Груевски повика на обединување за државните и националните интереси

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Znachi ako Grujo potoni da go povlechi i drugite ili vo smisol kako site bea za pa i jas so niv.Ovoj pat odgovornosta e na Grujo kako saka neka se vleche i vadi.Ili kje go reshi sporot so imeto i kje ja integrira drzhavata vo NATO i EU ili kje ostavi kako shto e da skapuvame odvnatre.
Nema nemozhe nema da ne go reshi,mora ovaj pat,kje vidish i zoshto kje praime muabet po 2 nedeli.:smir:
Za da potoa reche narodot go promeni imeto ne Grujo?A od kaj si ti siguren deka bash kje se izglasa protiv promena na imeto?Si ja zemal vo predvid podelenosta?I plus zavisi kako kje se formulira referendumot
Sakam od 2 prichini.Najodgovorno sakam da se smeni za da Grujo ja plati kaznata za ovoj ambis od 3godini i sakam za da se integrira drzhavata vo EU i NATO da dobieme podobra sigurnost i stabilnost na regionot.Ova e mojot stav a ponatamu vashiot kje go vidime.

Ako go reshi sporot kje vidime kako kje si pomine so chlenstvoto,pa neli go chitash forumot i patriotite?
Si fativte gledam drugi temi kako povtorno SDSM da bidi kriv. Ne vi se komentira gledam za kompromisot shto kje go pravi Grujo a? Pa ushte so tendencija na natamoshno reshavanje. Kako toa da mu se sluchi na ekonomskiot patriot,pastir,mesija i ekspert?
Abre naivni vmrovci.Koga predupreduvavme deka kje Grujo kje vitka kichma i kje bara nachin da ja prefrli odgovornosta t.e. site krivi a toj ne reakciite vi bea ko chovek pesok vo ochi da vi frlil.Eh Grujo, Grujo, namesto za drzhavata, ti za rejtingot svoj se grizhish. I ko kje te bapne po glava taa tvoja samobendisanost, togash kje te prasham shto kje pravish.
:kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:

По сите овие постови можам да забележам нешто. Ти батка не си од СДСМ. Ти си ВМРО-вец кој го имаат платено да тресе вакви глупости на форум, за да на луѓето да им се згади од СДСМ опцијата. Толку време Грујо во уста не го држи ниту Мартин Протуѓер....

Член од
29 ноември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
1
Sakam od 2 prichini.Najodgovorno sakam da se smeni za da Grujo ja plati kaznata za ovoj ambis od 3godini i sakam za da se integrira drzhavata vo EU i NATO da dobieme podobra sigurnost i stabilnost na regionot.Ova e mojot stav a ponatamu vashiot kje go vidime.

Ako go reshi sporot kje vidime kako kje si pomine so chlenstvoto,pa neli go chitash forumot i patriotite?

Како прво вие не сте Македонец што сакаш да се смени името и тоа е не е во интерес на цел Македонски народ а не само на Груевски и треба залагање на сите политички субјекти а не на поединци ви се молам немојте со тие малоумни идеи што ги пишувате.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Како во далечната 1991 да бараш обединување на ВМРО-ДПМНЕ со КПМ, едните за независна Македонија, другиве за Македонија исклучиво во било каква Југославија.

НЕ Е ВОЗМОЖНО ОБЕДИНУВАЊЕ СО СТРУКТУРИ КОИ ГИ СРУШИЈА ТЕМЕЛИТЕ НА ДРЖАВАТА, СО ТИЕ КОИ НЕ ПОСРАМОТИЈА ПРЕД СВЕТОТ СО БЈРМ.
ТИЕ ТРЕБА ДА БИДАТ ПОРАЗЕНИ НА СИТЕ ПОЛИЊА.

Епа ако не бевме бјрм сега ќе бевме како јужна осетија а тоа го сакаше п осе изгледа љубчо на чело на вмро кој си ги кажа своите бугарск иидеи во емисијата кај миленко.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Груевски да не кења многу, туку да посочи на какво обединување тој повикува веќе три години ?

1. На обединување за решавање на спорот со Грција.
2. На обединување за неменување на името.

Преку онаа работа ми се веќе неговите дебилни и шифрирани повици за единство, кои најверојатно и тој самиот не ги разбира што значат.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
294
Како прво вие не сте Македонец што сакаш да се смени името
Kje vi go vidam pastirot za 2 nedeli,kje ispadni nekoj naiven ama koj dobro znaete na krajot.A i od druga strana Makedonija nema alternativa osven kompromis,samo rabotata e toa shto za Grujo e toa predavnichko od prosta prichina shto dosegashnata negova anti-kompromis agenda ne mu go dozvoluva ova, a ne deka jas ili nekoj tret ne bil Makedonec.

Толку време Грујо во уста не го држи ниту Мартин Протуѓер....
Kaj sum go spomnal Protugjer osven vo postot na realen za pismoto od dpmne i planovite kako da im gi zamachkuva ochite na narodot i kako gi nachekaa so spushteni gakji so nivnata depesha?I normalno e da go drzhime Grujo posho vakov predavnik Makedonija ne pamtela ushte od Turskoto,Bugarskoto i Srpskoto ropstvo.

N

n/a

Гостин
Едно мое постаро мислење:
Како Влада која што најдиректно подржувала и протежирала национал-социјализам,
ДеПеБеНеОВЦИТЕ немаат право да бараат и да зборат за национално обединување.

Можно е,да.
Ама откога нив ќе ги снема не само од власт,
него од политичката сцена воопшто.
До тогаш,може сами да си ги `гураат` нивните смешни и контрапродуктивни аксиоми.

Пријатно.
У Србија за еден друг кретен од сличен ков како `Гвујо наш,голем маж` имаше еден клип кој што ден денеска го гледам и мислам на двајцата.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
оној кој си ја сака татковината Македонија, оној кој кога и на најмал трепет за иднината на својата земја ќе му заглави кнедла во грло, оној кој со бес се облива кога ќе налета на газење на сопствената ни наша Македонска историја..оној кој е роден да биде Македонец и да се фати во костец со предизвиците кои секое време ги носело кон нашата Македонија, оној кој перцепира ..татковина, семејство..религија па се останато е тој токму тој ќе се обедини со еднаквиот до него и со другите еднакви насекаде да ја зачува нашата Македонија, кон сите останати не помага никакви повици за обединување од било кого зашто едноставно не ја чувствуваат и живеат Македонија.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Види сеа вака огледалце ти можеш една цела книга со патриотска поезија да напишеш во која протнуваш исто како лидерот ти некакви си предавници меѓу редови.Но најбитното во повикот на лидерот ти е ,зошто баш сега обединување кога 3 години се покажуваше со прст на одродите непатриотите и соросоидите? И попатно нели ,оние што ја чуствуваат Македонија за своја не нудат референдум, не нудат компромисни решенија,не нудат преку свои гласници нови прифатливи решенија.....Играта е јасна ,пак ние сме правите а ете тие не сакаат да прифатат обединување ,оти се соросоиди,одроди ........:salut:
Па ти барем повеќе мозгаше пред нешто да напишеш:toe:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Види сеа вака огледалце ти можеш една цела книга со патриотска поезија да напишеш во која протнуваш исто како лидерот ти некакви си предавници меѓу редови.Најбитното во повикот е на лидерот ти е ,зошто баш сега обединување кога 3 години се покажуваше со прст на одродите непатриотите и соросоидите? И попатно нели ,оние што ја чуствуваат Македонија за своја не нудат референдум, не нудат компромисни решенија,не нудат преку свои гласници нови прифатливи решенија.....Играта е јасна ,пак ние сме правите а ете тие не сакаат да прифатат обединување ,оти се соросоиди,одроди ........:salut:
Пораката е за оние што се македонци. Јас сум за обединување на македонците, не сум за обединување со тн. соросоиди и други видови антимакедонци.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Пораката е за оние што се македонци. Јас сум за обединување на македонците, не сум за обединување со тн. соросоиди и други видови антимакедонци.

Која порака ,на огледало или на Гвујо ?

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Види сеа вака огледалце ти можеш една цела книга со патриотска поезија да напишеш во која протнуваш исто како лидерот ти некакви си предавници меѓу редови.Но најбитното во повикот на лидерот ти е ,зошто баш сега обединување кога 3 години се покажуваше со прст на одродите непатриотите и соросоидите? И попатно нели ,оние што ја чуствуваат Македонија за своја не нудат референдум, не нудат компромисни решенија,не нудат преку свои гласници нови прифатливи решенија.....Играта е јасна ,пак ние сме правите а ете тие не сакаат да прифатат обединување ,оти се соросоиди,одроди ........:salut:
кој ти спомнува дека од партиска линија сум пишал за ова...јас сум спремен за обединување со секој оној што се наоѓа во мојот претходен пост без разлика на политичка партија..патриотите тие најчесто според мене се и надвор од партиите.

така да кога пишувам искрено мислам, ане протуркувам некои задкулисни шо знам јас обвинување.
едноставно за орање требаат волови, со мачки не се оди на орање.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
кој ти спомнува дека од партиска линија сум пишал за ова...јас сум спремен за обединување со секој оној што се наоѓа во мојот претходен пост без разлика на политичка партија..патриотите тие најчесто според мене се и надвор од партиите.

така да кога пишувам искрено мислам, ане протуркувам некои задкулисни шо знам јас обвинување.
едноставно за орање требаат волови, со мачки не се оди на орање.
кон сите останати не помага никакви повици за обединување од било кого зашто едноставно не ја чувствуваат и живеат Македонија.
Текстот на крајот ме подсети онака меѓу редови,оти нели повикува на обединување а ти даваш коментар за обединувањето :helou:
Македонија има волови колку сакаш за на орање ,само нажалост нема кој да го држи ралото право за да не забега браздата на криво...а како што стојат работиве браздата ептен е забегана периодов ;)

M

marsovka

Гостин
ГРУЕВСКИ ПОВИКА НА ОБЕДИНУВАЊЕ ЗА ДРЖАВНИТЕ И НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ

1.Претседателот на Владата Никола Груевски и лидер на ВМРО-ДПМНЕ денеска апелираше на внимателност и посветеност на државните и националните интереси во контекст на прашањето за името и претстојното продолжување на разговорите со Грција со посредство на медијаторот Метју Нмиц.

2.Тој ги повика лидерите на политичките партии на обединување за државните и националните интереси.

3.Ова, потенцира Груевски, не е прашање на индивидуи и личности, туку на државата Република Македонија и на нејзините граѓани.

Груевски истакна дека тој и неговите сопартијци се свесни за историската улога што ја имата во овој процес, огромниот товар и одговорноста.

Членството во ЕУ и НАТО, како што нагласи, се врвни приоритети и Владата продолжува да работиме на нивно остварување.
Да не сака чоеков да каже дека се плаши да потшише на документот сам откако не успеа да ја префрли дел од одговорноста на граѓаните преку референдум?
Чеј чеј чул зборот за носење Сам одговорност?сносување последици?
М?
Бре керата безмудно гомно и сеа ајде се обидува да ја антовари вината на некој друг...
Не е ни чудо што Андов си замина и крена раце од целата работа

Kajgana Shop

На врв Bottom