VeS
.
- Член од
- 16 мај 2008
- Мислења
- 4.749
- Поени од реакции
- 2.355
Воопшто не ми значи зборот "извини". "Фала" од една страна е збор на благодарност, а "извини"? Извини признавам за ненадејни банални грешки или непромислени ситуации, ама
"извини што те прекажав",
" извини што ти го зедов дечкото",
"извини што те навредив не мислев така..."
е тоа никогаш нема да го прифатам колку и да ми го вика тоа извини и колку да ми цимоли и плачи.Научив да не верувам на сите зборови на луѓето,а и на солзи, така да не допираат до мене солзи и едно мизерно извини.
Секогаш велам "дела,а не зборови"
И пак тука ќе речам, што ќе ми е зборот извини кога го мисли колку да не му се лутиш, со тек на време ќе се види кој го викал тоа вистинско извини, а кој не.
Знам да простам и да прифатам такво извини само од онака, ама никогаш не ги заборавам постапките на другите..
"извини што те прекажав",
" извини што ти го зедов дечкото",
"извини што те навредив не мислев така..."
е тоа никогаш нема да го прифатам колку и да ми го вика тоа извини и колку да ми цимоли и плачи.Научив да не верувам на сите зборови на луѓето,а и на солзи, така да не допираат до мене солзи и едно мизерно извини.
Секогаш велам "дела,а не зборови"
Можно е. Има многу луѓе кои не промислуваат дека воопшто ќе навредат некого или го кажуваат онака на шега, а тоа може да допре до некого повеќе отколку што си мислел тој што тоа го кажал.Е тоа да треба да докаже,ама можно ли е некој да не е свесен за тоа што го направил???:icon_conf
И пак тука ќе речам, што ќе ми е зборот извини кога го мисли колку да не му се лутиш, со тек на време ќе се види кој го викал тоа вистинско извини, а кој не.
Знам да простам и да прифатам такво извини само од онака, ама никогаш не ги заборавам постапките на другите..