MACEDONIA TIMELESS - new PR video

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Kako uste ne se javile kenjatorite sto go plukaa prviot spot d aplukaat i po ovoj. Ili deka e ovoj cedo na drugata opcija pa sea ne znaat sto da pravat.
Dva spora od dvajca mak.reziseri za isti pari so ista namena i ista cel. Samo onoj prviot bese vmrsovsko proseravanje a ovoj sea ke pomine so da da ok e i tolku.
Ebati severnite M, ebati.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Јас плукав по првиот спот. Не ми се допадна воопшто. Овај ми се допаѓа. Не само што нема да го плукам, туку и ќе го пофалам. :toe:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Ај сега после спласнувањето на емоциите да се вратиме на реалноста...

40та секунда од спотот, античко време , дечкото фрла јабука , која за момент се претвара во пинг понг топче...

Не ми е јасно навистина како може покрај толку професионалци да се дозволуват вакви пропусти иако овој спот од технички аспект има многу помалку пропусти од првиот на Милчо...
Што збориш бе? Кај виде пинг-понг топче жити се? :nesvest:
Проверка на диоптер?

Ако мислиш баш на 40-тата секунда, тоа е од сјајот на јаболкото што лета. Пробаш slow-motion, ќе видиш. Ако мислиш на 46-тата секунда, кога камерата снима одозгора и во раката на младичот се забележува нешто бело - тоа е јаболкото од гризнатата страна. Или и од внатре треба да е црвено јаболкото?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Што збориш бе? Кај виде пинг-понг топче жити се? :nesvest:

Гледај добро 39-41 секунда, типот фрла јаболко кое се претвара (веројатно технички пропуст на пост продукцијата) во пинг понг топче...За на крај девојката во рака да прифати повторно јаболко...

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Гледај добро 39-41 секунда, типот фрла јаболко кое се претвара (веројатно технички пропуст на пост продукцијата) во пинг понг топче...За на крај девојката во рака да прифати повторно јаболко...
Стварно од каде тоа топче, цело време јаболко си е :toe:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Гледај добро...
Гледаме добро. Пинг-понг топчиња се забележуваат само на подот во моментот кога се фрла јаболката, кои најверојатно се користеле како некои маркери за постпродукција... Но, јаболкото дефинитивно не се претвара во пинг-понг топче. А тие на подот, не се ни забележуваат.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Кое гето, кои трици, каков леб, О, ти европјанину....

Данциве плачат за планини, ние имаме....
Некои плачат за вода, ние ја фрламе на улица...
Некои пишуваат истоии, ние сме направиле голем дел од неа...

А некој, некој го бива само да плука, а тоа е така бидејќи друго и неможе да направе... но рекол Македонскиот народ „кучињата нека лаат, караванот ќе си врви“

А зошто да не е убава татковината? што неубаво има во неа...

само едно нешто нечине, за жал тоа е Македонецот
si se muval niz Danska???, vo ruralna Libija???, gi znaes delovite na istorijata koi drugite narodi so pravo ili ne, smetaat deka tie gi napravile ???
imam vpecatok ne..!!! :)
Makedonija nas ke ni bide najubava, pa neznam kakva da e..., no ne e loso da ja pogledas i so ocite na drgite...zaradi tvoe dobro, da procenis koj si vo denesniot svet, kaj si vo toj svet , za da uspees da ti bide podobro ...kako svoj na svoeto...
A Makedonecot am ic ne e za nikade......no samo koga ne bulazni samobendisani gluposti...duri e i mnogu dobar..........togas...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Абе имаш право да знаеш...отворив со неколку програмчиња за гиф анимации и се гледа дека се претвора во бело топче :jaj:

Така јас со голо око без никакви проблеми го забележав топчето , и не се работи за никаков одблесок од јаболката, гризнат дел и што ти јас знам , се работи за чист технички пропуст....

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Чоеку, нема потреба од CGI во тој кадар, само го фрла јаболкото, макар и во празно да е...

Зошто би користеле топче во кадарот, наместо јаболко? Зошто би монтирале јаболко? Го фрлил овој лошо или што?

Размисли малце.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Одлично....има шмек у целиот клип! И претходниот беше одличен.
Македонија...вечна!

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163

Јаболко или не, да искоментирам за спотов. Ми се допаѓа повеќе од првиот бидејќи е подобро смислен и направен е според намената, т.е. да привлекува туристи. Немам никакви забелешки, едноставно супер спот, заслужува да не претставува на CNN.

Kajgana Shop

На врв Bottom