Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Г

Господ

Гостин
Бројот на жиците не прави никаква разлика на појачалото , едино може да ти крчи на ептен високи тонови (макар да не верувам а и зависи до штимањето) .
Мислиш на ептен ниски?
Прочитав низ нет,не праи проблем ако ги уредам потенциометрите на појачалото ко што треба.Поистакнат бас ќе го среди крчењето.Воглавно свирам со најистакнати средни,така да нема да има некоја голема разлика.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Мислиш на ептен ниски?
Прочитав низ нет,не праи проблем ако ги уредам потенциометрите на појачалото ко што треба.Поистакнат бас ќе го среди крчењето.Воглавно свирам со најистакнати средни,така да нема да има некоја голема разлика.
Ако ти е штимана [BD]EADGBE ниските , ама стај бас на помалце од 5 па зголемувај види како ќе ти реагира појачалото.
Ако ти е штимана EADGBE и 1 и 2 жица повисок штим тогаш изнад 18-19 поле може да ти крчи , макар да не би знаел со сигурност да ти кажам едино 7 жичена сум имал можност да свирам.

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Засега имам гитара со флојд роуз така да свикнат сум на тоа.И јас се мислам да одам со Шектерот. :)

мислам дека шектеров е достоен за фјужн и метал...so i've heard...:]

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Купувам Dunlop Cry Baby Wah. Ако има некој понуди по ПП ;)

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Као да снимам соло-гитара на компјутер?
-Али да не биде чкуртно нешо...(снимката- не композицијата)
Софтвер се бара де , едноставен , достапен , и линк за даунлоуд.

<3

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.786
Поени од реакции
11.349
Као да снимам соло-гитара на компјутер?
-Али да не биде чкуртно нешо...(снимката- не композицијата)
Софтвер се бара де , едноставен , достапен , и линк за даунлоуд.

<3
Звучна карта за пренос, просек 150 евра па нагоре...додуша можеш и со канта да снимиш, ама не е тоа тоа;
Солидни кабли без шум, гитарата да не фаќа маса итн..да не го потам, пушти sound forge > record и цепај ;)
Линк за днлд ќе добиеш преку пп...поз

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Kolku pari imas da odelis za wahot i so model sakas?
Епа имам до 100 евра максимум преку сила буџет за вах. А за моделите не се разбирам многу зашто никогаш не сум користел вах и така. Сум свирел на Vox, Rocktron tri wah и на Dunlop Crybaby и највише ќејф ми напраел Dunlop-от. :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
17
Епа имам РґРѕ 100 евра максимум преку сила буџет Р·Р° вах. Рђ Р·Р° моделите РЅРµ СЃРµ разбирам РјРЅРѕРіСѓ зашто никогаш РЅРµ СЃСѓРј користел вах Рё така. РЎСѓРј свирел РЅР° Vox, Rocktron tri wah Рё РЅР° Dunlop Crybaby Рё РЅР°Свише СњРµСС„ РјРё напраел Dunlop-РѕС‚. :)
Zatoa i te prasuvam. Kaj nas retko ke najdes Crybaby wah nekoj da prodava posto nikoj nejke da go sitne (najbolji se) a i da prodava nerealni ceni ima at, Vo prodavnici pa da ne zboruvam. Ja se macev dolgo vreme da najdam pa doznav za prodavnica vo nis. mitros music se vika pobaraj na google tamu ima Crybaby gcb-95 za 100 evra nov. ja taka napraiv im prativ mejl da naracam i eden prijatel koga bese go sobra i mi go donese. Mislam deka najbolja cena imaat na balkan , mozda ima i bolji ne znam ama ne veruvam. Ako imas 100 evra neka ti go zeme nekoj, em nov e , odlicen i ke ti trae 100 godini, a i miris na nov wah, auu ! : D

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Zatoa i te prasuvam. Kaj nas retko ke najdes Crybaby wah nekoj da prodava posto nikoj nejke da go sitne (najbolji se) a i da prodava nerealni ceni ima at, Vo prodavnici pa da ne zboruvam. Ja se macev dolgo vreme da najdam pa doznav za prodavnica vo nis. mitros music se vika pobaraj na google tamu ima Crybaby gcb-95 za 100 evra nov. ja taka napraiv im prativ mejl da naracam i eden prijatel koga bese go sobra i mi go donese. Mislam deka najbolja cena imaat na balkan , mozda ima i bolji ne znam ama ne veruvam. Ako imas 100 evra neka ti go zeme nekoj, em nov e , odlicen i ke ti trae 100 godini, a i miris na nov wah, auu ! : D
Исто и во Скопје беше обичното Cry Baby gcb-95 во Артист Системс беше 5700 ден...можеше на старо да се најде за 4000-4500 ама сеа глеам никој не продава.....тоа ти е онака стандард Wah мене не ми е нишо посебно кинеска плочка играчка да не речам.......

Член од
5 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
17
Рсто Рё РІРѕ РЎРєРѕРїСРµ беше обичното Cry Baby gcb-95 РІРѕ Артист Системс беше 5700 ден...можеше РЅР° старо РґР° СЃРµ РЅР°СРґРµ Р·Р° 4000-4500 ама сеа глеам РЅРёРєРѕС РЅРµ продава.....тоа ти Рµ онака стандард Wah мене РЅРµ РјРё Рµ нишо посебно кинеска плочка играчка РґР° РЅРµ речам.......
Ok mozda i ja sum greska za cenite... a sto e za tebe dobar wah?

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Ok mozda i ja sum greska za cenite... a sto e za tebe dobar wah?
http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Dunlop-Cry-Baby-535-Q-/art-GIT0001208-000

а ја имам оригинален модел Dunlop Cry-Baby 535 96та година made in USA(Benicia - California)....

--- надополнето ---

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=AM8RbOBB8i4=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/TYRB0IF9ygdQ==&page=5

Педалава е само 3-4 пати е употребена уште на нова мириса....купена пред 2-3 месеци од Мими...5200 ден, ја продава басистот од мојот бенд затоа што сеа има Bass Big Muff и оваа не ја користи повеќе цена 4000 ден. Ако сака некој бујрум ПП

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=2GIh8ZQ/YBw=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/TYRB0IF9ygdQ==&page=5

Ибанез бас 200евра...одлично сочуван, активна електроника, одличен бас за тие пари........ го продава истиот дечко шо ја продава педалата...го продава затоа што си купи Fender Jazz Bass...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
17
@ Steveray
Abe 535 e super stvar , imas sirok izbor za tonot i se toa, ama ima i takvi ko mene so ne mozat da si go priustat. Ja licno ne se bavam so muzika profesionalno i mi treba wah samo za svoj merak. Za taa namena gcb 95 mi e super zatoa sto ne e mnogu skap i pak si ja vrsi rabotata , a kineski li e ili za taa cena spored mene e najdobar izbor, napraven e kako tenk, ima crybaby zvuk i otvoren e za modovi podocna , ako sakas nesto svoe da mu dodades (fasel ili q filter) moe mislenje...za budzet e dobar a i vrsi rabota

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
@ Steveray
Abe 535 e super stvar , imas sirok izbor za tonot i se toa, ama ima i takvi ko mene so ne mozat da si go priustat. Ja licno ne se bavam so muzika profesionalno i mi treba wah samo za svoj merak. Za taa namena gcb 95 mi e super zatoa sto ne e mnogu skap i pak si ja vrsi rabotata , a kineski li e ili za taa cena spored mene e najdobar izbor, napraven e kako tenk, ima crybaby zvuk i otvoren e za modovi podocna , ako sakas nesto svoe da mu dodades (fasel ili q filter) moe mislenje...za budzet e dobar a i vrsi rabota
Да да...секако дека си во право...gcb-95 е супер...само сакам да кажам дека...овие новите што ги прават све е кинеска роба....тоа ми е поентата..дури и новите 535Q што се ги има во Guitar House коштаат 15.000 денари и исто се кинески....инаку далеку од тоа дека не чинат...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Ибанез бас 200евра...одлично сочуван, активна електроника, одличен бас за тие пари........ го продава истиот дечко шо ја продава педалата...го продава затоа што си купи Fender Jazz Bass...
Уфффф, да имав пари......, ќе видам нешто да искомбинирам да го продадам мојов, ептен сум заинтересиран.

Kajgana Shop

На врв Bottom