Улиците навечер се сигурни. Дали?

А

Ајсшутер

Гостин
Сигурни се...ако носиш пиштол/нож/пеперспреј.
Или вакво... макар и домашно склопено :)

Не се сигурни скоро ич улициве .. посебно во Велес се е сокачиња ем нема улични светла на повеќе места.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Jas dodeka si ziveev vo Skopje nemav problemi so manjaci i slicni ludaci.Valjda sum imala sreka,neznam.Ama istoto nemozam da go potvrdam za lugeto sto ziveat od drugata strana na Vardar mislam od Bitpazar pa natamu.Tamu i vo sred bel den ke te strefi nekoja belja a ne pak noke.Sto znam a mozda se izmenile rabotite na poloso do sega?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Не се: :nesum:
Најмила,

На вракање таксистот беше педофил:kesa:Најмила исплашен сум:jaj:
Се започна вака:
После симнување од автобус, чекав такси.И застанувам црвено такси, не кажувам од која компанија...еве го муабетот
Јас:Добро вечер, до Гоце Делчев
Таксистот:Во ред
Таксистот:Од град?
Јас:Па да
Таксистот:Море како се расоблекле девојчињана у град, да фатиш некое да го изрокаш
Јас(у себе):Будала
Таксистот:Јас секој ден еба*
Јас (у ссебе) ОМГ
Таксистот:Не пребирам јас, старо младо, што ми дојде тоа, важно да има дупка
Јас(у себе) Мамоооооооооооооооооооо, татоооооооооооооооооо
Таксистот:Ако имам 50 години, да не се заречам супер ми е алатот, рано по сабајле гакиве у шатор ги претвара, ама тоа е го вежбам секој ден.
Јас (у себе) Дебилу гаден гајле ми е.
Таксистот:Убаво момче си ти, гарант и ти ебеш
Јас:Хехе, па да
Таксистот:Како алатот?
Јас:Не е битно, застанете тука ке ве молам
Таксистот:100 денари
Јас:пријатно

Мамо, Тато, дадо, јас се плашам пак да седнам у такси:kesa::nesvest:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.827
Поени од реакции
22.868
Не сум имал такви средби со манијаци..За мене улиците се сигурни..

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Криминалци, кучиња-скитници, педофили... И покрај сето тоа ние треба да се чувствуваме сигурно со полу-осветлените улички на наша страна? Не би рекол...:toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сте имале ли вие некоја непријатна случка со некој од многуте манијаци кои шетаат низ Скопјево?
Повелете.
Мене манијаци не ме бркаат било каде не само во Скопје или во мојов роден град, не знам зошто е тоа така изгледа не сум некој тип на човек за манијачење :).

Или вакво... макар и домашно склопено :)

Не се сигурни скоро ич улициве .. посебно во Велес се е сокачиња ем нема улични светла на повеќе места.
А не јас сум си за ферка, или во најмала рака тој да има такво нешто, за да побеснам добро па потоа :pos::pos::pos:.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Улиците во последно време не се безбедни ни преку ден а камоли преку нок....Ретко во кој град можеш да одиш по улица без да размислуваш од што и кога ке бидеш нападнат.Улиците вријат од пореметени луге во вистинска смисла на зборот и од многубројни кучиња скитници.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ја редовно си носим топло оружје - упалач :pos2:

Имаше еднаш пред некое време у Тетово, еден манијак што бцкаше, у тој период сите се шетавме со палки, ножеви и спрејови и праевмо нешто фимови :D Сега поголеми се шансете некој у 3 саат да ти дојде пијан и да те испука отколку да те бцне манијак x)

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
GOD BLESS PEPPER SPRAY.... евтини и се наоѓаат сегде... и најјакиот можеш да го онеспособиш со тоа... мене ми се нема дешаано нешо такво али за рекети до сеа имам отрпнато и со другари нека дое некој да побара нешо... на сам кога сум УВЕК носам нешо у мене.. било ладно или топло оружје... МОРА... сериозно... кај мене по населбава нема многу такви али ми се има дешавано наркомани да ми се закачуваат да ми бараат злато, ланчиња... му се стрвам на еден маалски да го начекаме сите до маалово да го натепаме... праи ПРЕМНОГУ проблеми... а има секакви мањаци.. пазете се... ке ве :sekss: :vozbud:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
По некои непријатни настани за кои слушнав неодамна, решив да отворам една тема за тоа каква е сигурноста на луѓето навечер кои по некоја случајност се нашле во ситуација да попешачат малку подолго.
Во град кој содржи 1/4 од целокупното население на државата, слободно се шетаат манијаци по улиците.
Моја другарка ја има следено повозрасен маж со штрафцигер во раката, а потоа неколку пати го има забележано како следи и други девојки и дечковци.
Дали мислите дека градот навечер е сигурно место за движење?
Потребно ли е да се зголеми безбедноста на граѓаните?
Сте имале ли вие некоја непријатна случка со некој од многуте манијаци кои шетаат низ Скопјево?
Повелете.
а зашто мислиш дека тоа е само навечер? сред бел ден се дешаваат многу погадни ствари него навечер, статистички гледано повеќе криминал има дење него ноќе, зборам за криминал од типот на рекети, мањаштво, тепање, и слично. Такада коа ке видиш сигурни улици само ако имаш пушка у рака, а за женските бар пепер спреј, језда има места каде што “криминалот“ е повеке застапен и места каде што е помалку застапен, на пример кај мене во кисела вода рекети тешко мањаштво ај еден два случаи годишно, ама наркомани има со лопата да ги ринеш, а тие се увек у криза, па се дешава да праат проблеми.

П

Паган-др

Гостин
Не само навечер, во денешно време и преку ден не се сигурни веќе улиците. Јас сум немал проблеми навечер (фала богу) од манијаци, рекетари и остали накази, ама не викам дека не е безбедно. Барем малку повеќе осветлување да има се ќе биде друго.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
леле ма не само навечер и дење се полни улициве т.е цел град со манијаци :tapp::tapp: дефинитивно треба да се превземе нешто од страна на државата ама посериозно мене ме имаат нападнато на факс у веце кај судот маж окулу 50 год ми понуди к*р, пред југо дрво буската манијак си го дрка*е ма катастрофа среќа што сум била со другарка пак некоја поголема самодоверба а да бидам сама па плус и ноќе ќе умрам од страв

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Во последно време навечер ама ич не се сигурни улиците секакви може да се најдат педофили,пијани,дрогирани...

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
Наркомани ко наркомани најмалце проблеми прават, барем од тоа ја шо сум го видел. Мајнаци има, јебига скопје е скоро милионски град, ама не се тие кујзнае колкав проблем. Кај мене у ченто знае да се деси преку ден луѓе со пиштоли да се бркаат, ноќно време се е мирно (освен алфи шо имаат доаѓано)

Kajgana Shop

На врв Bottom