- Член од
- 6 април 2009
- Мислења
- 6.147
- Поени од реакции
- 2.988
Сена не сум го гледал, па затоа не би се осмелил да коментирам за него. За мене најдобар е Шумахер. :smir:
Се согласувам за све освем за Федерер, човекот е најдобриот на сите времиња, не ме интересира историја (кога е он во прашање) сум ги гледал сите стари играчи (од понова историја) и знам многу добро кој за што е способен. Она што го прави Федерер кога го игра најдобриот тенис е мислена именка + физички неизводливо за сите од историјата и денешнината и точка.Михаел ќе биде подобар од Сена тогаш кога некој во НБА ќе постигне 100 коша како на времето кога Чембрлен ги постигна...Сватете веќе еднаш дека точно е дека Шумахер има освоено повеќе победи и и бил повеќекратен шампион,но денешниове возачи ќе се онолку добри колку што нивниот болид располага со повеќе електронски уреди кои му го олеснуваат возењето...Формула 1 според мене згасна со воведувањето на големиот број електронски направи...И затоа никогаш нема да можете да ги споредите овие двајца шофери,бидејќи и двајцата возеле во различни ери на Ф1 шампионатот...Можете да ги Споредете Шумахер и Хакинен или Сена и Прост,но не можете да споредете двајца возачи кои припаѓаат на различна ера...Споредете ми ги Пеле и Кристијано или Сампрас и Федерер...
Види, повеќето на форумов се деца, со по 16-18 години. Ако читниш погоре, некој напишал дека се навршуваат 16 години од смртта на Сена. Така да логично е да не се сеќаваат или знаат кој бил Сена и што правел. После него единствен впечатлив лик беше Шумахер, па одтаму и резултатите на анкетата.Лелеее се гледа колку се разбирате сите од формула штом 80% сте гласале за Шумахер пффффф :pos2:
Џабар- Џордан - Коби/ЛебронАбре луѓе мене ме интересира дали вие не можете да сватите дека двајца спортисти од меѓу кои има некој временски интервал од неколку години не можеме да споредуваме...Можеби на времето Чембрлен постигнал на еден натпревар 100 кошеви,Карим Абдул Џабар е на листата како најдобар стрелец,ама дали тоа ги прави подобри од „најдобриот“...Мајкл Џордан...Од каде не знаете еве дека Кармело Ентони не е подобар од Мајкл Џордан?Динамиката со која се играло во времто на Џабар,дали е иста со динамиката со која денешните НБА играчи играат?Дали Пеле и Кристијано ако играа во времето на Пеле ќе беше пак подобар од Кристијано и дали Кристијано ќе беше подобар од Пеле ако Пеле играше сега?
Секој спортист си остава свој белег и го издигнува спортот на некое повисоко ниво...
Џабар - Џордан - Вејд - ? ? ?
Пеле - Ван Бастен - Кристијано Роналдо - ? ? ?
Сена - Шумахер - Батон - ? ? ?