Дали дрогата нè прави љубопитни?

• Креатор на темата Креатор на темата Шмекерот
  • Време на започнување Време на започнување
ништо повеќе од трева мада и тоа слабо да бе видов во Амстердам сите изумреа ако е така и алкохолот е штетен и цигарите

Се слушна ли?:pos2::pos2:

Да да се пробав си поминав редот се е срање хемијата е боушит....
хорс
кока
екстази
амфетамини
.............................:kesa:

опасна работа :toe:

и воопшто не ме прави сега љубопитен за да земам пак

ништо повеќе од трева мада и тоа слабо да бе видов во Амстердам сите изумреа ако е така и алкохолот е штетен и цигарите

Епа види сега....пушам околу кутија две цигари дневно ............а да си правам филм дека марата е штетна ...а ја пушам 3..4 џоинта месечно

и така:helou:

Да да се пробав си поминав редот се е срање хемијата е боушит....
хорс
кока
екстази
амфетамини
.............................:kesa:

опасна работа :toe:

и воопшто не ме прави сега љубопитен за да земам пак
Ме насмеа,љубопитен не сум повеќе се пробав:)
И ништо од ова не ти се допадна а?

Ме насмеа,љубопитен не сум повеќе се пробав:)
И ништо од ова не ти се допадна а?

Па нормално коа ке пробаш се повеке не си љубопитен:toe:

а дали ми се допадна ......кажувам не зашто така самиот си се тешам за да не земам пак да не паднам во искушенија...

инаку на кока е многу јако главен си:vozbud::vozbud:

Па нормално коа ке пробаш се повеке не си љубопитен:toe:

а дали ми се допадна ......кажувам не зашто така самиот си се тешам за да не земам пак да не паднам во искушенија...

инаку на кока е многу јако главен си:vozbud::vozbud:
Не знам многу за неа освен дека ја користат само богателата.Има тема за дрога на форумов ама никогаш не ја прочитав,претпоставувам има искуства од членовите?

Ич не сум љубопитен... не ни помислувам на тоа.. дури некогаш заборавам дека постои дрогата :)

Пред неколку години, чисто на заебанција, направив еден муабет кој ми ги смени буквално сите ставови. Дојдов во состојба да се запрашам: дали вреди да се проба, зборувам за полесна дрога, за да знаеш какво е чувството?

Од тогаш наваму почнав да читам литература, да ме интересира и да почнувам да го проучувам прашањето: што ги тера луѓето да земат дрога и како таа влијае врз нивната психа. По сето тоа што го прочитав, фактите, статистиките, а и лична приказна која сметам дека не е битна, сфатив дека не би ми било ништо ако земам еднаш. Но само еднаш. Доколку ми се свиѓа, можам да земам, рекреативно, не секој викенд или секој месец, може и еднаш на три, четири месеци. И земав. Интересното е, што многу бргу по земањето, она што го прочитав дека кај одредени луѓе се појавува големо подобрување на логиката и поголема меморија, се случи и кај мене.

Можеби не би требало сите да забегаат и да се посветат на ефектите од користење дрога, но би требало да се има елементарно знаење. Јас не ја сакам дрогата, таа почна со уништувањето на персона која многу ми значи, и тоа баш поради незаинтересираноста од таа област. Ако веќе нешто внесуваш во организмот, кога на секој му е достапен интернет, може да земе и да провери со што се труе.

Од психолошки аспект, она што го заклучив дури и ме заплаши, затоа што голем дел од младите земаат дрога не по нивна волја, туку затоа што мислат дека со тоа ќе стекнат голема репутација помеѓу друштвото, па дури и ги измислуваат сите работи кои им се случиле во текот на трипот, всушност, тие и не трипале, но го преувеличуваат истото.

Не си популарен, или хаце, или некој кој би требало да биде почитуван од мнозинството, ако дуваш редовно, не затоа што сакаш, туку затоа што тоа е некој твој зацртан идеал за успех помеѓу другите. Мене многу пати ми се случило да ме декларираат како "наркоман" затоа што застанувам во одбрана на лесните дроги. Не, тоа го правам затоа што марихуаната ја ставаат на исто место со хероинот, а никој не седнал да види за што всушност станува збор. Не е секој што дувал еднаш, два пати, или дува 4 пати во годината наркоман. А и не гледам зошто толку се крева фама околу штетноста на марихуаната кога:

1. не е дијагностицирана ниедна смрт во светот предизвикана од марихуана
  2. лековите кои секојдневно се земаат се многу поштетни од марихуаната

Од тогаш наваму почнав да читам литература,

Зождо?

Како да читаш детска книга напишана од 50 годишен старец. Одамна бил дете и мисли уште е така и утнува поента кај новите генерации. Кој напишал книга за ефектите од дрога, секако ке пише дека не му се свиѓале а ако му се свиѓале ке допише дека згазил дете со кола после. Но ако е чиста медицина - тогаш ок, иако малце преозбилно си се зафатила со испитувањето.

Инаку за прашањето на темата. Да. Опширно - а што не не прави љубопитни? Може нема да пробаш или ке решиш цврсто да не пробаш али пак ке сакаш да знаеш како е.

Зождо?

Како да читаш детска книга напишана од 50 годишен старец. Одамна бил дете и мисли уште е така и утнува поента кај новите генерации. Кој напишал книга за ефектите од дрога, секако ке пише дека не му се свиѓале а ако му се свиѓале ке допише дека згазил дете со кола после. Но ако е чиста медицина - тогаш ок, иако малце преозбилно си се зафатила со испитувањето.

Мислев на стручна литература, погрешно се изразив.

дали дрогата не прави љубопитни? па... ако гледаме реално ДА... сите зборат нечини не е океј забист се праи ов неа се умирало бла бла бла и тоа ние го прифаќаме до некаде да речеме но џабе се илјада зборови кога сепак незнаеме за што станува збор. знаете едно е пракса друго е теорија. на своја кожа кога ке осетиш нешто тогаш најдобро знаеш како е и што е. еве пример ја сум пробал чисто од љубопитност но не сум си напраил завист. сум пробал 2 3 пати сум видел и океј доста е.. у животов уствари кога ке видите се што е забрането на некој начин е поинтересно, се прашувате зашто е забрането? какво е шуството кога ке го добиете она шо е забрането... што понатаму колку кога.... ме сваќате шо е поентата.. едноставно
се шо е забрането ни прави љубопитност и заинтересираност кон него
се што е потешко дофатливо и остварливо се цени и чува многу повеќе (а богами и послатко е)....

Дали сега сфаќаш зошто дрогата би требало да се легализира? :)

види. дрогата е широк поим... под дрога спаѓа и трева и екстази и амвитамини хаш игла троки екстази дрн дрн дрн...
зависи на шо мислеше... ја ко шо глеам трева секој втор пуши веќе.. сакале неќеле на некој начин легализирана е. е сеа не е официјално али на кој и да му побараш може да ти најде одма и ке ти среди работа 100%....

имам пример кај шо тип од мое мало си пуши дома комотно со брат му мајка му и татко му... некој ке рече овој е неарен али имам видено и со мои очи...

Да, дефинитивно не прави љубпитни.
Верувам дека секој од нас прашал „Како е тоа кога ќе се „надуваш“?“. Гарантирам.
Некои погоре во ист кош ги ставаат сите видови дроги. Оваа статија многу ми се најде за истражување и за повеќе да бидам open-minded.
http://en.wikipedia.org/wiki/Recreational_drug_use
Спаѓам во тие open-minded личности. Не ги мразам, но не ги ни осудувам луѓето кои ги земаат.
Досега, околу 50% ако не и повеќе од сите луѓе што ги познавам, имаат пробано марихуана. Неколкумина имаат пробано екстази, а немаат поим што има во таблетката.
За марихуаната, секој ми кажува свое искуство „Прв фис пробуваш, ништо не осеќаш. Втор - после, таков си ко флегма, такви сите ти зборат, ти ги глеаш али не ги слушаш. Ќе ти дојде некој преку глаа и ќе му се „истресеш“ и пак...флегма..“
Тоа го гледам само како моментално расположување. Сум била неколку пати во присуство на „надувани“ и искрено, мислам дека повеќето од нив само глумат дека се „надувани“.
Имам читано и за екстазите(mdma), спид, трт-мрт...Ми кажуваа за некоја таблетка, двајца другари, едниот на дроги, другиов - не. Поминувале улица и овој што бил на дроги си мислел дека е на некоја транс журка, почнал да си дри ритам и да подигрува во место. Можете да замислите какво смеење паднало. Којзнае каква таблета му дале, неможеш да бидеш сигурен што точно има во таа таблетка. За да биде квалитетна, чиста, треба да се „опрчиш“ гадно. Таква тука кај нас во Македонијава - не се наоѓа, затоа не е многу паметно да се зима ваква работа.
Сите овие пружаат само привремено опуштање и забава, а после дејството се враќаш на нормала. Истиот ефект може да се постигне и на многу други начини.
Јас, немам пробано, а и никогаш нема да пробам. Има мноогу side effects (не ми текнуваше на македонски како е зборов), а и си имам свои начини на кои се расположувам. Едноставно, не ми требаат додатоци, за да се чувствувам убаво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom