Гоч
33 1/3 rpm
- Член од
- 17 мај 2009
- Мислења
- 1.417
- Поени од реакции
- 47
Kaj inteligencijata SLOVENSKIOT, a Antickiot... ... neznam... Valjda kaj nesvesnite zlonamernici na Makedonija...
Ти си дел од таа интелигенција?
Kaj inteligencijata SLOVENSKIOT, a Antickiot... ... neznam... Valjda kaj nesvesnite zlonamernici na Makedonija...
Мене, како лаик во ова опкружување со големи историчари на форумов, ме интересира една работа.
После сите овие дискусии и натегања - кој елемент доминира во Македонскиот идентитет:
Словенскиот или Античкиот ?
Ajde samo smej se... Ama bidi maz i da se kladime i dvajcata... ... da izlezeme so dokazi t.e. so izvodi na rodeni , ako treba i do tri ili cetiri kolena nanazad...
:pos2:
оди прочитај темата за континуитет ,,, прочитај подфорум Историја ...Мене, како лаик во ова опкружување со големи историчари на форумов, ме интересира една работа.
После сите овие дискусии и натегања - кој елемент доминира во Македонскиот идентитет:
Словенскиот или Античкиот ?
секој оној кој го подржува љуБчо може да биде добар грк, бугар но не и добар МакедонецAjde samo smej se... Ama bidi maz i da se kladime i dvajcata... ... da izlezeme so dokazi t.e. so izvodi na rodeni , ako treba i do tri ili cetiri kolena nanazad...
Ajde makedonce da te vidam...
Не се најдов повикан, но би сакал болдираните делови повеќе мене да ми ги објасниш :smir:На пат кон вашата антиквизација,
спонзорирана од пичкес матерс кого и протежирана од будали ко Паско(кои што меѓувпрочем,секој еден признат историчар може да ги направи решето у секој можен аспект и кога ќе посака),
вие ги загубивте како пријатели
-власите
-турците
-србите
-албанците уште од порано беа дежурни кривци за све и свашта...
-голем дел од македонското население и такви кои што секаде и пред секого претходно се декларирале како македонци.
Создавате раздор и неединство.
Едно прашање имам.
Цел имате ли?
И до кога мислите да барате кривци,предавници, и остали непочитувачи на `делото`?
Во право сисекој оној кој го подржува љуБчо може да биде добар грк, бугар но не и добар Македонец
Јас сосема те разбирам тебе, бидејќи истата теза и јас ја застапувам.Во Македонскиот си доминира Македонскиот.
Кај безличните, шо е во мода.
Најверојатно они не се до толку глупи за да отворат една ваква полемика која веќе стана неподнослива и дегутантна.Чудно прашање. Што доминира во англискиот идентитет: Келтите, Бретонците (т.е. Римјано-Британците), Саксонците, Норманите?
Па 90 проценти од историчарите на форумов се повикуваат на некоја генеза која ја направил некој шпански институт, затоа и го поставувам ова прашање.Кој може да го измери тоа? И кој сака да го мери тоа? Љубче очигледно пошто и самиот пола време зборуваше за тоа каква крв имаме. Така зборуваат само расисти.