Во Струмица ќе има нови 1.200 вработувања

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Повеќе би одговарало....реалисти.....

....абе Микрософт не може да си дозволи толкав број на нови луѓе а не некоја си безимена компанија.:toe:

...мислев дека времето на „Филмски новости’’ пројде.....или се лажам!?!

Не штоват сеуште...или бар мислат дека не штоват...:)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Секогаш сум се прашувал зошто новинарите толку површно известуват???
Веројатно затоа е и песимизмот...
Во текстот на А1 нема ниту една подетална информација...
Како што реков 1200 вработувања не е занемарлива бројка...за малку подетално да се изтражи оваа тема...

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Веројатно затоа е и песимизмот...
Во текстот на А1 нема ниту една подетална информација...
Како што реков 1200 вработувања не е занемарлива бројка...за малку подетално да се изтражи оваа тема...
Па за некои информации е доволно и два- три збора за да се симулира ветер и магла. Некој погоре рече, дај боже да грешам.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456

И јас да ти кажам се чудам колку се површни, кога ќе објават вест дека Македонија е трета на гоогле по барање за инвестиции :pos2:

Но, еве ако одиме под површина ќе заклучиме дека тие пребарувања на Гоогле, ни донесоа инвестиција во Струмица која ќе вработи 1200 луѓе...

C

cige

Гостин
И јас да ти кажам се чудам колку се површни, кога ќе објават вест дека Македонија е трета на гоогле по барање за инвестиции :pos2:

Но, еве ако одиме под површина ќе заклучиме дека тие пребарувања на Гоогле, ни донесоа инвестиција во Струмица која ќе вработи 1200 луѓе...
Само во нашиов регион гарантирам дека Црна Гора, Словенија и Чешка има 20 пати повеќе инвестирање, не па на светско ниво:tapp:
Колку македонци заминаа таму на печалба:jaj:

E

emission

Гостин
Имаше веб страна за аплицирање ама не можам да ја најдам. Ме интересира како се вика фирмата бидејќи како што се известува дека има толку ограноци низ цел свет би требало да ја напишат и со име за заинтересираните да можат да почепкаат по background-от на компанијата. Значи ако некој има информација да каже која е фирмата.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Само во нашиов регион гарантирам дека Црна Гора, Словенија и Чешка има 20 пати повеќе инвестирање, не па на светско ниво:tapp:
Колку македонци заминаа таму на печалба:jaj:

Едно е да бидеш пребаруван на гугл како можна земја за инвестиции а друга добиеш реализирани инвестиции...
Јас колку што знам од луѓе што сакале да иневстират се заинтересирале но првиот допир со нашата Администрација му ја гаснат секоја желба за таква акција...
Дури познавам човек што инвестирал, неговите зборови беа „ 90% од времето го трошам на расправање со администрација, нотари , банкари и сл.„...
Затоа и ми е чудно некој од ведро небо да падне и да каже ќе вработам 1200 луѓе во услови на светска криза„...
Досега праксата покажала дека се што е толку лесно има некоја матна позадина..

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Имаше веб страна за аплицирање ама не можам да ја најдам. Ме интересира како се вика фирмата бидејќи како што се известува дека има толку ограноци низ цел свет би требало да ја напишат и со име за заинтересираните да можат да почепкаат по background-от на компанијата. Значи ако некој има информација да каже која е фирмата.
Изгледа ќе мора да прашаш во А1 тие секогаш располагаат со точна информација....:kesa:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Добро бе мајку му...како тоа се пријавуваат а појма немаат каде се пријавуваат.......

...ееее, што ти е транзиција, а некој спомне вработување и сите ко овци или ко мува на гомно се залетуваат а појма намаат каде.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Добро бе мајку му...како тоа се пријавуваат а појма немаат каде се пријавуваат.......

...ееее, што ти е транзиција, а некој спомне вработување и сите ко овци или ко мува на гомно се залетуваат а појма намаат каде.

Шо ти е македонска транзиција поточно...
Мислам дека ги срушивме сите светски рекорди во траење на транзициски период...

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Едно клучно прашање?
КАДЕ ќе работат тие 1200 луѓе!?
Ако веќе се аплицира значи има и објект?

Или...со лап-топ на френките? :)

E

emission

Гостин

Епа затоа и ми е чудно. Прво демек беше за помалку луѓе и од љубопитност отворив да го видам прашалникот. И бројка од 1200 луѓе за фирма од областа на информатиката е преголема во смисла дека би требало да прави огромни проекти. Компјутерските фирми обично имаат по неколку работници и успешно иработуваат проекти. За оваа работа би требало висококвалифициран кадар а на прашалникот тоа не беше услов. Значи со 3 месечна обука некој со средно медицинско училиште не знам што би можел да работи во ИТ фирма. Не ми е целта да шпекулирам или нешто слично туку да каже некој повеќе информации заради тоа што има многу нејаснотии во веста.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Повеќе би одговарало....реалисти.....

....абе Микрософт не може да си дозволи толкав број на нови луѓе а не некоја си безимена компанија.:toe:

...мислев дека времето на „Филмски новости’’ пројде.....или се лажам!?!
Mислам дека за по 200 евра плата можат да вработат и 5000 работници доколку ги има,штосот е што процениле дека само окулу 1200 Струмичани знаат по нешто и да напишат на тастатура или да “кликнат“ со маусот,можеби задачата ќе им биде слична на онаа “кликај за да заработиш преку интернет“.:smir:

Жалосно е доколку Македонија е трета по пребарување на google за инвестиции,особено доколку тие пребарувања се од Македонските невработени 36% работоспособни граѓани,(барем официјално) кој во апатијата што не снајде секојдневно пребаруваат некакви странски инвестиции со надеж дека ќе најдат работа во оние две-три потполни промашувања што властите во земјава ги сметаат за инвестиции.:toe:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
За оваа инвестиција (или перење пари) обратете се кон Заев и Црвенковски кои денес се испофалија за "инвестицијата"...

И баш ме интересира кога сега дознавте дека инвестицијава е поддржана од Заев и БЦ дали ќе се смени текот на дискусијата, дали ќе почне фалење наместо неверување. :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
За оваа инвестиција (или перење пари) обратете се кон Заев и Црвенковски кои денес се испофалија за "инвестицијата"...

И баш ме интересира кога сега дознавте дека инвестицијава е поддржана од Заев и БЦ дали ќе се смени текот на дискусијата, дали ќе почне фалење наместо неверување. :)
Темата е економија и бизнис а не политика.....
..инаку уште во првиот пост е спомнат Заев.......и тоа бар мене не ми менува ништо........во мислењето за оваа „работа’’

Kajgana Shop

На врв Bottom