MACEDONIA TIMELESS - new PR video

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Секоја чест за реализацијата на една веќе експлоатирана идеја. Прекрасно е склопено се. Спотот е уникатно квалитетен. Во врска со пинг-понг топчињата, јаболките, крушите, лубениците, дури и да се работи за продукциска грешка(во што не навлегувам бидејќи сум тотален лаик од областа на филмувањето што отворено го признавам за разлика од другите кои преку ноќ станувате филмски критичари и компетентни екселенции по однос на темата), истата ќе ја забележи само некој со професионална деформација или некој кој нема друга работа освен да го оцрни спотот. Затоа, би се задржала на суштината и содржината, а не на техниката и барање грешки. Според мене, со овој видео запис кој си ги оправда парите, ќе се привлече интересот врз Македонија како магичен етникум и лулка на спокојот. Дури и на Македонец би му требале неколку минути да сфати дека живее во држава со такви убавини како претставените. Дали некој знае каде се наоѓа водопадот кај што е снимана сцената со девојката?

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Мислам дека се Колешинските водопади, Струмичко!!!

Блиску до Смоларските водопади!!!

А инаку најголемиот водопад во нашата татковина е 100-тина метри и е некаде на Кораб планина!!!

Поздрав...

f91

Член од
12 мај 2008
Мислења
338
Поени од реакции
27
Фалат Афионот виното и тутунот ,па на државнион грб ги имаа на спотов ни :salut::nesum:трага ни глас...да непочнам да редам за Патлиџани и Пиперки...за страмота

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Фалат Афионот грозјето и тутунот ,па на државнион грб ги имаа на спотов ни :salut::nesum:трага ни глас...да непочнам да редам за Патлиџани и Пиперки...за страмота
Спотот е за културна презентација на нашата земја, а не за започнување на агро бизнис.Многу им е гајле на странците дали имаме патлиџани.

f91

Член од
12 мај 2008
Мислења
338
Поени од реакции
27
Јас пак мислев дека сите сме за пазарна економија....

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Значи какви болни копилиња и изроди...А бе и на форумов имало експерти по СЕШТОЛОГИЈА!!! А бе од каде сте сите квалификувани да ми коментирате (и тоа арогантно демек 100% сигурни сте) за тоа дали има уметничка вредност спотот (и првиот и вториот !!!) или не!!! Мене ми се бендисаја двата!!! Ама јас не се трудев да му најдам мана!!!

За претходниот од Милчо че речам дека не само шо че ги заинтригира странците, туку и нас на МАКЕДОНЦИВЕ ни ги буди заспаните патриотски чувства!!! А за најдувањето мани оти се се вртело околу антиката и културното наследство че ви речам дека ТУКА НИ Е МОЖНОСТА да чариме некој турист!!! Секако немаме луксузни хотели, песочни плажи, салам патеки за скијање со исправни жичари и сл. Во тој поглед сите се подобри од нас и Охридското езеро не не спасува...Нас не спасуваат Манастирите, Црквите, Археолошките локалитети, Селата и националните јадења, неистражените пештери(Француски тимови идат да ги истражуваат), фронтовската линија од 1 Св. Војна и т.н. ЗНАЧИ АЛТЕРНАТИВНИОТ ТУРИЗАМ ни е СПАС!!!

Во едно Англиско списание за туризам имаше приказна за МАКЕДОНИЈА, како за историска земја која е непозната за туристите и пишуваше: Ако сакате да ја избегнете гужвата одете во Македонија!!!

И за крај МАКЕДОНИЈА нема шо да се срами од минатото туку од СЕГАШНОСТА!!!!

ЗАТОА ДА ГО ИСТАКНЕМЕ ОНА СО ШТО СЕ ГОРДЕЕМЕ И ОНА ШТО ДРУГИТЕ ГО НЕМААТ!!!

Види дикхед, не туку скокај како прле пред магаре. За вкусови не се расправа. Не е во прашање никаква експертиза, или ти се допаѓа нешто или не. Првиот спот кога го гледав ми беше ко хорор филм, вториот кога го гледав се наежив и се почувствував горда што живеам во Македонија, толку прекрасна земја. Не ми треба никаква наука за да ми го каже тоа што го почувствував. Не ми се бендисва бе првиот спот, грд ми е, многу, не ме направи среќна, ме збуни, ме исплаши малку, а малку и ми се згади. Отепај ме, не ми е убав. :toe:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Фалат Афионот виното и тутунот ,па на државнион грб ги имаа на спотов ни :salut::nesum:трага ни глас...да непочнам да редам за Патлиџани и Пиперки...за страмота
Eh, bre Pejko, vcera bev po Ohridon so neki stranci i taka setajki od Sveta Sofija nakaj kaleto pa kon Kaneo naletavme na edno od "grandioznite" makedonski znaminja. Me prasaa dali e toa novoto odnosno kako izgledase staroto. Se skapav barajki na tie stampanite kerefeki sto gi prodavaat po tezgite da go najdam sonceto od Kutles ama gabe trud. Sekja vo geb imav edno od vlaznite maramcinja sto go zemav od hotelot "Aleksandrija" sabajleto na izleguvanje, a na pakovkata go ima sonceto. Doduse polovicno ama kolku za da im tekne deka vo Grcija go videle na milion mesta bese dovolno.
PS. Vazno eden kup Bugari kako i sekogas imase, so vodici koi im ja preraskazuvaat sanstefanskata istorija i zacetokot na se bugarsko.
:duel:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Честитики за видеото одлично направено.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Кај живеат овие жити се?!?! За грев се...:toe:

Абе оти така зборувате? Па спотовите се прават за да привлечат туристи, а не да ги набркаат. А се знае како се привлекуваат туристи, со комерцијални спотови кои покажуваат какви услуги ќе добијат доколку дојдат. Кај на првиот спот се гледаше што би добиле освен некои магариња и коњи и луѓе со руво облечени како јети?
Знаеш посетува секој држава колку да види трговските центри, продавниците и трендот во државата. Некои одат за да видат култура, етнологија, стара архитектура, обичаи, ора, кои што всушност се обележје на еден народ.

Експерти сме за плукање на своето, ама за паметни работи никако.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Знаеш посетува секој држава колку да види трговските центри, продавниците и трендот во државата. Некои одат за да видат култура, етнологија, стара архитектура, обичаи, ора, кои што всушност се обележје на еден народ.

Експерти сме за плукање на своето, ама за паметни работи никако.
АМИН!!! Конечно некој да кажи нешто паметно!!!

Тоа се единствените квалитети со кои можеме да привлечиме туристи...тие шо сакаат да гледаат стаклени згради и луксузни хотели секако не можиме да ги фатиме!!!!

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Мислам дека се Колешинските водопади, Струмичко!!!

Блиску до Смоларските водопади!!!

А инаку најголемиот водопад во нашата татковина е 100-тина метри и е некаде на Кораб планина!!!

Поздрав...
точно за колешинските,но за водопадот незнам,има еден од 115 на Јабланица,нека ти потврди некој стружанец

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Види дикхед, не туку скокај како прле пред магаре. За вкусови не се расправа. Не е во прашање никаква експертиза, или ти се допаѓа нешто или не. Првиот спот кога го гледав ми беше ко хорор филм, вториот кога го гледав се наежив и се почувствував горда што живеам во Македонија, толку прекрасна земја. Не ми треба никаква наука за да ми го каже тоа што го почувствував. Не ми се бендисва бе првиот спот, грд ми е, многу, не ме направи среќна, ме збуни, ме исплаши малку, а малку и ми се згади. Отепај ме, не ми е убав. :toe:
Курка, не сучи мустајч пред Арслана!!!

Како не е екпертиза ко цело време пра муабет за некое пинг-понг топче...

Ако за вкусови не се расправа, шо туку ја тупиш и докажуваш кој спот чинел, а кој не!!!

А ако те фајча уплав, треба на баејне да дојдиш, само утре, оти небам во понеделник!!!

А инаку, ако не се контраме, еве да кажам дека многу ми е убав спотов од ИЗИ, ама се нервирам оти се јада лајна за претходнио, А ИЧ НЕ Е ЛОШ, ама ве нервира промоцијата на антиката!!!

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Eh, bre Pejko, vcera bev po Ohridon so neki stranci i taka setajki od Sveta Sofija nakaj kaleto pa kon Kaneo naletavme na edno od "grandioznite" makedonski znaminja. Me prasaa dali e toa novoto odnosno kako izgledase staroto. Se skapav barajki na tie stampanite kerefeki sto gi prodavaat po tezgite da go najdam sonceto od Kutles ama gabe trud. Sekja vo geb imav edno od vlaznite maramcinja sto go zemav od hotelot "Aleksandrija" sabajleto na izleguvanje, a na pakovkata go ima sonceto. Doduse polovicno ama kolku za da im tekne deka vo Grcija go videle na milion mesta bese dovolno.
PS. Vazno eden kup Bugari kako i sekogas imase, so vodici koi im ja preraskazuvaat sanstefanskata istorija i zacetokot na se bugarsko.
:duel:

хибернираме дааа,се нервирам,у мојот двор да дое некој и да вика виа двор е на дедо,он тука градеше,а охриѓани шо чекат,кај се нивните аниматори,ако ни е,нека не дупат,

п.с.а бе ориѓани колку ви се цените,пак како лани........некни секретарот од министерството му вика вие сте арогантни и најскапи на балканот,сами сте криви шо немате гости,а пак овие од хотам викат да се намалело ддв на 5,додека они се кошкаат холанѓаните заминаа во Албанија,наздравје бричење

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Курка, не сучи мустајч пред Арслана!!!

Како не е екпертиза ко цело време пра муабет за некое пинг-понг топче...

Ако за вкусови не се расправа, шо туку ја тупиш и докажуваш кој спот чинел, а кој не!!!

А ако те фајча уплав, треба на баејне да дојдиш, само утре, оти небам во понеделник!!!

А инаку, ако не се контраме, еве да кажам дека многу ми е убав спотов од ИЗИ, ама се нервирам оти се јада лајна за претходнио, А ИЧ НЕ Е ЛОШ, ама ве нервира промоцијата на антиката!!!

Веќе сега е јасно токму поради провокативната содржина првиот спот привлече многу поголемо медиумско и внимание на јавноста...
За првиот спот и ден денес се зборува дури и на оваа тема...
За спотот на Милчо изнапишавме многу повеќе отколку за овој спот..,
Убав или не спотот на Милчо беше многу ефективен , заинтригира голема публика а тоа е и целта на секој спот...

Спотот на Изи е навистина убав но ништо повеќе од тоа...

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Веќе сега е јасно токму поради провокативната содржина првиот спот привлече многу поголемо медиумско и внимание на јавноста...
За првиот спот и ден денес се зборува дури и на оваа тема...
За спотот на Милчо изнапишавме многу повеќе отколку за овој спот..,
Убав или не спотот на Милчо беше многу ефективен , заинтригира голема публика а тоа е и целта на секој спот...

Спотот на Изи е навистина убав но ништо повеќе од тоа...
ТАКА Е БЕ БРАТ... основната цел на еден рекламен спот е...ДА ТЕ ИСПРОВОЦИРА, ЗАИНТРИГИРА и ДА ТЕ НАТЕРА ДА ПОЈДИШ ДА ВИДИШ!!!

МАКЕДОНИЈА треба да ја промовираме како митска земја, а не како модерна, оди баш и несме модерни!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom