Бранко се збогува со Рада и со Бучко

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Високи функционери на партијата го објаснуваат евентуалното оддалечување на Бучковски и на Шекеринска како привремено, со објаснување дека тие повторно би биле вратени во врвот на партијата по одреден период. Но, според нашите извори, овој потег Црвенковски го повлекува за да се промени имиџот на партијата, но и за да се неутрализираат одредени блокови кои поттикнуваат несогласувања во партијата.
Ова е точно. Беа поделени внатре на симпатизери на Бучко и симпатизери на Рада, одкако замина Бранко.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Жално за Шеќеринска, пошто мислам дека има капацитет во СДСМ, барем зе некој функции, можеби не ја бива како лидер на партија ама сепак мислам дека добра би била за СДСМ како кадер.
Е сега за Бучко ич не ме чуди дека треба да си оди но се прашувам кој ќе дојде на нивното место?
Суициу Месиах.Најидеално решение.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Тоа е мојот впечаток, немора да се согласуваш.

Беше принесена како жртвеник, изборите за СДСМ одамна беа изгубени.

Веројатно Бранко намерно ги ставал на тоа место, за да остави впечаток дека никој друг неможе да ја води партијата како него и да го дочекаат ко фараон кога ќе се врати.

Доколку му се оставело на некој простор да изврши промени и да ја отргне партијата од стариот курс, ќе немаше простор за Бранко назад, особено пак ако партијата генерираше успеси.

Зошто СДСМ чекаше Бранко да се врати за да се “реорганизира“? Смешки, се е јасно.

Немам ни толку време да се распишувам ниту волја да дискутирам за нив, со враќањето на Бранко назад СДСМ си ја заслужиле пропаста.
neka pobarat postoj na forumov od pred parlamentarni izbori lani, sigurno imat nekolku desetici postoj kaj sho ubo pisit deka Rada e zrtvena ovca.

iskoristena i frlena, mene me podsekjat na kondom :toe:

branko nemat ni eden uspeh, a drugi go plakjet cehot. i aj posle reci dek ne se glupi :toe:

p.s.

imat i druga opcija, slicna, mackanje oci, demek eve prajme promeni, rada i buchko kao glavni luzeri ke gi shutnam (bucko e mrtov za pola makedonija i ne smejt da pokazit ushite vo drugata polojna)

cirkusi, ama ne se bez pari.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
Тоа е мојот впечаток, немора да се согласуваш.

Беше принесена како жртвеник, изборите за СДСМ одамна беа изгубени.

Веројатно Бранко намерно ги ставал на тоа место, за да остави впечаток дека никој друг неможе да ја води партијата како него и да го дочекаат ко фараон кога ќе се врати.

Доколку му се оставело на некој простор да изврши промени и да ја отргне партијата од стариот курс, ќе немаше простор за Бранко назад, особено пак ако партијата генерираше успеси.

Зошто СДСМ чекаше Бранко да се врати за да се “реорганизира“? Смешки, се е јасно.

Немам ни толку време да се распишувам ниту волја да дискутирам за нив, со враќањето на Бранко назад СДСМ си ја заслужиле пропаста.
Црвенковски има капацитет да ја врати реорганизира партијата.
Како што рече ти, ако можел да направи едно такви сценарио и да постави се за неговото враќање има моќ и капацитет повторно да ја обедини.

Изборот на за централниот одбор ќе биде во Недела на 10тиот конгрес кој ќе се одржи во Охрид, па ќе видиме што ќе се случи тогаш.
Како што знам, Бучко и Рада остануваат во централен одбор бидејќи се пратеници.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
neka pobarat postoj na forumov od pred parlamentarni izbori lani, sigurno imat nekolku desetici postoj kaj sho ubo pisit deka
Rada e zrtvena ovca.

branko nemat ni eden uspeh, a drugi go plakjet cehot. i aj posle reci dek ne se glupi :toe:

p.s.

imat i druga opcija, slicna, mackanje oci, demek eve prajme promeni, rada i buchko kao glavni luzeri ke gi shutnam (bucko e mrtov za pola makedonija i ne smejt da pokazit ushite vo drugata polojna)

cirkusi, ama ne se bez pari.
Е па во тоа е бургијата што Рада етолку глупа што не може да види дека некој си игра дрндупка со неа.Наместо да го види тоа таа како што рече некој се фалеше со сукњата.Е да знам кој е авторот на таа финта(со сукњата).Што мислеше тука ќе падни гласачот?Вицој а ?

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
neka pobarat postoj na forumov od pred parlamentarni izbori lani, sigurno imat nekolku desetici postoj kaj sho ubo pisit deka Rada e zrtvena ovca.

:pos2: колку е ова точно. Буквално Бране го стави Бучко на чело воо 2004 за целата вина за неговите неуспеси да ги префрли на Буле. А он си замина на претседателска функција потпомогнат од парите од продадените тенковски резервни делови за кои што сега кутриот ни Буле одговара пред суд. Изгледа мотото во СДСМ им е
``Живот даваме, папата не го даваме``.
Какви бескичмењаци.:kesa: И ај да се бескичмењаци ама барем да имаа лидер што и мисли добро на државава, а не на некој чија единствена цел му е да дојде на власт.:tapp:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Додека Бранко се збогува со Бучко и Радмила,Македонската влада се збогува со Македонија,па нема против ни кога не нарекуваат Северна Земја,иако сме прилично на Југ во ЕУ.:toe:

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
Е па во тоа е бургијата што Рада етолку глупа што не може да види дека некој си игра дрндупка со неа.
Не она сигурно знаела што се случува, ама како што реков безкичмењаци и влекачи немаат храброст да му се спротистават на папата.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Какви бескичмењаци.:kesa: И ај да се бескичмењаци ама барем да имаа лидер што и мисли добро на државава, а не на некој чија единствена цел му е да дојде на власт.:tapp:
Абре пајтонче која му е целта на сегашноит лидер да ја продаде македонија за бес пари и да остане на власт, или да ја продаде па да остане историска личност... какви безрбетници не водат срамота....:kesa::kesa:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
"Црвенковски е единствениот што знае кого планира во својот тим. Сите се согласивме да му се дадат одврзани раце и сега нема лутење. Интересите на СДСМ може да се застапуваат и само како пратеник - вели Бучковски. "

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Само уште нека ги тргне Макрадули и Станковиќ. Некако ми се ептен препотентни. Макрадули ми е башка некако...хммм...не знам, ми нема фаца за сериозен политичар. А Станковиќ па, кога ќе излезе на пресконференција не ја менува фацата, и се едно та исто вергла, едноставно мене не ми остава впечаток да успеам 20сек. да го гледам на тв.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абре пајтонче која му е целта на сегашноит лидер да ја продаде македонија за бес пари и да остане на власт, или да ја продаде па да остане историска личност... какви безрбетници не водат срамота....:kesa::kesa:
Бранко сега може да ја продаде Македонија колку синот Елвис на Амди Бајрам,па дури и помалку,оти Амди е всушност власт во оваа земја.:toe:

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
A како ти заклучи дека целта на Грујо му е да ја продаде државата за без пари? Ај објасни убаво?

Јас не реков дека целта на Бранко му е да ја продаде државата, туку дека целта му е да биде на власт по секоја цена( обично власта треба да биде средство за да ги оствариш целите). Како дојдов до тој заклучок? Па ако разгледаш малку низ другиве држави ке видиш дека кога некоја партија ке изгуби катастрофално на избори( како СДСМ во 1998) тогаш нејзиниот лидер најчесто поднесува НАОТПОВИКЛИВА оставка. Тоа кај Бране не се случи. И не само еднаш туку двапати со таа разлика што во 2004 избега од функцијата премиер за да не доживее пораз на изборите во 2006. Му ја префрли целата вина на Бучко- ебате кукавицата.
Сега повторно се враќа на чело на СДСМ, откако виде дека нема никакви шанси да победи на претседателските избори и ни продава магла дека ке променел нешто. Како може да се промени партијата ако се враќа стариот лидер:tapp::tapp:
Така да како што можеше БУЧКО и РАДА да поднесат отставка поради поразите на изборите, така може и БРАНЕ да преземе одговорност и да се повлече затоа што беше лидер на партијата цели 15 години.

Сваќаш сега зошто го кажав тоа што го кажав или ти треба дополнително објаснување?:smir:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Сваќаш сега зошто го кажав тоа што го кажав или ти треба дополнително објаснување?:smir:
Не го бранам ниту Бане ниту Гујо и двајцата се сејачи и продавачи на магла, а додека има купувачи на нивната стока тие ке се држат до власта
А кој ке ја продаде или купи македонија не сме ние компетентни да збориме на тоа тема тоа ке го покаже времето,а најубаво си знаат ...ако знаат политичарите на власт ...:smir:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Бранко не го мириса Бучко бидејќи Бучко беше единствениот кој барем проба да внесе некои подемократски промени во водењето на СДСМ, нешто што му сметаше на Б.Ц. и неговиот диктаторски режим при водење на партијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom