А замисли да го следиме Мухамед, ќе бидеме сите во Lolita Heaven.Pratenicite se primer nas vo zivotot i zamisli si nie da go sledime Lot spored vas...koga sekoj od nas ke pivne po nekoja chasa i da legneme so nasite kergi Allah da ne socuva od toa.
Веќе беше одговорено, од Маркус, ако добро памтам. Што уште е потребно?
А замисли да го следиме Мухамед, ќе бидеме сите во Lolita Heaven.
Не се мисли на Ап. Матеј, туку Христос зборува за Себе.Blaze si im na onie koi ne se kolebaat na MENE...Se mislin ma matej neli?
Цитативе се извадени од контекст, така за за нивно правилно толкување, треба да се разгледаат и претходните и нрадните стихови, во однсо на навжедените.Ahh okay izvini mislslev deka sme drugarcinja ako ne nesto drugo...
e ova...
Togas mu rece: Otsega imeto nema da ti bide Jakov,tuku Izrail ke e imeto tvoe;zasto hrabro se borese so i so Boga ,pa i so lugeto silen ke bides.
(Prva kniga mojseeva,32:28)
Jakov se borel so Boga (posto bog e bespomosen duri eden obicen covek moze da go pobedi...ova e simbolika neli?)
................................................................................................................
I Jakov go narece ona mesto so imeto Fanuil,zasto rece:Boga Go vidov lice v lice i dushata moja se spasi.
(Prva knuga mojseeva,32:30)
I se iskacija potoa Mojsej i Aron,Nadav i Avud i 70tite staresini Izrailevi gore i go vidoa mestoto kade stoese Bog Izraile.
(Vtora knuga Mojseeva.24:9-10)
I potoa rece:No liceto moe ne ke mozes da go vidis,zatoa sto nemoze covek da Go vidi liceto Moe i da ostane ziv.KONTRADIKTORNOST
(Vtora kniga mojseeva,33:20)
Boga nikogas nikoj ne Go videl.
(Prvo sobrano poslanie na Jovan Blagoslov)
..................................................................................................................
Togas se razbudi gospod kako od son,kako junak od vino sovladan....
(Psalmi,77:65)
Razbudi se,zasto spies,Gospodi! Razbudi se...
(Psalmi,43:23)
Zarem Bog moze da Spie pa nekoj da go razbudi?Zarem moze da se bide kako od vino opien?Kako nie obicen covek koga ke se nacuka i sabalje koga ke stane mamurlija?
Ova e cist promasaj...
.................................................................................................................
I mu dadoa vino na tatka si vo onaa nok;i vlese postarata ui legna do tatkoto svoj;a toj ne seti ni koga legnala taa,ni koga stanala...I obete kerki Lotovi znchnaa od tatkoto nivni
(Prva kniga Mojseeva,19:33-36)
Pratenicite se primer nas vo zivotot i zamisli si nie da go sledime Lot spored vas...koga sekoj od nas ke pivne po nekoja chasa i da legneme so nasite kergi Allah da ne socuva od toa.
Odnapred izvinete ako ima nekoja pechatna greska...
За ова ли се работи..аххх..па дадов одговор уште кога беше постирано...Ahh okay izvini mislslev deka sme drugarcinja ako ne nesto drugo...
e ova...
Togas mu rece: Otsega imeto nema da ti bide Jakov,tuku Izrail ke e imeto tvoe;zasto hrabro se borese so i so Boga ,pa i so lugeto silen ke bides.
Jakov se borel so Boga (posto bog e bespomosen duri eden obicen covek moze da go pobedi...ova e simbolika neli?)
................................................................................................................
I Jakov go narece ona mesto so imeto Fanuil,zasto rece:Boga Go vidov lice v lice i dushata moja se spasi.
I se iskacija potoa Mojsej i Aron,Nadav i Avud i 70tite staresini Izrailevi gore i go vidoa mestoto kade stoese Bog Izraile.
(Vtora knuga Mojseeva.24:9-10)
I potoa rece:No liceto moe ne ke mozes da go vidis,zatoa sto nemoze covek da Go vidi liceto Moe i da ostane ziv.KONTRADIKTORNOST
(Vtora kniga mojseeva,33:20)
Boga nikogas nikoj ne Go videl.
(Prvo sobrano poslanie na Jovan Blagoslov)
..................................................................................................................
Togas se razbudi gospod kako od son,kako junak od vino sovladan....
(Psalmi,77:65)
Razbudi se,zasto spies,Gospodi! Razbudi se...
(Psalmi,43:23)
Zarem Bog moze da Spie pa nekoj da go razbudi?Zarem moze da se bide kako od vino opien?Kako nie obicen covek koga ke se nacuka i sabalje koga ke stane mamurlija?
Ova e cist promasaj...
.................................................................................................................
I mu dadoa vino na tatka si vo onaa nok;i vlese postarata ui legna do tatkoto svoj;a toj ne seti ni koga legnala taa,ni koga stanala...I obete kerki Lotovi znchnaa od tatkoto nivni
(Prva kniga Mojseeva,19:33-36)
Pratenicite se primer nas vo zivotot i zamisli si nie da go sledime Lot spored vas...koga sekoj od nas ke pivne po nekoja chasa i da legneme so nasite kergi Allah da ne socuva od toa.
Odnapred izvinete ako ima nekoja pechatna greska...
За ова ли се работи..аххх..па дадов одговор уште кога беше постирано...
http://www.forum.kajgana.com/showpost.php?p=2635540&postcount=100
http://www.forum.kajgana.com/showpost.php?p=2635626&postcount=103
И што е тука нејасно...тоа што Матеј го цитира Исус во прво лице еднина...или тоа што има ногу кои се колебаат во доказите дека Исус е Месија....Blaze si im na onie koi ne se kolebaat na MENE...Se mislin ma matej neli?
За ова ли се работи..
И што е тука нејасно...тоа што Матеј го цитира Исус во прво лице еднина...или тоа што има ногу кои се колебаат во доказите дека Исус е Месија....
Инаку од предходниот пост...објаснувањето на Мики1 и оние кои јас ги дадов се сосема исти..
http://www.forum.kajgana.com/showpos...&postcount=100Aj ako sakas daj mi link posto nemozam da ja najdam replikata na mojot post
Ako sakas se razbira
Togas mu rece: Otsega imeto nema da ti bide Jakov,tuku Izrail ke e imeto tvoe;zasto hrabro se borese so i so Boga ,pa i so lugeto silen ke bides.Цитативе се извадени од контекст, така за за нивно правилно толкување, треба да се разгледаат и претходните и нрадните стихови, во однсо на навжедените.
Еве еден обид, накратко да се објаснат цитираните стихови:
1. Јаков, подоцна-Јаков Израилот, не се борел лично со Бога, туку со ангел Божји, кој (ангел) е од Бога пратен да „ратува„ т.е. да ја испита ревноста Јаковова.
.
2. Јаков, секако дека не Го видел Бога „во лице„, оти кога би Го видел, не би останал жил. Јаков, всушност, видел ангел Господов, како што опишав претходно.
.
Кога ти би бил во право. т.е. кога Јаков (Израилот) би Го видел Бога, тогаш, како Јаков би преживеал и би ја изговорил токму таа реченица, дека „...Го видов Бога...„? Ај ти сеа размисли малце па одговори.mora da sum slep togas
Na citatov jasno pisuva deka toj se borel so Boga a ne so nekoj angel,sto jasno moze da se zakluci deka objasnuvanjeto so citatov nema nikakva vrska...razmisli malce
Istata pesna i tuka se poftoruva...eve ti go citatov i procitaj uste ednas...pisuva deka toj go videl lice v lice
Togas se razbudi gospod kako od son,kako junak od vino sovladan....4. Навистина, Бог нема потреба од сон или од вино. Во наведените стихови, авторот на стиховите чини обид да Го опише Божјото однесување со човечки зборови, за да може, на тој начин. читателот на стиховите полесно да го разбере и прифати однесувањето Божјо.
.
Кога ти би бил во право. т.е. кога Јаков (Израилот) би Го видел Бога, тогаш, како Јаков би преживеал и би ја изговорил токму таа реченица, дека „...Го видов Бога...„? Ај ти сеа размисли малце па одговори.