Бранко се збогува со Рада и со Бучко

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Бранко сега може да ја продаде Македонија колку синот Елвис на Амди Бајрам,па дури и помалку,оти Амди е всушност власт во оваа земја.:toe:
Не го мешајте Елвис, детето учи средно уште е мал за висока политика .................:helou:

M

MKEUpatriot

Гостин
Никој не може да ја негира итроштината на Брано Црвенковски.По заминувањето на за претседател 2004 а во желба да си ја осигура позицијата како вечен лидер пристапи кон сплеткарење.Со негова помош тогаш го постави Владо Бучковски кој не беше харизматичен и многу прифатлив за народот за претседател на СДСМ.Со тоа свесно ја разгоре лутината кај другиот табор на Шекеринска и од тој ден Бранко свесно ја разгоре нетрпеливоста егу двете струи и така во иднина создаде плодна почва за негово вракање како обединител.Но неочекувано Бучковски премногу почна самостојно да ја води партијата далеку од манирите на Црвенковски.Е тогаш Црвенковски и отворено се стави на страната Шекеринска и започна пеколот кој му го приредија на Бучко.А најдобар инструмент му беше Никола Поповски како министер за финансии.Создадоа револт пред кај членството дури и свесно одеа да се изгубат изборите 2006.Така скршениот Бучковски го клизнаа ноември 2006.А вцо мегувреме беше билдана самодовербата на Шекеронска.И таа стана лидер но не сфати дека ке биде жртвено јаре на Црвенковски како причина за губење на изборите во 2008 а истовремено со психолошка пропаганда го зајакнаа чуството кај членството дека ете без Бранко ништо.И Шекеринска заврши/И точно тогаш му се погоди случајот со Заев да го аболицира за возврат да муја грее фотељата на Бранко бидејки срамно беше најголемата опозициска партија да нема лидер.И така периодов од септември 2008 до мај 2009 пројде во периодот на очекување на месијата.Членовите на СДСМ ја проголтаа играта и пропагандата.Денес лидерите на некогашните најмокни фракции Бучковисти и Радмиловисти се скршени.Нема во СДСМ кој да пружи отпор на бранковизијата напартијата.Не му требаат едноставно.Бранко ги запечати нивните кариери за навек.На човекот треба рака да му се даде.Но ни тој не е вечен и наредниот период ке се случи и неговото горење се си има својкрај.Ошттетени ке бидат само членповите на СДСМ кој не успеа да го разберат ПАПАТА

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
партија за да биде партија прво треба да има програма, треба да има идеологија, треба да има исправен национален став окулу кој/која ќе се соберат луѓе. Треба да се има кичма [ ако добро ми текнува на вд претседателот најпозната изјава му беше дека треба да се свитка кичма а со таков став избори дури и во Македонија не се добиваат ], треба да се има став кон криминалот и олигархијата, бизнисот ако работи во рамките на законите нека работи инаку канцелариите ќе ги заменат со затворски ќелии, образованието е приоритет, медиумите треба да работат според закони и кодекс на однесување и мораат да бидат свесни за фактот дека концесијата/лиценцата за работа може да им биде одземена, работата против интересите на државата е велепредавство без разлика од која партија или од било која бизнис групација да доаѓа.
откако партиите ќе расчистат со овие базични работи дури тогаш можеме да се надеваме на реален развој во сите сфери, дотогаш ќе бидеме неоколонијална ''вукојебина'' која како единствен аргумент ќе ја има ефтината работна сила.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Оваа изгледа сите 10ки ги има на орални испити :pos2:
Zalno sto zenite vo Makedonija ne mozat da stanat ceneti politicari tokmu od zeni ( a vo meguvreme smetame deka za toa precka e maskiot balkanski sovinizam) . Ne ocekuvav od intelektualka kako tebe da sretnam vakvo izjasnuvanje. Zalno.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Многу и е потребна на Македонија здрава СДСМ.
Ама за жал ништо здраво не излезе од таму.
Имаме повторно рециклиран нездрав самопрогласен државник, кој види богати најнездравиот ќе прави селекција на здравото.
Господ нека е на помош.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Zalno sto zenite vo Makedonija ne mozat da stanat ceneti politicari tokmu od zeni ( a vo meguvreme smetame deka za toa precka e maskiot balkanski sovinizam) . Ne ocekuvav od intelektualka kako tebe da sretnam vakvo izjasnuvanje. Zalno.

Мене само не ми е јасно што е таа подобра од Радмила?! Слушнал некој нешто за некој нејзин подвиг? Радмила, факт е дека за лидер не ја бива, воопшто, но како техничка служба, посебно за евроинтеграции е одлична.

И сега? Како ќе го објасниш овој мој став? Сеуште ли е атак врз жените во политиката воопшто?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Мене само не ми е јасно што е таа подобра од Радмила?! Слушнал некој нешто за некој нејзин подвиг? Радмила, факт е дека за лидер не ја бива, воопшто, но како техничка служба, посебно за евроинтеграции е одлична.

И сега? Како ќе го објасниш овој мој став? Сеуште ли е атак врз жените во политиката воопшто?
Ama ti gi spomna drugite sposobnosti.
Atak za sekoja zena vo politikata,sposobna ili nesposobna. Ima kriteriumi vrz koi se ocenuva nejzinata sposbnost ili nesposobnost. Faktot sto ti i go gazis dostoinstvoto na bilo koja politicarka ( sto menuva vo slucajot ako e taa Savova? ) e atak na licniot integritet na zenata kako zena. Nejziniot licen (ne)uspeh ke govori za (ne)uspehot na nejzinite stavovi. Ti na sto i gi prepisa.
Moe mislenje , ova (tvoevo) bese mnogu nisko.
P.s. ako slucajno sakas da navlezes i ti vo politickite vodi i ako uspees ,dali mislis deka i nekoj drug ke ima pravo da kaze vaka za tebe, posebno ako nemas nekoj podvizi zad sebe?

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
А наместо Рада да ги земат ice_woman и yin yang? Сериозно. И така Рада крева живец на пола Македонија кога ќе се појави на ТВ

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
А наместо Рада да ги земат ice_woman и yin yang? Сериозно. И така Рада крева живец на пола Македонија кога ќе се појави на ТВ
Ne si spomnat,ne me spomnuvaj.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Ne si spomnat,ne me spomnuvaj.

Da ne me stava vo usta koga ne e spomnat.
Зошто? Па вие две тука имате повеќе аргументи од Рада било кога на државна позиција (и надвор од неа). Не се зезам. Сериозен сум.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Потребниот аспект од реорганизација на огранизациската и идеолошка поставеност на СДСМ треба да бидат нови и свежи локални партиски ограноци!

Таму на врвот можат да се менуваат кои што сакаат...а се додека не напртават вистински реформи во локалните комитети ...све им е џабе!

Кога ќе ги распуштат...и кога со конкурс ќе ги изберат новите локални раководста...можат да почнат и со создавање на новата маса, новото главно јадро кое покрај БЦ ќе се обиде барем малце да ја “опрет“ партијата!

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Sepak vo nedela ke bide konecniot tim so koj SDSM ke nastapi vo rusenje na vladava.
Se drugo e spekulacija i prikazni .Samiot Branko kaza deka na kongresot ke se razgovara na tie temi.Za Rada i Bucko se najdobro i mislam deka ke imat mesto vo SDSM.
Sepak se politicari koj na ovakov ili onakov nacin ostavija pecat vo SDSM a i vo Makedonija.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ama ti gi spomna drugite sposobnosti.
Atak za sekoja zena vo politikata,sposobna ili nesposobna. Ima kriteriumi vrz koi se ocenuva nejzinata sposbnost ili nesposobnost. Faktot sto ti i go gazis dostoinstvoto na bilo koja politicarka ( sto menuva vo slucajot ako e taa Savova? ) e atak na licniot integritet na zenata kako zena. Nejziniot licen (ne)uspeh ke govori za (ne)uspehot na nejzinite stavovi. Ti na sto i gi prepisa.
Moe mislenje , ova (tvoevo) bese mnogu nisko.
P.s. ako slucajno sakas da navlezes i ti vo politickite vodi i ako uspees ,dali mislis deka i nekoj drug ke ima pravo da kaze vaka za tebe, posebno ako nemas nekoj podvizi zad sebe?

А мислиш нема да зборуваат? Луѓе се убиваат од навреди само поради моите постови на форумов, не пак да сум јавна личност.

И не биди толку сериозна. :)

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Sepak vo nedela ke bide konecniot tim so koj SDSM ke nastapi vo rusenje na vladava.
Јок :) СДСМ не треба да прави тим за да ја руши власта, туку тим кој ќе нуди издржани и конкретни решенија.
Само така ќе може да се профилира како сериозна опција.

А ДПМНЕ.....сам ќе си падне.
Не треба никој да го руши :)

Kajgana Shop

На врв Bottom