Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Можат со притисок... мислиш летово Милан вака ќе беа присутни на летната берза доколку не беа под силен притисок од росоњерите... нема врска , парите во џеб ќе си ги сочуваа , а миланезите повторно ќе одеа на стадиот и ќе им даваа пари ... ама оти се под притисок (видовме што се деси против аталанта кога росоњерите ги кинеа сезонските билети) па ако продолжат така Милан се помалку пари би добивал од навивачите па затоа мора малку и нив да ги послушат за да биде се во ред

нормално дека Милан може кој сака да го купи... ама ако има гнев кај навивачите и има голем бунт... што ќе прави тимот ? може да пропадне без навивачи
Донекаде и си во право, али ако некои навивачи не се задоволни нема да одат на натпреварите, еве да речеме незадоволни се 10.000 фанови, големо чудо дали на стадионот ќе фалеле 10.000 гледачи, а и уште нешто: тимот ќе пропадне без навивачи??? па дај не зезај види го Работнички со 10 Романтичари што прави, далеку се од пропаст.

Донекаде и си во право, али ако некои навивачи не се задоволни нема да одат на натпреварите, еве да речеме незадоволни се 10.000 фанови, големо чудо дали на стадионот ќе фалеле 10.000 гледачи, а и уште нешто: тимот ќе пропадне без навивачи??? па дај не зезај види го Работнички со 10 Романтичари што прави, далеку се од пропаст.

работнички за Македонски услови не е пропаднат... во Италија ќе беше во серие Ц ... таму сакаш Милан да го видиш? ... и плус еве да кажеме 10.000 фанови... ама и тие можат да повлечат други со себе .. а наредните сезони може и други да се откажат ако своеглаво си продолжи Милан (или еве пример ќе земеме било кој тим...) сепак многу зависат од навивачите... без навивачи немаат пари:smir:

Доколку тие 10000 се најверните навивачи на Милан Curva Sud тогаш што мислиш што ке си помислат другите 100 000.
Сигурно нема да помислат еј види ги овие пичкиве си идат топ е тоа повеке места з нас....
Туку ке речат што е проблемот со Милан чим неговите најверни навивачи го бојкотираат поради лошите резултати, трансфери и слично.
А паралелата помегу Работнички и Милан во најмала рака ти е катастрофална!

работнички за Македонски услови не е пропаднат... во Италија ќе беше во серие Ц ... таму сакаш Милан да го видиш? ... и плус еве да кажеме 10.000 фанови... ама и тие можат да повлечат други со себе .. а наредните сезони може и други да се откажат ако своеглаво си продолжи Милан (или еве пример ќе земеме било кој тим...) сепак многу зависат од навивачите... без навивачи немаат пари:smir:
Работнички само онака го спомнав не ми беше некоја цел, него навивачите на Милан да се откажат од росонерскиот живот, no way, како за пример: се откажа некој од Јуве кога играа во втора лига? Не.

На јуве најверните навивачи му пратија куршум во плико?
А верувај лани имаше многу случаи кога беше празен Сан сиро.
А да откажувањето не им е хоби во животот ама некогаш кога сакаш да постигнеш нешто се преземаат порадикални мерки.
Ама ај млад си за тоа ке дознаеш во животот!

Ај млад сум, не ми е целта да се расправам со некој што знае толку многу повеќе од мене околу фудбалот.

aj доста со офтопици... пишете нешто ако има ново во врска со трансферите

еве... се спомнува ново име, голманот на италијанскиот олимплиски тим Salvatore Sirigu

http://milannews.it/?action=read&idnotizia=2071

21 година има

1215629989sirigu1.jpg

Навивачите се најбитниот и најсуштинскиот дел на еден фудбалски тим. Чисто хипотетички, замислиси најдобрите светски клубови играат во ЛШ но на тренинг игралишта нормално зашто не постојат навивачите па нема потреба да се трошат пари на изградба на трибини. Каква слика добивте?

Значи навивачите се моќ, иако на сите ни изгледа дека сме безгласна буква, верувајте не е така, навивачите менувале, менуваат и ќе менуваат раководства!!!

Нормално, навивачите од матичните земји на клубовите имаат поголемо влијание заради нивното присуство таму. Клубот сметајте го како држава, а навивачите како народ. Може една држава да постои без народ?!

... А сите знаеме што се случува со државата кога ќе и се случи "НАРОД"!!!

Но ситуацијата со Милан е далеку од таква, да не ја претеруваме сега, ова беше чисто колку да објаснам каква е важноста на навивачите во клубовите.:)

Навивачите се најбитниот и најсуштинскиот дел на еден фудбалски тим. Чисто хипотетички, замислиси најдобрите светски клубови играат во ЛШ но на тренинг игралишта нормално зашто не постојат навивачите па нема потреба да се трошат пари на изградба на трибини. Каква слика добивте?

Значи навивачите се моќ, иако на сите ни изгледа дека сме безгласна буква, верувајте не е така, навивачите менувале, менуваат и ќе менуваат раководства!!!

Нормално, навивачите од матичните земји на клубовите имаат поголемо влијание заради нивното присуство таму. Клубот сметајте го како држава, а навивачите како народ. Може една држава да постои без народ?!

... А сите знаеме што се случува со државата кога ќе и се случи "НАРОД"!!!

Но ситуацијата со Милан е далеку од таква, да не ја претеруваме сега, ова беше чисто колку да објаснам каква е важноста на навивачите во клубовите.:)

добро... разбравме, крај на приказната

онтопик

Пато нека не си го пика носот кај што не му е местото :icon_mrgr

Eve Milan demek dava 30m plus Gourcuff za Adebajor ovaa informacija e od goal.com :helou::vozbud:

Јас да сум манаџер не би го дал замена Горкуф за Адебајор а не па да им доплатувам

Јас да сум манаџер не би го дал замена Горкуф за Адебајор а не па да им доплатувам

И јас исто па ако наорават овие од Милан така нека се обесет. Подобро за помалце пари тој Бергисио.

најдобро никој ... не ни треба напаѓач покрај Пато , Палоски , Бориело , Роналдо , Инзаги... нека се фокусираат идиотиве на одбраната и најважното - голманската позиција !

Ќе напраат многу голема грешка ако уопште негде го продадат Гуркуф.Тој наредна сезона ќе блесне и едвај ќе чекаме да се врати од позајмица.Не е глуп Венгер штом го бара,барем тој трењер има нос за млади таленти.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom