David Icke

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Видеово е од самите почетоци на темава :) нема потреба да се навраќаме на почеток.
Штета што освен исмејување и вадење од контекст нема ништо друго...
А од друга страна еве шо носи новинската агенција Ројтерс...

From 1. Jan. 2011, every transaction above 1,500 euros between natural persons and businesses, or between businesses, will not be considered legal if it is done in cash. Transactions will have to be done through debit or credit cards.
http://www.reuters.com/article/idUSLDE61824V20100209

Во Грција, ЗАКОНСКИ се ЗАБРАНУВА секаква трансакција во кеш над 1500 евра.
Слична легислатива има и во други земји...
What could this possibly mean ?

Ај ставете некое клипче со објаснување...:tapp:

OK Извини не сум внимавал :smir:
Секако,постирањето клип придонесува за конструктивна дебата на подфорумот.
Поради очигледната немоќ да составиш неколку реченици на темава веројатно...

Еве вака...ајде...кој дел од Буш фамилијата ти делува човечки?
Оној кој се збогатил соработувајќи со нацистичкиот режим на Адолф Хитлер, на тој начин добивајќи пари,моќ и влијание и дел од оние 50+ милиони мтрви во втората светска војна, Буш сениор кој ја нападна Панама и масакрира 4000 цивили пред да го нападне Ирак и да издејствува санкции кои подоцна убија преку милион луѓе,претежно деца, или Буш синот кој го нападна Ирак и Афганистан играјќи ја старата игра...до 2007-ма бројот на жртви беше 655.000...
Тоа се лица на кои око не им трепнува да убијат милиони човечки битија.
Потврден и несоборлив факт.

Можеби ваквите типови на типови како тебе му делуваат човечки.

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
Еве вака...ајде...кој дел од Буш фамилијата ти делува човечки?
Оној кој се збогатил соработувајќи со нацистичкиот режим на Адолф Хитлер, на тој начин добивајќи пари,моќ и влијание и дел од оние 50+ милиони мтрви во втората светска војна, Буш сениор кој ја нападна Панама и масакрира 4000 цивили пред да го нападне Ирак и да издејствува санкции кои подоцна убија преку милион луѓе,претежно деца, или Буш синот кој го нападна Ирак и Афганистан играјќи ја старата игра...до 2007-ма бројот на жртви беше 655.000...
Тоа се лица на кои око не им трепнува да убијат милиони човечки битија.
Потврден и несоборлив факт.

Можеби ваквите типови на типови како тебе му делуваат човечки.
Па еве... СЕКОЈ! Што мислиш ти дека ниеден човек не е способен за масовно уништување? Дека сме цвеќиња за мирисање, па сите што го истакнуваат нивниот "потенцијал" мора да се нешто нечовечко. Само сакате да се оградите од вашата природа, а доколку ја имате истата таа моќ би постапиле на сличен начин. Во секој од нас лежи огромен потенцијал за деструкција, но се додека не ја добиеме шансата се залажуваме дека ние сме оние "добрите".

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па еве... СЕКОЈ! Што мислиш ти дека ниеден човек не е способен за масовно уништување? Дека сме цвеќиња за мирисање, па сите што го истакнуваат нивниот "потенцијал" мора да се нешто нечовечко. Само сакате да се оградите од вашата природа, а доколку ја имате истата таа моќ би постапиле на сличен начин. Во секој од нас лежи огромен потенцијал за деструкција, но се додека не ја добиеме шансата се залажуваме дека ние сме оние "добрите".
Не постои никаква “природа“ кај луѓето која ги наведува да бидат како Буш и компанија.
Биологијата и психологијата се јасни по ова прашање.
Но таа приказна дека сите сме биле прикриени манијаци кои само по заслуга на репресивниот фашистички систем добиваат човеколики карактеристики е присутна насекаде дури и во образовниот систем...за медиумите да не зборуваме...
Секако непотребно е да се напомене дека таа приказна е...срање...

2+2=5.
Кога тоа си го слушал насекаде и цел живот бајаги иритирачки делува кога некој ќе каже дека 2+2=4...

Шо да ти кажам друго...
Продолжи си да ги перцепираш политичарите како човечки битија и биди си уверен дека секој еден човек е прикриен манијак кој само чека шанса да почне да убива наоколу...
Јас ќе продолжам да не ги сметам за човечки битија бидејќи во мојата перцепција за човек ваквите креатури - не се квалификуваат...
Дали некој ги смета за рептили,паразити,психопати или пак лица на кои мора да им се покорува е работа на лично убедување
Секој со својата лоботомија...

They look human.
Sweat, bad breath, everything.
Very hard to spot.
Parasites are out there.
They are amongst us.
Have been for a long long time.
They cannot be bargained with.
They cannot be reasoned with.
They do not feel pity, or remorse or compassion.
And they absolutely will not ever stop.
Until we are sucked dry and dead.

Да го парафразирам Џон Конор...:vozbud:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Во педесеттите години на минатиот век луѓето задолжени (обично двајца во смена исто како на филмовите) да ги свртат клучевите и испалат нуклеарните ракети им било забрането да читаа книги од религија духовност, забрана за психолошко или било какво процесирање, школи за подобрување или изградба на карактер итн. Дури им било забрането да зборуваат дома за својата должност, имаат водено двоен живот првиот со фамилијата а вториот апокалиптичен слепо послушен. И денес е највероватно така, а знаеш зошто? Затоа што таква била доктрината не смеела да се меша со друга доктрина, и ако почнеле да зборуваат за тоа со своите жени и блиски роднини ќе свателе дека ако го свртат клучот отидоа нивните животи во нуклеарен пекол. Значи постои строга индоктринација, секој е способен да го стори тоа дело исто така и неспособен ако се раствори или разводни таа индоктринација.

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
Лоботомија... некако многу си го сакаш зборот. Ај да речеме дека имаш можност да переш мозок, зар не би ја искористил? Не би ти изгледало примамливо да ја имаш контролата, да бидеш над другите, да им кажуваш како треба да изгледа "идеалниот" свет?
Ајде малце прост пример (од прост дечко како мене): Пасивно човече кое цел живот било задњо тркало во околината одеднаш добива одредено работно место во кое е над еден или евентуално двајца вработени. Тоа човече одеднаш добива сила, почнува да наредува и да прекорува за секоја ситница, крати од пауза и од време на време омаловажува. На работниците да не им е примарна цел да ја местат корпата за одпадоци по кејф на надредениот или пак имаат други и обврски?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Лоботомија... некако многу си го сакаш зборот. Ај да речеме дека имаш можност да переш мозок, зар не би ја искористил? Не би ти изгледало примамливо да ја имаш контролата, да бидеш над другите, да им кажуваш како треба да изгледа "идеалниот" свет?
Добро не е упатено кон мене ама ќе цитирам можи?
И да можи и да не можи ај.
Контрола опсесивна е најлошото нешто, зошто го гледаш натпреварот ако ги контролираш двете екипи и го знаеш крајниот резултат.
Или зошто го живееш животот ако точно кога и како ќе умреш.
Мислам глупост голема е опсесивната контрола затоа што никогаш никаде и никој не може се да контролира, може само да го потроши животот на таа цел, ама залудно.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Секогаш во интерес на вистината се зборува од свое име.
Ако си ти способен тогаш ти треба помош , ако не само се лажеш дека си способен.
Или пак не сакаш да се фалиш дека си добар по душа.
Ако е ова последново алал ти вера .
Јас лично сум фан на ова последново.:smir:

--- надополнето ---

They look human.
Sweat, bad breath, everything.
Very hard to spot.
Parasites are out there.
They are amongst us.
Have been for a long long time.
They cannot be bargained with.
They cannot be reasoned with.
They do not feel pity, or remorse or compassion.
And they absolutely will not ever stop.
Until we are sucked dry and dead.
Ова е добро не сум го чул до сега. :vozbud:
Ама што џабе луѓево се слепи тотално.
Ако има нешто тотално кај човек тоа му е слепилото.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Dogmatic religion any form of mind control actually, has been used, and refined to fantastic effect over thousands of years since the "restart" of Modern civilisation-Sumeria/Sumer according to Official history. To incite and exploit emotions like fear, guilt, frustration, anger, and the feeling of 'Emptiness'. Which has assisted our prison warders, who've encouraged the "masses" to hand over their Responsibilty, and right to think and feel to a politician, book, media presenter, priest, experts because they feel and are encouraged to perpetuate the consensus reality, therefore subconcious belief that we/they don't have the ability or confidence for that matter to establish truth for themselves regardless of any external influences and without fear of being "crucified" for doing so. You and I have the right, to take control of our minds and therefore of lives, which is the first step on the road to infinite, now is a good time as any to start to make your own decisions.

Цитат од книгата „The truth will set you free“

Околу улогата на религиите и готовите системи на верување кои се пласираат во исто време одземајќи ја моќта и одговорноста на рајата кон самите себе но и кон надворешниот свет во исто време...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Dogmatic religion any form of mind control actually, has been used, and refined to fantastic effect over thousands of years since the "restart" of Modern civilisation-Sumeria/Sumer according to Official history. To incite and exploit emotions like fear, guilt, frustration, anger, and the feeling of 'Emptiness'. Which has assisted our prison warders, who've encouraged the "masses" to hand over their Responsibilty, and right to think and feel to a politician, book, media presenter, priest, experts because they feel and are encouraged to perpetuate the consensus reality, therefore subconcious belief that we/they don't have the ability or confidence for that matter to establish truth for themselves regardless of any external influences and without fear of being "crucified" for doing so. You and I have the right, to take control of our minds and therefore of lives, which is the first step on the road to infinite, now is a good time as any to start to make your own decisions.

Цитат од книгата „The truth will set you free“

Околу улогата на религиите и готовите системи на верување кои се пласираат во исто време одземајќи ја моќта и одговорноста на рајата кон самите себе но и кон надворешниот свет во исто време...
Не е проблемот во постоење на организираност хиерархија, структура туку како тие се поставени. И во Атлантида имало организирано опшество ама немало гладни и сиромашни затоа што не постоел монетарен систем.
Или нешто поблиску до нас се домородните американци (индијанци), и кај нив шаманизмот е систем на верување и тие имале хиерархија во племенскитѕе заедници. Проблемот е во поимањето или разбирањето на имањето или поседувањето, ако на некој денес земиш и му објаснуваш дека се што гледа се е негово односно го поседува, ќе ти речи мерцедесот што го гледаш не е твој затоа што друг го вози. Денешната структура е поставена така да некои да можат да си дозволат да имаат мерцедес а некои не, некои да умираат од глад а други од ситост крајни екстреми....
Нема ништо лошо во организираноста ако е организирана со цел најголемо добро на сите, нема ништо лошо во религиите сите проповедаат добри нешта, туку не чине што тие религии се користат за лоши работи. Дури и во Атлантида имало организирано религиозно верување покрај хиерархијата, ама немало гладни жедни и робови.....

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
CLASS WAR 101: MEET THE REPTILES (WHO ARE MAKING MEAT OUT OF YOU)

Which brings me back to the original point of this article, which is to say that we’ve finally learned our bitter Brady Bunch lesson: The economic elite of this country is made up of people whose exterior features look human, but whose brains are reptilian.
That’s why AIG’s behavior, and all the rest of them, makes so much sense—both their bottomless appetite for plunder in the face of no resistance, and the way they have released the loot from their jaws and scrambled away to the muddy river bottom at the first sign of serious threats from the humans they’ve been feeding on. They’ll retreat for awhile, but in the end, a croc’s got to eat, and his idea of eating isn’t our idea of eating.

Things in this country could get very strange and very hardcore. Stay tuned.
http://en.wikipedia.org/wiki/Reptilian_brain

И ај сеа...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

--- надополнето ---

За Дејвид Ајк имав слушнато онака ама само последниве неколку недели имам гледано клипови од него и му прочитав една книга додуша со прескокнување на делови од нејзе кои во клиповите му беа објаснети. Човекот е вистинска работа, нормално и јас не се сложувам во се со него како и повеќето овде, ама така треба и да биде за да не бидеме повторувачи, секој со свое мислење и своја вистина.
На почетокот од темава се поставува прашање колку бил богат, па човекот има клипови со по неколку саати предавање од кои што пара скршена нема видено од нив, цели книги фермани му се објаснети тука не мора човек да му ги купува книгите...
Прашањето за атентат му го поставија во едно интервју, и човекот се објасни како во една ситуација биле заедно со неговото другарче зулу шаманот Кредо Мутва и овај фрлал коски нешто од корпа за да му гледа што како, доста бил добар во тоа и му рекол дека многу пати се имаат обидено да го убијат ама не можат затоа што енергетски не биле синхронизирани. За тие што не знаат што е тоа како поим човекот едноставно не очекува да биде убиен нема телохранители нема оружје за самоодбрана итн, тоа ти е исто како овие од повозраснава генерација кога објаснуваат дека порано никој не ги заклучувал куќите и немало кражби или биле минимални, денес сите ги заклучуваат и има многу кражби. Значи со заклучување ти се плашиш да не те ограбат и тој страв ќе го привлечи крадецот.

Тоа ти е исто како со буџетот на МВР со секое негово зголемување поради очекување на зголемување на криминалот, се зголемува и криминалот, колку повеќе полицајци се вработат со оружје на појас, колку повеќе камери и аларми се постават за толкав процент ќе се зголеми и криминалот.....
И има смисла според мене е сега секој си има право на мислење....

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
За Дејвид Ајк имав слушнато онака ама само последниве неколку недели имам гледано клипови од него и му прочитав една книга додуша со прескокнување на делови од нејзе кои во клиповите му беа објаснети. Човекот е вистинска работа, нормално и јас не се сложувам во се со него како и повеќето овде, ама така треба и да биде за да не бидеме повторувачи, секој со свое мислење и своја вистина.
На почетокот од темава се поставува прашање колку бил богат, па човекот има клипови со по неколку саати предавање од кои што пара скршена нема видено од нив, цели книги фермани му се објаснети тука не мора човек да му ги купува книгите...
Па за ова богат ... не е сигурно ни сиромав, 50долара му е карта за на некоја од овие предавања кои ги прави во сала полна со луѓе ... голема бројка ..
сепак тоа не е битно .. Човекот има шо да каже .. кој како ќе го разбере ..

ѕирни го клипот со него и Jordan Maxwell ...интересни размислувања на двајца кои се „стари борци во оваа работа“ :) и Jordan има јаки теории исфрлено ..

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Дејвид Ајк за сатанизмот има најлошо мислење :helou:.
Иронично, некои од верзиите на сатанизмот кои сум имал прилика да ги проучам, нудат многу повеќе етика и морал, отколку што сите христијански религии во светот до сега се обиделе да понудат (залудно секако).

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Иронично, некои од верзиите на сатанизмот кои сум имал прилика да ги проучам, нудат многу повеќе етика и морал, отколку што сите христијански религии во светот до сега се обиделе да понудат (залудно секако).
Има една изрека која гласи, сто пати повторена лага почнува да звучи како вистина. Монотеистичките религии ја повторуваат нивната лага со милениуми, и сега кога некој ќе ги предизвика по автоматизам станува "лошото момче".
Во огромен број случаи сликата за Сатанизмот, е превземана директно од црквата, од страна на поединци и групи кој едноставно сакаат да бидат симбол на асоцијалност и анархија и само го присвојуваат поимот "Сатанизам", притоа правејќи и услуга на црквата.
За разлика од нив, правците како Црквата на Сатаната на Лавеј, имаат идеолошка и филозофска платформа која е далеку од обичен анархизам и хулиганство.

Kajgana Shop

На врв Bottom