Koko Roko
Oh Mr. Topper!!!!!!
- Член од
- 21 јуни 2010
- Мислења
- 623
- Поени од реакции
- 563
OK Извини не сум внимавал :smir:Видеово е од самите почетоци на темава нема потреба да се навраќаме на почеток.
OK Извини не сум внимавал :smir:Видеово е од самите почетоци на темава нема потреба да се навраќаме на почеток.
Штета што освен исмејување и вадење од контекст нема ништо друго...Видеово е од самите почетоци на темава нема потреба да се навраќаме на почеток.
http://www.reuters.com/article/idUSLDE61824V20100209From 1. Jan. 2011, every transaction above 1,500 euros between natural persons and businesses, or between businesses, will not be considered legal if it is done in cash. Transactions will have to be done through debit or credit cards.
Секако,постирањето клип придонесува за конструктивна дебата на подфорумот.OK Извини не сум внимавал :smir:
Па еве... СЕКОЈ! Што мислиш ти дека ниеден човек не е способен за масовно уништување? Дека сме цвеќиња за мирисање, па сите што го истакнуваат нивниот "потенцијал" мора да се нешто нечовечко. Само сакате да се оградите од вашата природа, а доколку ја имате истата таа моќ би постапиле на сличен начин. Во секој од нас лежи огромен потенцијал за деструкција, но се додека не ја добиеме шансата се залажуваме дека ние сме оние "добрите".Еве вака...ајде...кој дел од Буш фамилијата ти делува човечки?
Оној кој се збогатил соработувајќи со нацистичкиот режим на Адолф Хитлер, на тој начин добивајќи пари,моќ и влијание и дел од оние 50+ милиони мтрви во втората светска војна, Буш сениор кој ја нападна Панама и масакрира 4000 цивили пред да го нападне Ирак и да издејствува санкции кои подоцна убија преку милион луѓе,претежно деца, или Буш синот кој го нападна Ирак и Афганистан играјќи ја старата игра...до 2007-ма бројот на жртви беше 655.000...
Тоа се лица на кои око не им трепнува да убијат милиони човечки битија.
Потврден и несоборлив факт.
Можеби ваквите типови на типови како тебе му делуваат човечки.
Не постои никаква “природа“ кај луѓето која ги наведува да бидат како Буш и компанија.Па еве... СЕКОЈ! Што мислиш ти дека ниеден човек не е способен за масовно уништување? Дека сме цвеќиња за мирисање, па сите што го истакнуваат нивниот "потенцијал" мора да се нешто нечовечко. Само сакате да се оградите од вашата природа, а доколку ја имате истата таа моќ би постапиле на сличен начин. Во секој од нас лежи огромен потенцијал за деструкција, но се додека не ја добиеме шансата се залажуваме дека ние сме оние "добрите".
Во педесеттите години на минатиот век луѓето задолжени (обично двајца во смена исто како на филмовите) да ги свртат клучевите и испалат нуклеарните ракети им било забрането да читаа книги од религија духовност, забрана за психолошко или било какво процесирање, школи за подобрување или изградба на карактер итн. Дури им било забрането да зборуваат дома за својата должност, имаат водено двоен живот првиот со фамилијата а вториот апокалиптичен слепо послушен. И денес е највероватно така, а знаеш зошто? Затоа што таква била доктрината не смеела да се меша со друга доктрина, и ако почнеле да зборуваат за тоа со своите жени и блиски роднини ќе свателе дека ако го свртат клучот отидоа нивните животи во нуклеарен пекол. Значи постои строга индоктринација, секој е способен да го стори тоа дело исто така и неспособен ако се раствори или разводни таа индоктринација.Па еве... СЕКОЈ! Што мислиш ти дека ниеден човек не е способен за масовно уништување? Дека сме цвеќиња за мирисање, па сите што го истакнуваат нивниот "потенцијал" мора да се нешто нечовечко. Само сакате да се оградите од вашата природа, а доколку ја имате истата таа моќ би постапиле на сличен начин. Во секој од нас лежи огромен потенцијал за деструкција, но се додека не ја добиеме шансата се залажуваме дека ние сме оние "добрите".
Добро не е упатено кон мене ама ќе цитирам можи?Лоботомија... некако многу си го сакаш зборот. Ај да речеме дека имаш можност да переш мозок, зар не би ја искористил? Не би ти изгледало примамливо да ја имаш контролата, да бидеш над другите, да им кажуваш како треба да изгледа "идеалниот" свет?
Секогаш во интерес на вистината се зборува од свое име.Па еве... СЕКОЈ! Што мислиш ти дека ниеден човек не е способен за масовно уништување? Дека сме цвеќиња за мирисање, па сите што го истакнуваат нивниот "потенцијал" мора да се нешто нечовечко. Само сакате да се оградите од вашата природа, а доколку ја имате истата таа моќ би постапиле на сличен начин. Во секој од нас лежи огромен потенцијал за деструкција, но се додека не ја добиеме шансата се залажуваме дека ние сме оние "добрите".
Ова е добро не сум го чул до сега.They look human.
Sweat, bad breath, everything.
Very hard to spot.
Parasites are out there.
They are amongst us.
Have been for a long long time.
They cannot be bargained with.
They cannot be reasoned with.
They do not feel pity, or remorse or compassion.
And they absolutely will not ever stop.
Until we are sucked dry and dead.
Не е проблемот во постоење на организираност хиерархија, структура туку како тие се поставени. И во Атлантида имало организирано опшество ама немало гладни и сиромашни затоа што не постоел монетарен систем.Dogmatic religion any form of mind control actually, has been used, and refined to fantastic effect over thousands of years since the "restart" of Modern civilisation-Sumeria/Sumer according to Official history. To incite and exploit emotions like fear, guilt, frustration, anger, and the feeling of 'Emptiness'. Which has assisted our prison warders, who've encouraged the "masses" to hand over their Responsibilty, and right to think and feel to a politician, book, media presenter, priest, experts because they feel and are encouraged to perpetuate the consensus reality, therefore subconcious belief that we/they don't have the ability or confidence for that matter to establish truth for themselves regardless of any external influences and without fear of being "crucified" for doing so. You and I have the right, to take control of our minds and therefore of lives, which is the first step on the road to infinite, now is a good time as any to start to make your own decisions.
Цитат од книгата „The truth will set you free“
Околу улогата на религиите и готовите системи на верување кои се пласираат во исто време одземајќи ја моќта и одговорноста на рајата кон самите себе но и кон надворешниот свет во исто време...
http://en.wikipedia.org/wiki/Reptilian_brainWhich brings me back to the original point of this article, which is to say that we’ve finally learned our bitter Brady Bunch lesson: The economic elite of this country is made up of people whose exterior features look human, but whose brains are reptilian.
That’s why AIG’s behavior, and all the rest of them, makes so much sense—both their bottomless appetite for plunder in the face of no resistance, and the way they have released the loot from their jaws and scrambled away to the muddy river bottom at the first sign of serious threats from the humans they’ve been feeding on. They’ll retreat for awhile, but in the end, a croc’s got to eat, and his idea of eating isn’t our idea of eating.
Things in this country could get very strange and very hardcore. Stay tuned.
Па за ова богат ... не е сигурно ни сиромав, 50долара му е карта за на некоја од овие предавања кои ги прави во сала полна со луѓе ... голема бројка ..За Дејвид Ајк имав слушнато онака ама само последниве неколку недели имам гледано клипови од него и му прочитав една книга додуша со прескокнување на делови од нејзе кои во клиповите му беа објаснети. Човекот е вистинска работа, нормално и јас не се сложувам во се со него како и повеќето овде, ама така треба и да биде за да не бидеме повторувачи, секој со свое мислење и своја вистина.
На почетокот од темава се поставува прашање колку бил богат, па човекот има клипови со по неколку саати предавање од кои што пара скршена нема видено од нив, цели книги фермани му се објаснети тука не мора човек да му ги купува книгите...
Иронично, некои од верзиите на сатанизмот кои сум имал прилика да ги проучам, нудат многу повеќе етика и морал, отколку што сите христијански религии во светот до сега се обиделе да понудат (залудно секако).Дејвид Ајк за сатанизмот има најлошо мислење :helou:.
Има една изрека која гласи, сто пати повторена лага почнува да звучи како вистина. Монотеистичките религии ја повторуваат нивната лага со милениуми, и сега кога некој ќе ги предизвика по автоматизам станува "лошото момче".Иронично, некои од верзиите на сатанизмот кои сум имал прилика да ги проучам, нудат многу повеќе етика и морал, отколку што сите христијански религии во светот до сега се обиделе да понудат (залудно секако).