и официјално РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО - ГЛАСАЈ ТУКА

реферндум за името - генерална проба бр 1

• НЕ за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 264 86,3%
  • ДА за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 42 13,7%

• Вкупно гласачи
    306
Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Nishto nema da napravite ili sprechite,pastirot vash reshil shto kje pravi kje vitka kichma i redno e i toj da se zapishi vo knigata na predavnicite.

Za shto ni e referendum,pa neli imame vlada i premier?Plus ednash se izjasnivme 91va pa sea treba ushte ednash?Se znae chija e odgovornosta za imeto ne na gragjanite tuku na onoj shto go ima premierskiot mandat vo sluchajov Minhauzen.

оди некаде маани се у луда мара

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
pfffff ..ke mrazis...toa e celta na ovaa propagandna masinerija..da se razdelime na site osnovi na koi mozeme da se podelime(anticki i sloveni,vernici i nevernici,severna i gorna, bla bla bla) otvori gi ocite i srceto i gledaj malku podaleku a ne pred nosot ... ..so omraza samo ja pomagas agendata za raznebituvanje i podelba na Makedonija
Ако треба нека останат 100.000 МАКЕДОНЦИ ... АМА ДА БИДАТ ВИСТИНСКИ!!!

ПОДОБРО 3 ЛАВА ОТКОЛКУ 3.000.000 ОВЦИ!!!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.848
Поени од реакции
12.375
kako ne mozes? puska mozes da najdes lesno i pocni so ubivanjeto uste utre :)

so ova odnesuvanje ti si i polos od tie sto glasale za promena na ustavnoto ime
Така почнал и тој Рамбо од Аеродром, ама го фанаа по гаќи.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
имам увид во анкетата...ИМИЊАТА КЕ БИДАТ ОБЈАВЕНИ во мојот постпис на крајот од анкетата
Не требаше да го напишеш ова, гледам дека сега динамиката на пораст на ДА гласови е намалена :)
туку ајде ќе биде интересно да ги видиме кои се :zlo:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292

Da mozhat simpatizerite na dpmne site bi ne pratile vo Shutka ili krajno bi ne strelale i site shto ne razmisluvaat kako niv ili ushte povekje isto e i so pastirot nivni,ako mene me prashuvash Grujo da mozhe na site shto ne mislime kako nego i dpmne bi ni nabil po edno shishedzam ama znaesh kade.....Ama vistinata chekor po chekor se probiva nasproti site propagandi na dpmne.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74

Немој буквално да ме сваќаш, ама преку к*р ми е од сите шо сакаат да изигруваат кумови и да менуваат име старо со милениуми (можеби единственото непроменето име во светската историја)!!!

Е па доста ми е и од политика, од ДПМНЕ и од СДСМ, од сите нивни сателити....доста ми е од сите потрчковци кои и мајката че си ја продадат за подобра работа, достами е од пи*ки шо се плаша да кажа шо мисла...доста ми е од СЕ!!!

Сакам да си бидам тоа што сум, МАКЕДОНЕЦ, и никој да не ме замара!!!
На крај на краиштата почнувам да ги мразам сите кои ја мразат МАКЕДОНИЈА (соседите) и СИТЕ кои би ја продале за одмор во Грција без виза!!!!

И ПРЕКУ К*Р ми е од лујџе шо мисла дека сум од ДПМНЕ оти нејчам промена на име, оти слушам патриотски песни....и милион други причини!!!

НЕМАМ НИКАКВА КНИШКА, ОСВЕН КРВОДАРИТЕЛСКА!!!!!!!!!!!

ЈА САКАМ МАКЕДОНИЈА!!!!!!!!!!!

ТОЛКУ!!!!!!!!!

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
ептен си блиску

п.с

братот... за една недела..референдумски резултати
Ас проститот татарин уште кога се отвори темата гласував со првата опциа за непромена на името и ако изхождам от различни от вашите мотиви :) Така да немој да сочиш со прсти без да извадиш факти :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.464
Поени од реакции
18.470
ВМРО-ДПМНЕ ГИ ПОДГОТВУВА ОПШТИНСКИТЕ КОМИТЕТИ
Падна директива: Омекни за името! Игор Чавески

Владејачката партија почнала да го подготвува теренот за решавање на спорот со името и за организирање референдум за изјаснување на граѓаните. Општинските организации на ВМРО-ДПМНЕ деновиве добиле наредба од највисокото партиско раководство да почнат да ги убедуваат членовите и симпатизерите на партијата, кои имаат потврди ставови за прашањето за името, дека до крајот на годинава мора да се најде компромисно решение, дознава „Време“ од партиски извори.
Активистите на ВМРО-ДПМНЕ имаат задача во текот на летото да работат на терен и да го убедуваат партиското членство, но и останатите граѓани, дека спорот со Грција не треба да се одложува и дека во интерес на државата е што поскоро да се најде решение. Партиските активисти во следниве неколку месеци ќе организираат трибини во речиси сите општини на кои еминентни професори, пратеници и министри од редовите на ВМРО-ДПМНЕ ќе говорат за важноста Македонија да се согласи на промена на името за што поскоро да станеме членки на НАТО и да напредуваме кон ЕУ. Посебен акцент ќе биде ставен на општините во источниот дел од земјата каде што партијата освои помалку гласови на претседателските избори и кои не ја поддржуваат идејата Македонија по секоја цена да се согласи на промена на името.
Според нашите извори, активистите на ВМРО-ДПМНЕ ќе имаат посебен проблем да му објаснат на членството зошто партијата треба да го
прекрши она што е наведено во изборната програма, дека нема да се прифати промена на уставното име и каков било компромис со Грција.
Ваквите активности доаѓаат во период кога државниот врв се наоѓа под засилен дипломатски притисок за наесен да се постигне компромисно решение за спорот со името.
Потешкиот дел за партиските структури е како меѓу народот да се обработи прашањето за референдум и да се создаде клима за негов позитивен исход. Претставници на меѓународната заедница неколку пати изјавија дека државниот врв, ако сепак биде распишан референдум, ќе мора на него да се изјасни афирмативно и да направи се за тој да успее. Ова ќе биде особено тешко затоа што само пред неколку месеци првите луѓе на ВМРО-ДПМНЕ говореа за двојна формула и дека не треба да се прифати име со географска одредница ,како што е, на пример, „Северна Македонија“, кое најчесто се споменува како можно име за меѓународна употреба.

http://vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=1&EditionID=1728&ArticleID=115487

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Не ми е јасно што го дрвите толку со ВМРО/СДСмовски препуцавања за името ....:)

Се знаеше дека ке го шитнат името ... дал едните прв пат или другите втор пат .... битно е ?

Наше е да не дозволиме тоа да се случи не ?

Ае :smir:

Член од
17 мај 2009
Мислења
12
Поени од реакции
4
Нормално деке нема да дозволиме името да се промени зашто ми е сме биле сме и ќе останеме Македонци!
ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА

E

emission

Гостин
ВМРО-ДПМНЕ ГИ ПОДГОТВУВА ОПШТИНСКИТЕ КОМИТЕТИ
Падна директива: Омекни за името! Игор Чавески

Владејачката партија почнала да го подготвува теренот за решавање на спорот со името и за организирање референдум за изјаснување на граѓаните. Општинските организации на ВМРО-ДПМНЕ деновиве добиле наредба од највисокото партиско раководство да почнат да ги убедуваат членовите и симпатизерите на партијата, кои имаат потврди ставови за прашањето за името, дека до крајот на годинава мора да се најде компромисно решение, дознава „Време“ од партиски извори.
Активистите на ВМРО-ДПМНЕ имаат задача во текот на летото да работат на терен и да го убедуваат партиското членство, но и останатите граѓани, дека спорот со Грција не треба да се одложува и дека во интерес на државата е што поскоро да се најде решение. Партиските активисти во следниве неколку месеци ќе организираат трибини во речиси сите општини на кои еминентни професори, пратеници и министри од редовите на ВМРО-ДПМНЕ ќе говорат за важноста Македонија да се согласи на промена на името за што поскоро да станеме членки на НАТО и да напредуваме кон ЕУ. Посебен акцент ќе биде ставен на општините во источниот дел од земјата каде што партијата освои помалку гласови на претседателските избори и кои не ја поддржуваат идејата Македонија по секоја цена да се согласи на промена на името.
Според нашите извори, активистите на ВМРО-ДПМНЕ ќе имаат посебен проблем да му објаснат на членството зошто партијата треба да го
прекрши она што е наведено во изборната програма, дека нема да се прифати промена на уставното име и каков било компромис со Грција.
Ваквите активности доаѓаат во период кога државниот врв се наоѓа под засилен дипломатски притисок за наесен да се постигне компромисно решение за спорот со името.
Потешкиот дел за партиските структури е како меѓу народот да се обработи прашањето за референдум и да се создаде клима за негов позитивен исход. Претставници на меѓународната заедница неколку пати изјавија дека државниот врв, ако сепак биде распишан референдум, ќе мора на него да се изјасни афирмативно и да направи се за тој да успее. Ова ќе биде особено тешко затоа што само пред неколку месеци првите луѓе на ВМРО-ДПМНЕ говореа за двојна формула и дека не треба да се прифати име со географска одредница ,како што е, на пример, „Северна Македонија“, кое најчесто се споменува како можно име за меѓународна употреба.

http://vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=1&EditionID=1728&ArticleID=115487
Ако е точно ова (ако не е некој нарачан текст) тогаш лошо за ДПМНЕ. Одат по патот по кој се станува политички мртовец. Стоп за промена на името веднаш.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.848
Поени од реакции
12.375
Ако е точно ова (ако не е некој нарачан текст) тогаш лошо за ДПМНЕ. Одат по патот по кој се станува политички мртовец. Стоп за промена на името веднаш.
Ако не е наместен текст тогаш мојот и гласовите од мојата фамилија се 9-10 гласови. Следните избори тие гласови идат кај некој трет или во албанска партија, поверојатно ова второто. Ако вака излезе...тогаш никогаш повеќе вмро нема да добие гласови од многумина не само од мене.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Abe kaj te ostavaat patriotive na forumov da ne im dozvolish?Vednash kje te etiketiraat kako komunjar i grchki platenik.
Месиа.......
ако има референдум вие од сдс ќе гласате за промена на името за после ако не дај Боже се смени името да испадне дека членството од Вмро Дпмне било наговорено за да гласа за промена а и со промена автоматски би дошло дека оваа власт нема да победи на наредните избори а сето тоа ви одговара вас ,вас цеф не ве боли за државата сакате само на власт да бидете

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Imeto e smeneto, odamna sum vi rekol, sega samo se bara nacin da se operacionalizira samata proemna so sto pomalku fallout za politicarite od site boi i feli.

Kajgana Shop

На врв Bottom