Нимиц доаѓа во јули, сакаат до септември да се решел проблемот во ОН

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Што правиме сега, дрогираниот старец ќе дојдел на 6ти јули да ни каже какво ќе ни било името и како ќе се употребувало. Сега било времето да се интензивирале напорите да ни го сменат. И после, ние на референдум за нивен предлог.:uvo:

Нимиц: Дојдено е време за интензивирање на разговорите за името

Фино лепо како и до сега, ќе го пречекаме, ќе го нагостиме, ќе му напрајме лаф муабет и ќе го испратиме......:helou:

Овој пред секоја посета вика...сега му е мајката.....така да..и оваа....:toe:

Некако многу нагласено беше почнал со: (1) можните употреби за некакво ново име; и (2) механизмите како да се затвори “спорот’’ во ОН.

Што правиме сега, дрогираниот старец ќе дојдел на 6ти јули да ни каже какво ќе ни било името и како ќе се употребувало. Сега било времето да се интензивирале напорите да ни го сменат. И после, ние на референдум за нивен предлог.:uvo:

Нее проблемот во Нимиц.Во нас е.

незнам зашо ке дојде да се прошета само НЕКА МУ Е ЈАСНО ДЕКА ИМЕТО НЕ ГО МЕНУВАМЕ ! ! !

А и ќе заборавев.Нее дрогиран.Некој кај нас е.Сфајќаш?

не можеш ама одговори ми на прашањето ШТО Е ПРОБЛЕМОТ ВО НАС ?
Па некој и кај нас со сите сили опина да се смени името.Ќе сме влезеле во НАТО,па во ЕУ,па ко ќе сме зајакнеле економски уф уф.Глава боли.Па соживотот ко ќе летне во небеси остај да не ти кажувам,инвестиции,инвеститори ќе чекаат на граница за да инвестираат кај нас,и сите ќе си живееме среќно и весело во слога (југомагнат) до крајот на животот се додека не се разбудиме(живавода).Ние стално велиме дека Грција има проблем.Ама во реалноста изгледа проблемот е во нас.Што ќе беше ако и ние имавме еден став?Ќе ни се фатеја за таквоото.

Aбе јас незнам што го мачат човекот 17 години. Ете почнаа да умираат - сетете се на грчкиот новинар во стејт департментот. Така да и Нимиц не е далеку. Туку наместо да се замара и да се тормози по државиве нека му ги скратат маките и нека му кажат дека име не менуваме и ајт. Шо сосила да се правиме будали, башка правиме трошкови на ОН за авиони, престој, сместување и дневници на медијаторот кој во секој случај неможе да го реши спорот.

Така да, најбезболно за сите би било да ги прекратиме глупавите преговори еднаш засекогаш.

не можеш ама одговори ми на прашањето ШТО Е ПРОБЛЕМОТ ВО НАС ?

Каков проблем во нас.
Мене друга работа не ми е јасна. Што има врска темава со дијаспората. Ако се укина подфорумот политика зошто се шверцуваат теми на други подфоруми.

Каков проблем во нас.
Мене друга работа не ми е јасна. Што има врска темава со дијаспората. Ако се укина подфорумот политика зошто се шверцуваат теми на други подфоруми.
Па темава нее баш само за дијаспората.А и да се прошверцува нешто.

Па не е во дијаспора, ама е во свет и случувања, ова прашање засега повеќе страни (освен Македонија, и Грција и ООН) затоа мислам дека добра е темава овде, се' додека не настанат политички препукувања.

Инаку кога веќе сме кај темата, мислам дека е веќе пресуден момент да се преземе некоја официјална иницијатива од народот да се спречат преговориве, зошто со овие притисоци од сите страни се плашам дека владава ќе попушти:toe:

Па не е во дијаспора, ама е во свет и случувања, ова прашање засега повеќе страни (освен Македонија, и Грција и ООН) затоа мислам дека добра е темава овде, се' додека не настанат политички препукувања.

Инаку кога веќе сме кај темата, мислам дека е веќе пресуден момент да се преземе некоја официјална иницијатива од народот да се спречат преговориве, зошто со овие притисоци од сите страни се плашам дека владава ќе попушти:toe:
Владата ќе попушти најмногу од внатрешните притисоци.Тоа му го кажувам на овај Бама аме не сфајќа.Мисли дека Нимиц или некој друг ни го прави проблемот.Проблемот е внатре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom