Кој е Исус Христос?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
[FONT=&quot]Побратиме спирос ,не би сакал да коментирам горенаведеното твое ,од прост разлог што цела ова реплика ти е напишано со нервоза ...
[/FONT]

Се лажиш побратиме Musab!

Да не одиме подалеку , ...
Се сложувам, бидејќи во ИСУС е сё што е потребно за спасението на секого. БОГ!

Нити еден ангел, пророк, книга, црква, џамија, ... може да се мери со ОНОЈ БОГ Кој вистински живееше и живее во Чистото Срце ИСУСОВО!

И овде не ти држи толкувањето ,затоа што видовме после тој чин како престанале убивањата и кражбите.

...
Оние кои вистински и потполно поверувале на Она чудо што -
наместо земја, машко семе или билокаква поинаква творба -
се отелотвори во ИСУС, тие и Го примиле во себе Оној БОЖЈИ
ДУХ Кој никогаш никого не повредил!

Ти побратиме можеш сё да критизираш, негираш, исмејаваш, ...
но те молам најљубезно немој *БОЖЈОТО Вечно *СЛОВО и ДУХ, бидејќи Тоа е поважно од секој Ангел, Пророк, ...!

Одсрце ти посакувам тебе и на твоите најмили, ШАЛОМ + СЕЛАМ!

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
[/font]

Се лажиш побратиме Musab!

Се сложувам, бидејќи во ИСУС е сё што е потребно за спасението на секого. БОГ!

Нити еден ангел, пророк, книга, црква, џамија, ... може да се мери со ОНОЈ БОГ Кој вистински живееше и живее во Чистото Срце ИСУСОВО!

Оние кои вистински и потполно поверувале на Она чудо што -
наместо земја, машко семе или билокаква поинаква творба -
се отелотвори во ИСУС, тие и Го примиле во себе Оној БОЖЈИ
ДУХ Кој никогаш никого не повредил!

Ти побратиме можеш сё да критизираш, негираш, исмејаваш, ...
но те молам најљубезно немој *БОЖЈОТО Вечно *СЛОВО и ДУХ, бидејќи Тоа е поважно од секој Ангел, Пророк, ...!

Одсрце ти посакувам тебе и на твоите најмили, ШАЛОМ + СЕЛАМ!
Побратиме спирос
фала на поздравот ,но имам две сугестии врз тебе

1. Никако не ми одговараш ,тоа што сакам да дознаам а згора на тоа ми реплицираш а при тоа ги вагаш од контекс речениците.
2. Никогаш и во никој случај не сум исмеал некого ,а и нема

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Сакан побратиме Мусаб, има нешто што човечјиот ум никогаш нема да го дознае ако БОГ (Елоах, Алах) не му се смилува и му го дари. А БОГ несака некому да дари, ако човекот - поради својот индивидуален или колективен егоизам - не ја потполно прифаќа Негова Милост?

Многу често правиме некои работи без да сме свестни дека ги правиме.
Баш такви - несвестни „верници“ и неверници - направија тоа што направија со во Исус отелотворената Милост БОЖЈА!

Да биде БОГ (Елоах, Алах) на сите Милостив!

Иншалах

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Сакан побратиме Мусаб, има нешто што човечјиот ум никогаш нема да го дознае ако БОГ (Елоах, Алах) не му се смилува и му го дари. А БОГ несака некому да дари, ако човекот - поради својот индивидуален или колективен егоизам - не ја потполно прифаќа Негова Милост?

Многу често правиме некои работи без да сме свестни дека ги правиме.
Баш такви - несвестни „верници“ и неверници - направија тоа што направија со во Исус отелотворената Милост БОЖЈА!

Да биде БОГ (Елоах, Аллах џ.ш) на сите Милостив!

Иншалах
амин

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
аба остај сеа ти се праиш вечи Евреин од Евреите
Не, јас само го цитирам она кое е напишано

Исус работел во сабота и сакале да го убијат

А зарем ти (не дај боже) диколку ти се разболи некој близок во сабота нема да направиш се за да му помогнеш

Јован: 5:18 Затоа Јудејците Го бараа уште повеќе да Го убијат, не само дека ја нарушуваше саботата,

ПИШАНО Е НИКАКВА РАБОТА НЕЕ ДОЗВОЛЕНА .!
секој писмен тоа може да го прочита .

Матеј 12:8 Зашто Јас, Синот Човечки, сум Господар и на саботата.“
Марко 2:27 Во заклучок, Исус им рече: „Саботата е создадена за човекот, а не човекот за саботата!

ПФФФФФФФФФФФФФ

непостојат вечи верници од комунистите !
у нивно време НЕ СЕ РАБОТЕШЕ НИТУ САБОТА НИТУ НЕДЕЛА
па кој како си сакаше така си ги организираше деновите .
Ама ете ги мразат поради тоа .Луѓето сакале капиталистичко угнетувачко ропство .?!?!?!? тоа им го нудат религиите на луѓето како светла будучност !?!?!?!?
?????????????????????????????????????????????

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Исус Христос е неразбран филозоф.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ако под филозов подразбираш нешто позитивно, тогаш Тој што - наместо земја, машко семе или билокаква поинаква творба - се отелотвори во Исус, е Филозофот над филозофите, кого филозофите неможат да Го разберат, но затоа тие што со дечјо срце Му веруваат потполно Го разбираат!

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Јас не се сложувам со тебе.Филозофите мислат,размислуваат,разоткриваат.Исус не размислува,Тој знае све, Тој сега е едно со Господа.Барем јас така мислам

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Јас не се сложувам со тебе.Филозофите мислат,размислуваат,разоткриваат.Исус не размислува,Тој знае све, Тој сега е едно со Господа.Барем јас така мислам
Сите сме едно со Господа , затоа што сме дел од него.
Исус , го сметам за филозоф , револуционер , борец за слобода.
Само неговата идеологија , со текот на времето , зела форма во религија.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Поврзаноста (религијата) на срцето за која Исус живееше и Го дари својот скапоцен живот, е единствената СОВРШЕНА РЕЛИГИЈА која го надминува и надживува времето и просторот!

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Mene mi e sovrseno jasno deka se zbori za Isus,no aj objasnete mi ja ovaa kontradiktornost...

Mozes ti,marcus,miki i drugarcinjata
Кој цитат ..не сум, во тек...
и дај не не нарекувај другарчињата ...аман имајте почитување...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Mene mi e sovrseno jasno deka se zbori za Isus,no aj objasnete mi ja ovaa kontradiktornost...

Mozes ti,marcus,miki i drugarcinjata
Во што се состои контрадикторноста? Ми се чини дека некој на форумов објасни дека се однесува на Христа. Што значи, под заменката „..Мене...„ , Христос мисли на Себе.

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Кој цитат ..не сум, во тек...
и дај не не нарекувај другарчињата ...аман имајте почитување...

Ahh okay izvini mislslev deka sme drugarcinja ako ne nesto drugo...

e ova...

Togas mu rece: Otsega imeto nema da ti bide Jakov,tuku Izrail ke e imeto tvoe;zasto hrabro se borese so i so Boga ,pa i so lugeto silen ke bides.
(Prva kniga mojseeva,32:28)

Jakov se borel so Boga (posto bog e bespomosen duri eden obicen covek moze da go pobedi...ova e simbolika neli?)

................................................................................................................

I Jakov go narece ona mesto so imeto Fanuil,zasto rece:Boga Go vidov lice v lice i dushata moja se spasi.
(Prva knuga mojseeva,32:30)

I se iskacija potoa Mojsej i Aron,Nadav i Avud i 70tite staresini Izrailevi gore i go vidoa mestoto kade stoese Bog Izraile.
(Vtora knuga Mojseeva.24:9-10)

KONTRADIKTORNOST
I potoa rece:No liceto moe ne ke mozes da go vidis,zatoa sto nemoze covek da Go vidi liceto Moe i da ostane ziv.
(Vtora kniga mojseeva,33:20)

Boga nikogas nikoj ne Go videl.
(Prvo sobrano poslanie na Jovan Blagoslov)

..................................................................................................................

Togas se razbudi gospod kako od son,kako junak od vino sovladan....
(Psalmi,77:65)

Razbudi se,zasto spies,Gospodi! Razbudi se...
(Psalmi,43:23)

Zarem Bog moze da Spie pa nekoj da go razbudi?Zarem moze da se bide kako od vino opien?Kako nie obicen covek koga ke se nacuka i sabalje koga ke stane mamurlija?
Ova e cist promasaj...

.................................................................................................................

I mu dadoa vino na tatka si vo onaa nok;i vlese postarata ui legna do tatkoto svoj;a toj ne seti ni koga legnala taa,ni koga stanala...I obete kerki Lotovi znchnaa od tatkoto nivni
(Prva kniga Mojseeva,19:33-36)

Pratenicite se primer nas vo zivotot i zamisli si nie da go sledime Lot spored vas...koga sekoj od nas ke pivne po nekoja chasa i da legneme so nasite kergi Allah da ne socuva od toa.

Odnapred izvinete ako ima nekoja pechatna greska...

Kajgana Shop

На врв Bottom