нападнеш и ти, барем некој од нив.
И те молам, не ми продавај приказни дека и пред да ги шутираш и ржеле на мајка ти, зашто ако не ти, тогаш некој од зградата во која живееш ги зашутирал.
:uvo:
Ако не го нападнеш прв животното, било кое, (па дури и змијата) нема да те нападне прво.

Апсолутно сум против успивање на кучињата.
Како некој воопшто може да помисли на вакво нешто не ми е јасно.:uvo:
Оно не е криво шо некој си срце од човек решил да си го направи животот поинтересен и да си купи куче, а после му се здосадило и го фрлил на учица.
И ОД ШО МАКА?!

абе што збориш ти ? :tapp:како нема да ги шутира кога се доблишуваат до него со намера да го касне... сигурно нема да седи и да го гледа како го напаѓа :kesa:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
абе што збориш ти ? :tapp:како нема да ги шутира кога се доблишуваат до него со намера да го касне... сигурно нема да седи и да го гледа како го напаѓа :kesa:
Шо збориш ти?!
Зашо би се доближило куче до него?
Од чиста мира зашо му е досаден денот?
Нема нишо на тв и на пц му се здосадило?
Или зашто чувствува опасност?
Ај седни, стај прст на слепочница и размисли.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Шо збориш ти?!
е ај кога си ти толку по кучињата одговори ми на едно прашање?

зошто кај мене едно куче секоја вечер се обидуваше да ме нападне без јас ништо да му направам ???
јас ќе искочам надвор тоа само се пушта накај мене да ме касне се бранев секоја вечер од него се додека не ми пукна филмот и заигра лопатата од тогаш бега од мене како од ѓаволот

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Шо збориш ти?!
Кучињата не се луѓе.

Не им е интересно, не им е досадно.
ЗАШТО БИ ЈА НАПАДНАЛЕ МАЈКА МИ, која никогаш не се ни доближила до куче?

Одговори го ова, па после прекини да се бламираш, жал ми е веќе да реплицирам на волку детски постови.
Да, да ми го пише ова aleksandar13 па да му објаснувам за тоа како оди животот, како се однесуваат кучињата.
Ама тебе не планирам, тоа си е твој проблем што некои работи си ги замислуваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom