Лига на Шампиони 2009-2010

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Ама во последните пет години без оваа сезона најголем успех на една италјанска екипа е освојувањето на лигата на шампионите а најголем успех на една германска екипа е 1/4 финалето!!!!
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/crank2010.html

Птегодишната листа на Уефа. Првите 5 колони се последните 5 сезони, шестата е збирот од тие 5 сезони, последната колку екипи од секоја земја се сотанати во игра годинава во Европа.

На крајот на секоја сезона најстара сезона отпаѓа. Значи наредна година отпаѓа сезоната кога Италија фактички ја има направено најголемата предност (15 наспроти 10 собрано бодови).

Ќе биде интересно во секој случај... :smir:

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Него сака некој кладба у аватар?

Доколку Манчестер и Челзи одат понатаму ја добивам кладбата, доколку Милан и Интер одат во 1/4 финале ја губам.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
опаааа мераци ! ! !

Миланските екипи наспротив гигантите од островото ! !

момент на вистината ! :vozbud:

F

fantomX

Гостин
FIRST LEGS
FEB 16: AC Milan v Manchester United; Lyon v Real Madrid.​
FEB 17: Bayern Munich v Fiorentina; Porto v Arsenal.​

FEB 23: Olympiakos v Bordeaux; Stuttgart v Barcelona.​
FEB 24: Inter Milan v Chelsea; CSKA Moscow v Sevilla.

SECOND LEGS
MAR 9: Fiorentina v Bayern Munich; Arsenal v Porto.​
MAR 10: Manchester United v AC Milan; Real Madrid v Lyon.

MAR 16: Chelsea v Inter Milan; Sevilla v CSKA Moscow.​
MAR 17: Bordeaux v Olympiakos ; Barcelona v Stuttgart.

Годинава и за оваа рунда различни термини, по два натпревари дневно, вторник-среда, наредниот вторник-среда.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Него сака некој кладба у аватар?

Доколку Манчестер и Челзи одат понатаму ја добивам кладбата, доколку Милан и Интер одат во 1/4 финале ја губам.
го прифаќам предизвикот, али што ако продужат по една Англиска и Италијанска?

ајде Миланези, судбината на Азурите лежи во ваши раце!

немојте да сте се изрезилиле ко минатата сезона!

CHELSEA_SR

SAXON
Член од
27 март 2009
Мислења
73
Поени од реакции
2
жабарите немат никакви шанси против англичаните поготово пак интер против челзи........

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
го прифаќам предизвикот, али што ако продужат по една Англиска и Италијанска?

ајде Миланези, судбината на Азурите лежи во ваши раце!

немојте да сте се изрезилиле ко минатата сезона!
Ако помине една англиска една италијанска никому ништо. Иначе аватарот ќе стои 1 месец.
Договорено.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.915
Поени од реакции
23.336
Има голема шанса да не помине ниту еден италијански тим понатаму :)

Хм, а ако поминат сите шо праемо ??

Манчестер му се пациенти на Милан и самите сте свесни за тоа, Мур ќе го изеде Челзи ја се кладим со кој сака у што сака дека Интер ќе помине, а одкога со една добро изиграна утакмица се стануе фаворит ?

Незнам шо ви е интересна толку Милан Ман ју. Манчестер ќе се прошета елегантно до 4врт финале.
Ах тој Пато, ствара мржња у светов :icon_lol:

A за цитатов, да ќе се прошета како и во претходните 4 или 5 пати кога играле со Милан во нокаутот :pipi:

Немилосрна е судбината...

Едвај чекам да го доживеам моментот кога ќе се поздрават двајцата најголеми капитени : Хавиер Занети и Џон Тери

Занети да, за вој вториов че почекаме уште 7-8 године да биде капитен и да игра на ниво за да го стаемо рамо до рамо со првиов :smir:

Штутгард-Барселона
Олимпиакос-Бордо
Интер-Челзи
Баерн-Фиорентина
Цска-Севиља
Лион - Реал М
Порто-Арсенал
Милан - Манчестер

За првите, нема потреба од коментар Штудгард нема што да бара овде

Овде нешто слично, Бордо игра у страшна форма гази све живо и диво, ги исплеска Јуве и Баерн ка деца свои, го тепаше и Лион у гости пред некој, Бордо иде без проблем.

Интер поминува, 80 % од овие играчи на Челзи се тоа што се денеска благодарение на еден човек, а тоа не е Раниери :pos: , и тој ги знае како дишат а не како играат фудбал

Од кога мерило за јачина е бе една утакмица добра, против еден никаков и беден Јувентус сезонава, и тоа у неговиот најслаб период ?? Па со овој тим во една бундеслига Баерн не е прв, Бордо ги исплеска од лошо полошо, само Ханс Бут ги спаси од катастрофа, додека Фиорентина игра одлично, ги тепаше и Ливи и Лион фино лепо и елегантно шо се вика. Ако играат Јоветич, Муту и Џилардино ако немаат проблеми со повреди Фиорентина иде понатамо без никаков проблем

Цска - Севиља е најизедначениот дуел овде но мислим дека квалитето е на страната на Севиља и за нијанса се подобри

Го нема Жунињо и нема да го чува Касиљас кофичето со вода покрај гол, да прае со рукете пшшшшшшшш у вода после слободни :icon_lol: Реал нема да има проблеми

Порто - Арсенал, со здрави Фабрегас и Ван Перси Арсенал иде понатака, но ако имаа проблем со повреди све може да се случи, но Венгер е премногу добар за да испадне од Порто

Пациенти биле, пациенти се и ќе бидат, никогаш го немаат тепано Милан во ЛШ во нокаутот т.е никад го немаат испаднато, па нема ни сега

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
FIRST LEGS

FEB 16: AC Milan v Manchester United; Lyon v Real Madrid.
FEB 17: Bayern Munich v Fiorentina; Porto v Arsenal.

FEB 23: Olympiakos v Bordeaux; Stuttgart v Barcelona.
FEB 24: Inter Milan v Chelsea; CSKA Moscow v Sevilla.

SECOND LEGS

MAR 9: Fiorentina v Bayern Munich; Arsenal v Porto.
MAR 10: Manchester United v AC Milan; Real Madrid v Lyon.

MAR 16: Chelsea v Inter Milan; Sevilla v CSKA Moscow.
MAR 17: Bordeaux v Olympiakos ; Barcelona v Stuttgart.

Годинава и за оваа рунда различни термини, по два натпревари дневно, вторник-среда, наредниот вторник-среда.
Јбг и УЕФА мора да живее од нешто... тешки времиња дојдоа ТВ права мора се шиткаат за поскапо па да има термин се да оди во живо :toe:

Ова е жива глупост според мене и неправедност - во два дена кога се играа се знааеше дека следуваат исти услови за сите ваке некој недела плус. недела минус бла бла.. непрааведно ама за пари е... то е то :jaj:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Манчестер му се пациенти на Милан и самите сте свесни за тоа, Мур ќе го изеде Челзи ја се кладим со кој сака у што сака дека Интер ќе помине, а одкога со една добро изиграна утакмица се стануе фаворит ?
Ај чим си сигурен, се кладиме, во дрес.

Ако поминит Челзи, сакам дрес од Челзи, да не е од Лампард, од продавничето шо е на исто место кај Пирамида во ГТЦ, само кат подолу. По 700 се дресојте од оваја сезона.

Ако не, добиваш дрес по твој избор. Биват?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.915
Поени од реакции
23.336
Ај чим си сигурен, се кладиме, во дрес.

Ако поминит Челзи, сакам дрес од Челзи, да не е од Лампард, од продавничето шо е на исто место кај Пирамида во ГТЦ, само кат подолу. По 700 се дресојте од оваја сезона.

Ако не, добиваш дрес по твој избор. Биват?

Ју гот јур селф а диел

Немам дрес од Роналдињо :pipi:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ју гот јур селф а диел

Немам дрес од Роналдињо :pipi:
Нема ни да имаш, бар јас нема да ти купам. :tv:

Шо ми е мило ко ќе си најдам некој да ми ја проширит колекцијата на дресој, то нешо невероватно. :back:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.915
Поени од реакции
23.336
Нема ни да имаш, бар јас нема да ти купам. :tv:

Шо ми е мило ко ќе си најдам некој да ми ја проширит колекцијата на дресој, то нешо невероватно. :back:

Незнам видеќемо, таман MAR 16: Chelsea v Inter Milan

На 15-ти ми е роденден, моеш да го завиткаш Роналдињо у целофан

Шо би рекол Иосоно, шо фин народ....

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Уфф Манчестер-Милан:vozbud: Баш ми е мило што ги добивме Милан, време е да им се одмаздиме на дедовците за пред неколку години.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Дали е до мене , или стално некои екипи добиваат багатела противници до Топ 8 / Топ 4 .... ?

Kajgana Shop

На врв Bottom