Албански партии бараат федерализација на Македонија

Член од
6 јуни 2009
Мислења
30
Поени од реакции
2
Pse?
Затоа што не беа вашите лидери во право ни кога ги бркаа србите (А не ги оправдувам нив што вршеа геноцид).А и ние ги примивме косоварите во 99 а во 01 ни возвратија за тоа што им дадовме покрив над глава. Sepse!
А да и да ми кажуваш дека белгискиот систем на поделба е најдобра за во Македонија.
Да не имаш уште нешто да дополниш за системот кој би бил по терп на сите?
neznam odkud kod tebe ovolika netrpeljivos ka mojem misljenju.
i kakvi nasi lideri na Kosovi to ne svatam sta zelis da kazes s tim.

A sto se tice pomoci to respektuju. i vas da napadnu Srbi ili Grci i mi bi vas docekali sa otvorenim rukama da vam pomognemo. Mi albanci imamo veliko srce i cenimo svaku pomoc koju nam neko pruzi.

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
33
Некако неможам да најдам конекција помеѓу косоварите муслимани и албанците католици.

"Don't bite the hand that feeds you".

А за студентите,хахахах дечки немој чика Грујо да ви го скине целиот буџет па после да си трескате главите.

:smir:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
30
Поени од реакции
2
Некако неможам да најдам конекција помеѓу косоварите муслимани и албанците католици.

"Don't bite the hand that feeds you".

А за студентите,хахахах дечки немој чика Грујо да ви го скине целиот буџет па после да си трескате главите.

Svaki albanac zna kome fisu pripada. a u fisu mogu da budu i katolici i muslimani. Obicno su u albaniji katolici a na kosovi musimani.
Ova islamizacija je bila nasilna i ljudi su morali da private islam da bi sacuvali goli zivot na kosovi i u makdeoniji.
dugo je bilo Laraman alb, sarenih koji su bili javno muslimani a tajno katolici. ovo je pogotovo cesto bilo za pec odakle su moji.

KOD NAS VERA NIJE PRESUDNA NO NACIJA.

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
33
Svaki albanac zna kome fisu pripada. a u fisu mogu da budu i katolici i muslimani. Obicno su u albaniji katolici a na kosovi musimani.
Ova islamizacija je bila nasilna i ljudi su morali da private islam da bi sacuvali goli zivot na kosovi i u makdeoniji.
dugo je bilo Laraman alb, sarenih koji su bili javno muslimani a tajno katolici. ovo je pogotovo cesto bilo za pec odakle su moji.

KOD NAS VERA NIJE PRESUDNA NO NACIJA.
Никаде немало насилна исламизација.
Сите што биле исламизирани,тоа било доброволно,ОСВЕН при крајот-данокот во крв.

Меѓутоа,како само косоварите биле исламизирани?

Гледаме исламизирани неколку илјади Македонци,неколку илјади Срби,ама само косоварите на цела територија биле исламизирани?

Ма немој!

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41

A sto se tice pomoci to respektuju. i vas da napadnu Srbi ili Grci i mi bi vas docekali sa otvorenim rukama da vam pomognemo. Mi albanci imamo veliko srce i cenimo svaku pomoc koju nam neko pruzi.
А од каде тебе правото да го осмислуваш системот во кој јас ќе живеам и да го критикуваш системот во кој јас живем кој не те засега тебе лично.
Ти кажав гледај си во дворот каде криминалните дејности се гледаат и со отворени очи оти нема да имаш кар од тоа.

Да покажаја во ‘01та,

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
a zs ne begaa pred da pocnit NATO da frlat bombi? :toe:

a be albanci, aku vas ve lazele, ne morat da znacit deka trebat sega i nas da ne lazite.

zivejte si vie vo svoj svet, a nie si znajme deka od Nato begaa. nejse, i vidofme kaj so gi macket decata pod oci so kromid na granica, da bidet "trogatelna" slika pred kamerite na CNN i BBC.

placea decata, ama ko moraa da beget od bombite, ko bea kaj granicata nemaja potreba pokje da placet, nikoj ne gi bombardirase nitu gi pkase togaj.

i, kako ne vi e sram da lazite? makedonija zela 1000 pati pokje pari od zapad, za kosovskite begalci? :tapp:

pa samo stetite po patojte sho gi napraeja us ne se plateni od NATO, za potrosenoto za smestuvanje i prehranuvanje na 500 000 begaltsi imat us mnogu za plakjanje, samo gledam ko vie ste zaborajle, tie us pobrzo imet zaboraeno.

nebragodarni

a temava e glupa, gi vrtit edna raka lugje ko sho sakat, tolku se lesni znacit, dosta e nekoj "s s s" , da se s´snet ko zagari.

vi kazaa pred meseci, ke probat branko (skopsko-begradsko-podgoricko-zagrebskata "familija") da ve igrat us ednus, ko sho ve izigraa do sega nekolku pati.

marioneti :kesa:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
И?Да почнеме ако не а? Со иселувањето.Само од кого да почнеме од Кварк или Румз?:nenene::nenene:
кажи ми која држава во светот се декларира како МУЛТИЕТНИЧКА(освен МАКЕДОНИЈА)?????НИКОЈА!!!сите(повеќето од нив) нагласуваат дека се мултикултурни општества од повеќе народи кои се државјани на ТАА држава!!!!
а кај нас што е проблемот:некој е етничи Албанец,со свој двојазичен пасош,со свои "посебни права" и кој НИКАКО не мисли да допринесе за подобар РАЗВОЈ на МК-него му е важно само да го црпи буџетот на МК(зборам за тие што работат во јавна администрација,да не плаќаат данок,да не ги почитуваат законите ЗАШТО НЕ САКААТ РАЗВОЈ на МК,!!!!!!!
додека им нагласувате дека МК е мултиетничка НИКОГАШ нема да да СЕ РАЗВИЕМЕ КАКО САМОСТОЈНА ДРЖАВА!!!на едните никогаш нема да им биде доста,додека ние МАКЕДОНЦИТЕ секогаш ќе бидеме "запоставени"

Член од
9 мај 2006
Мислења
150
Поени од реакции
7
a zs ne begaa pred da pocnit NATO da frlat bombi? :toe:

a be albanci, aku vas ve lazele, ne morat da znacit deka trebat sega i nas da ne lazite.

zivejte si vie vo svoj svet, a nie si znajme deka od Nato begaa. nejse, i vidofme kaj so gi macket decata pod oci so kromid na granica, da bidet "trogatelna" slika pred kamerite na CNN i BBC.

placea decata, ama ko moraa da beget od bombite, ko bea kaj granicata nemaja potreba pokje da placet, nikoj ne gi bombardirase nitu gi pkase togaj.

i, kako ne vi e sram da lazite? makedonija zela 1000 pati pokje pari od zapad, za kosovskite begalci? :tapp:

pa samo stetite po patojte sho gi napraeja us ne se plateni od NATO, za potrosenoto za smestuvanje i prehranuvanje na 500 000 begaltsi imat us mnogu za plakjanje, samo gledam ko vie ste zaborajle, tie us pobrzo imet zaboraeno.

nebragodarni

a temava e glupa, gi vrtit edna raka lugje ko sho sakat, tolku se lesni znacit, dosta e nekoj "s s s" , da se s´snet ko zagari.

vi kazaa pred meseci, ke probat branko (skopsko-begradsko-podgoricko-zagrebskata "familija") da ve igrat us ednus, ko sho ve izigraa do sega nekolku pati.

marioneti
:kesa:
Знаеш дека имаш право?
Алал да ти е невесто.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Aj be ne tresi.

I tie sto nemaa, sekoj koj sto imase barem malku moznost primase.
Што е сега почнаја нервози да те фаќаат?Веќе ти реков.Јас работам со Албанци и не тресам него добро знам.Можеби примиле бегалци што е логично но низ разговори со Албанци со кој добро стојам и со кој можам отворено да зборувам јас слушнав и други работи со кои би го поткрепил ова што го кажувам.Иначе не би го кажал само така од инает.

veoma tacna ocena

samo potpuno neobavesten ili zlonameran covek moze da kaze da je
egzodus albanaca bio dogovoren. to jednostavno nije bilo tacno.
ljudi su bezali da bi spasili goli zivot.

necija tolerancija se vidi u tome koliko postuje pravo drugoga da inzese njegovo misljenje. Kako neko ko ti moze da ostavri bilo kakav kompromis
sa nekim ako tako gleda na samo jednu sugestiju.

kompromis je umece moguceg a ne zeljenog.
James Sebastian Steward
Да да јак егзодус се случуваше нема што.Од едната страна егзодус а само на 2-3км камерите на СНН и ББС го снимаја јакиот егзодус.И зафатените од егзодусот по потпишувањето на договорот за само еден ден се вратија во пепелта и за една недела ја обновија Приштина.И веќе кога го спомнувате тој западот.Колку бегалци прими западот?Притисокот беше навистина голем да се примат бегалците но притискаа за да не ги примат тие.

Напишано од Ujkanamo potpuno neobavesten ili zlonameran covek moze da kaze da je
egzodus albanaca bio dogovoren. To jednostavno nije bilo tacno.
ljudi su bezali da bi spasili goli zivot.
Не сум јас злонамерен.Само неможам да сватам каков егзодус е тоа некој модерен или каков ќе да е кога на едната страна Србите се живо бркаат а на неколку км. камери и филмски ѕвезди па фотограгии курци палци.Па веќе реков во една пригода тоа го кажа Џејми Шеј.Има и видео материјали каде Албански бегалци ги интервјуира една странска тв куќа и ги прашува :Дали Србите ве избркаја и како дојдовте овде.Знаеш што одговорија?"Ма кој видел Срби.Дојдоја борци на УЧК и ни рекоја за неколку сати дека ќе стасаат Србите и ќе има пушкарење" а и НАТО ќе бомбардира.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Што е сега почнаја нервози да те фаќаат?Веќе ти реков.Јас работам со Албанци и не тресам него добро знам.Можеби примиле бегалци што е логично но низ разговори со Албанци со кој добро стојам и со кој можам отворено да зборувам јас слушнав и други работи со кои би го поткрепил ова што го кажувам.Иначе не би го кажал само така од инает.
Ne be lepi, kakva nervoza, skraja da e, forumot mi e za zabava i za tepanje vreme.
Nego, ne osekjam nikakva potreba da repliciram argumentirano ne zeleni nebulozi. Kako i da e, nebuloza e, i pak ko takva ke ostane, a ti ke produzis da si veruvas vo toa bez ogled na se.
Ti si bil so dva-trojca albanci, a vidi cudo jas sum albanec i sum bil so milion albanci cel zivot, sum bil "vnatre" slucuvanjata od 99 godina.... i aj sea, civi tvrdenja se poverodostojni?

Никаде немало насилна исламизација.
Сите што биле исламизирани,тоа било доброволно,ОСВЕН при крајот-данокот во крв.

Меѓутоа,како само косоварите биле исламизирани?

Гледаме исламизирани неколку илјади Македонци,неколку илјади Срби,ама само косоварите на цела територија биле исламизирани?

Ма немој!
Pa so ako?

Kazi mi edna logicna pricina za da povrzuvas i poistovetuvas etnicka pripadnost so religija.

Член од
10 ноември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
3

Nisto novo, site nie sme bile izlazhani, na ovoj ili na onoj nachin, nekoj duri i sega e pod "ogromno" vlijanie na lagite, do taa nivo shto sega duri i "ubivate" ako nekoj sluchajno i vi ja "kontestira" vistinitosta na taa "laga". Primer:"Antikvizacijata na Makedoncite" :smir:
Za "kromidot", hmmm, pa iskreno postojat i drugi mnogu "posofisticirani" metodi za da naterash chovek da plache, no ochigledno e deka si zastanala so vremeto do "otkrivanjeto na kromidot", a mozham da zamislam do kaj si vo tek so "politichkite nastani" vo svetot....

Па ти сега ни ја откри Америка.А што требаше .Да се отвори и да се влегува без никаква контрола?Правата вистина ДОБРО СЕ ЗНАЕ. И нее таа која ни ја раскажа ти.Такви потресни прикаски можете да си раскажувате таму.Како прво од косово никој не ги протера во тоа време.Кај виде ти српска војска во косово?Таму немаше Срби.Сето беше добро организирана медиумска срамота,организирана од западот.Тоа го призна и самиот Џејми Шеј.Ја претставувавте Приштина како град на духови,своите домови во Косово ги прогласуваја како разурнати и се демек било пепел направено.Итака се до потпишувањето на договорот кога се отворија границите и видовме дека не само што нема рушевини туку срби не ни влегле во Косово.Кога косоварите ги прашуваја од што бегаат тие не велеја дека бегаат од Србите.Нешто друго кажуваја.А западот да примеше барем осминка од она што го прими Македонија, бегалската криза никогаш немаше да постои.Но целта не беше тоа.Целта беше да се оцрни Милошевиќ.На кого му стало до бегалците од Косово.Донесоја смешни2 авиони и во нив си зедоја 50-100 бегалци и еве како западот помага.Ете затоа имаше невиден притисок од западот,за да не ги прими тој.И ти немораш да кажуваш за топлите огништа кои ги пружиле Албанските фамилии.Веќе кажав тие што имаа роднини примија остало сее маска.
Sepak smetam, deka nasokata shto zede temata, e dosta osetliva, i veruvam deka ne e vo red da se potrudite da ni pretstavuvate kako vistiniti nekoi "prikazki" specijalno izgotveni niz "srpski kujni", bidejki sepak, kolku i da ima "izmeshano" politikata prsti vo seto ova, ima lugje koi stvarno stradale, i na svoja kozha ja pochuvstvuvale ona shto denes sekoe "DETE" si zema hrabrost da ja prokomentira i tolkuva na nachin shto nemu ke mu tekne.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Напишано од QuarkNe be lepi, kakva nervoza, skraja da e, forumot mi e za zabava i za tepanje vreme.
Фала богу.
Kako i da e, nebuloza e, i pak ko takva ke ostane, a ti ke produzis da si veruvas vo toa bez ogled na se.
Веќе ти реков дека не зборувам од инает.Проверено гарант.
Ti si bil so dva-trojca albanci, a vidi cudo jas sum albanec i sum bil so milion albanci cel zivot, sum bil "vnatre" slucuvanjata od 99 godina.... I aj sea, civi tvrdenja se poverodostojni?
Нема да веруваш но секој ден сум со 1000-2000 Албанци.И добро стојам.Никогаш немало инаети.Секогаш коректни разговори на која било тема и затоа ако незнам некои работи колку тебе пошто си албанец доволно знам за да не пишувам овде по форумиве од инает.Знаеш ова што се пишува по форумиве нее реалната слика помеѓу Албанците и Македонците.Само единствен проблем ми е што не знам Албански.Тежок јазик лепи.

Nisto novo, site nie sme bile izlazhani, na ovoj ili na onoj nachin, nekoj duri i sega e pod "ogromno" vlijanie na lagite, do taa nivo shto sega duri i "ubivate" ako nekoj sluchajno i vi ja "kontestira" vistinitosta na taa "laga". Primer:"Antikvizacijata na Makedoncite" :smir:
Za "kromidot", hmmm, pa iskreno postojat i drugi mnogu "posofisticirani" metodi za da naterash chovek da plache, no ochigledno e deka si zastanala so vremeto do "otkrivanjeto na kromidot", a mozham da zamislam do kaj si vo tek so "politichkite nastani" vo svetot....

Sepak smetam, deka nasokata shto zede temata, e dosta osetliva, i veruvam deka ne e vo red da se potrudite da ni pretstavuvate kako vistiniti nekoi "prikazki" specijalno izgotveni niz "srpski kujni", bidejki sepak, kolku i da ima "izmeshano" politikata prsti vo seto ova, ima lugje koi stvarno stradale, i na svoja kozha ja pochuvstvuvale ona shto denes sekoe "DETE" si zema hrabrost da ja prokomentira i tolkuva na nachin shto nemu ke mu tekne.
Е да темата е осетлива.Јас не реков дека немаше луѓе кој не страдале само реков дека имаше и премногу филмој.А кога има филмови тоа некако не оди без режисери и без глумци.

Член од
18 декември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
18

Jebo vas Seselj i jebece kad se vrati iz hagu ni jedan Albanec nece ostati na kosovu a za ono sto ste uradili 2001 nahnadno cete da platite.Srbi su nasi prijatelji nikad nas ne bi napali mogli su da to urde u devedesetih ali mi nismo na nihovu kartu za velike srbije mi smo njihovi najbolji prijatelji i tako ce ostati zauvjek zajedno cemo vas proterati sa ove nase prostore.Ne bi Grci nas napali jer su oni pedercini moze da to nato ili usa opet urade ali i tada ne bi smo trazili pomoc iz takve gnide kao sto ste vi.

Kajgana Shop

На врв Bottom