David Icke

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Во врска со Рептилите контрадикторен ми е малку, или малку повеќе Дејвид Ајк. Во еден случај тврди дека се наоѓаат во ист простор со нас но надвор од фрекфенцијата која што ја декодираат нашите сетила, во друг дека се наоѓаат во подземните тунели кои што се ископани под земја, а додека пак во трет дека се на Месечината која што е нивни вештачко созададен сателит за да ја контролираат планетава земја. Ајде на месечина и под земја можат да бидат тука нема некое спротиставување, ама надвор од оваа реалност и на Месечина е тука нешто не штима.............

S

smart ass

Гостин
Ај еве ви нешто да скокате од радост:http://danas.net.hr/svijet/page/2010/08/02/0288006.html
Дејвид Ајк е Милионер Кој лоботомира луѓе и профитира.Де некој да објасни за теоријава за рептиливе навистина мислам ако некој знае подетално би ценел(без рубу знаности видеа!!!)..

Па зарем не е јасно зошто баш СЕГА станаа популарни конспираси теорииве...јасно е ИНТЕРНЕТ+Профит на сметка на лоботомирани!!

Zeitegeist movement има 400 000 членови Кои преку сајтот донираат...ахаха абе парите одат во БАНКА...ццц зајтгејковци никакви!!

Би се откажал ли некој со фолијата од Е-карта на пример(сследи некој-нема да можеш онлајн шопинг..кладење и.т.н:))Ајфон(аааа) интернет БУУУ:vozbud:

--- надополнето ---

Мислиш дека се халуцинации тие канализирања?
Јас мислам дека се реалност ама тешко дека се добрите дечки , и да има они се многу многу ретки.
И друго , исто и нефилимите биле преубави и уште стои у колективна потсвест на човекот овој проблем - http://forum.kajgana.com/showthread.php?52268-Тајните-на-женската-психа...
ОШООО...

Погрешно-таа тема е сосема различна...со АЈК Врска нема.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Знам за тоа...само...6 прста и дупла вилица isn't really what I'd call attractive :)
Мислев на паралелно поставен дупол сет на заби, не буквално двојна вилица. Острите се од внатре.

anunnaki.jpg

^ ^ нивната просечна висина

anunnaki-gods.jpg

И како што можеш да видиш, освен нивните 6 прсти, изгедаат прилично човечки, и сигурно за многумина од тоа време, па и привлечни.

fingers6.png

Во врска со Рептилите контрадикторен ми е малку, или малку повеќе Дејвид Ајк. Во еден случај тврди дека се наоѓаат во ист простор со нас но надвор од фрекфенцијата која што ја декодираат нашите сетила, во друг дека се наоѓаат во подземните тунели кои што се ископани под земја, а додека пак во трет дека се на Месечината која што е нивни вештачко созададен сателит за да ја контролираат планетава земја. Ајде на месечина и под земја можат да бидат тука нема некое спротиставување, ама надвор од оваа реалност и на Месечина е тука нешто не штима.............
Повеќе од пола материјал Ајк го собира од други. И тоа со рептилите му од други. тоа за дензитетите, рептилите, и сега и најновата книга за Месечината како матрица и вештачки објект, сето го има позајмено од Алекс Колиер, кој е многу подолго на сцена зборувајќи за овие работи. Но ајк има извртено некои работи околу истите теории. Сепак, ми се допаѓаат неговите филозофии и останатиот материјал, но кога се работи за горенаведените работи, има луѓе кои се малку пофокусирани на тоа поле и кои ги објаснуваат тие работи малку подлабоко.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Добро има доста работи кои што се тотално надвор од се, ова е само дел од тоа нешто што го читам од неговата книга, другите се поназад, па не можам да ги најдам.
Не викам дека се сложувам или не се сложувам со тоа, или ако се сложувам или не сложувам дека со се го правам тоа, ама дава некоја нова перспектива:

Го имам сретнато ова тврдење и на други места :icon_lol:.
Уф ова го немам читано, мислам дека е од Tales from the time loop ...
Како што гледам сосема ново значење на поимот реинкарнација...:)
И некои други работи поврзани со многу стари прашања,животот,смртта,душата...

Ќе тркнам до книжарата на Рапидшер...:)

ама дава некоја нова перспектива:
Баш тоа, без разлика дали човек се согласува или не со напишаното сепак дава нова песпектива и нов начин на гледање на работите.
Тоа е основното што го одвојува од други автори...

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
Не сум го слушнал ова до сега , ама богами јако е.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Еве друг цитат од Tales from the time loop кој што мислам дека вреди да се сподели тука, добро напишано нема што:

Start with a cage containing five monkeys.
Inside the cage, hang a banana on a string and place a set of stairs under it. Before long, a monkey will go
to the stairs and start to climb towards the banana. As soon as he touches the stairs, spray all of the other
monkeys with cold water.
After a while, another monkey makes an attempt with the same result all the other monkeys are sprayed
with cold water.
Pretty soon, when a monkey tries to climb the stairs,
the other monkeys will try to prevent it.
Now, put away the cold water.
Remove one monkey from the cage and replace it with a new one. The new monkey sees the banana and
wants to climb the stairs. To his surprise and horror, all of the other monkeys attack him. After another
attempt and attack,
he knows that if he tries to climb the stairs, he will be assaulted.
Next, remove another of the original five monkeys and replace it with a new one. The newcomer goes to the
stairs and is attacked.
The previous newcomer takes part in the punishment with enthusiasm!
Likewise, replace a third original monkey with a new one, then a fourth, then the fifth. Every time the newest
monkey takes to the stairs, he is attacked.
Most of the monkeys that are beating him
have no idea why they were not permitted to climb the stairs
or why they are participating in the beating of the newest monkey. After replacing all the original monkeys,
none- of the remaining monkeys have ever been sprayed with cold water. Nevertheless, no monkey ever
again approaches the stairs to try for the banana. Why not? Because as far as they know that 's the way it's
always been done!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Start with a cage containing five monkeys.
Inside the cage, hang a banana on a string and place a set of stairs under it. Before long, a monkey will go
to the stairs and start to climb towards the banana. As soon as he touches the stairs, spray all of the other
monkeys with cold water.
After a while, another monkey makes an attempt with the same result all the other monkeys are sprayed
with cold water.
Pretty soon, when a monkey tries to climb the stairs,
the other monkeys will try to prevent it.
Now, put away the cold water.
Remove one monkey from the cage and replace it with a new one. The new monkey sees the banana and
wants to climb the stairs. To his surprise and horror, all of the other monkeys attack him. After another
attempt and attack,
he knows that if he tries to climb the stairs, he will be assaulted.
Next, remove another of the original five monkeys and replace it with a new one. The newcomer goes to the
stairs and is attacked.
The previous newcomer takes part in the punishment with enthusiasm!
Likewise, replace a third original monkey with a new one, then a fourth, then the fifth. Every time the newest
monkey takes to the stairs, he is attacked.
Most of the monkeys that are beating him
have no idea why they were not permitted to climb the stairs
or why they are participating in the beating of the newest monkey. After replacing all the original monkeys,
none- of the remaining monkeys have ever been sprayed with cold water. Nevertheless, no monkey ever
again approaches the stairs to try for the banana. Why not? Because as far as they know that 's the way it's
always been done!
Вистината сама по себе никогаш не ослободила никого. Единствено СОМНЕЖОТ може да донесе ментална еманципација. Без прекрасниот елемент на сомневање, портата низ која секоја вистина поминува би била затворена, непробивна ниту за илјада Луцифери. Колку неразбирливо тоа свето писмо го посочува Пеколниот монарх како "татко на лагата" - величествен пример за инверзија на карактерите.
Книга на Луцифер - просветлување. Сатанска Библија - Anton Lavey.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дејвид Ајк за сатанизмот има најлошо мислење :helou:.
Сатанизмот е широк поим! Има соодветна тема за Сатанизам во подфорумот религија, таму е се објаснето да не одам офтопик. Тоа што јас го постирав е од Сатанизмот на Lavey! Ако Дејвид Ајк има најлошо мислење за тоа што го цитирав, тогаш треба да се преиспита за што се залага!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сатанизмот е широк поим! Има соодветна тема за Сатанизам во подфорумот религија, таму е се објаснето да не одам офтопик. Тоа што јас го постирав е од Сатанизмот на Lavey! Ако Дејвид Ајк има најлошо мислење за тоа што го цитирав, тогаш треба да се преиспита за што се залага!
Не за зборовите за делата, оти зборовите не се ништо само звуци во воздухот од нашите грла или симболи во форма на зборови.
Делата како што се оргијање, ритуално силување и човечки жртви најчесто невини деца......

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не за зборовите за делата, оти зборовите не се ништо само звуци во воздухот од нашите грла или симболи во форма на зборови.
Делата како што се оргијање, ритуално силување и човечки жртви најчесто невини деца......
Епа затоа ти реков дека сатанизмот е широк поим, и затоа ти ја посочив темата, информирај се па потоа коментирај. Во Сатанската Библија на Лавеј се начелата на Црквата на Сатаната и таму е убаво објаснето дека овој правец непрактикува и осудува секаков вид жртвувања, силувања и слични асоцијални акти! Овој правец е легален и признаен во сите демократски земји и неговата идеологија е осудување и залагање против сите начела и принципи на трите монотеистички религии - Јудеизмот, христијанството и исламот!
А колку што знам и Ајк ги осудува религиите, така да не е баш паметно да се напаѓа нешто доколку не си информиран за тоа нешто!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Книга на Луцифер - просветлување. Сатанска Библија - Anton Lavey.
Ова не е баш релевантно,бидејќи во Tales from the time loop не се разгледува сомнежот вс. слепата вера во нешто...
цитатот се однесува на синдромот на 100 мајмуни и повеќе има врска со колективната реалност и колку луѓе треба да прифатат некоја идеја без разлика дали е позитивна или негативна за таа да стане дел од колективната реалност/меморија и да стане консензус реалити...

Има време и место за сомнеж но има време и место кога сомнежот може да уништи,расипе,упропасти или да те спречи во многу работи.
Бескраен сомнеж,како што разбирам од цитатов...некако ми делува како автопат по кој со максимална брзина човек би стигнал до...ментална болест...

Епа затоа ти реков дека сатанизмот е широк поим, и затоа ти ја посочив темата, информирај се па потоа коментирај. Во Сатанската Библија на Лавеј се начелата на Црквата на Сатаната и таму е убаво објаснето дека овој правец непрактикува и осудува секаков вид жртвувања, силувања и слични асоцијални акти! Овој правец е легален и признаен во сите демократски земји и неговата идеологија е осудување и залагање против сите начела и принципи на трите монотеистички религии - Јудеизмот, христијанството и исламот!
А колку што знам и Ајк ги осудува религиите, така да не е баш паметно да се напаѓа нешто доколку не си информиран за тоа нешто!
А каде ти виде дека се споменува сатанизмот на Ла Веј?
Така е кога не си читнал ништо а постираш на темата...
И секаде каде се споменува сатанизмот реагираш во одбрана на сатанизмот на Ла Веј...кој не е ни споменат...:)
Ок тоа си е твоја религија и нормално да ја браниш...иако повеќето од “филијалите“ на сатанизмот се замешани во ритуали,убиства,киднапирања,силувања,педофилија...
Како најтипични случаи се оние во Белгија,Шкотска и Небраска каде истите лица се појавуваат во добро организирани педофилски-ритуалистички кругови за кои зборува Ајк...
Кој го смета сатанизмот за тешка болештина во основа...:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ова не е баш релевантно,бидејќи во Tales from the time loop не се разгледува сомнежот вс. слепата вера во нешто...
цитатот се однесува на синдромот на 100 мајмуни и повеќе има врска со колективната реалност и колку луѓе треба да прифатат некоја идеја без разлика дали е позитивна или негативна за таа да стане дел од колективната реалност/меморија и да стане консензус реалити...

Има време и место за сомнеж но има време и место кога сомнежот може да уништи,расипе,упропасти или да те спречи во многу работи.
Бескраен сомнеж,како што разбирам од цитатов...некако ми делува како автопат по кој со максимална брзина човек би стигнал до...ментална болест...

А каде ти виде дека се споменува сатанизмот на Ла Веј?
Така е кога не си читнал ништо а постираш на темата...
И секаде каде се споменува сатанизмот реагираш во одбрана на сатанизмот на Ла Веј...кој не е ни споменат...:)
Ок тоа си е твоја религија и нормално да ја браниш...иако повеќето од “филијалите“ на сатанизмот се замешани во ритуали,убиства,киднапирања,силувања,педофилија...
Како најтипични случаи се оние во Белгија,Шкотска и Небраска каде истите лица се појавуваат во добро организирани педофилски-ритуалистички кругови за кои зборува Ајк...
Кој го смета сатанизмот за тешка болештина во основа...:)
Поентата за релевантноста е дека понекогаш воспоставените норми кој сите ги прифаќаат здраво за готово (како во примерот кога сите мајмуни реагираат негативно ако некој се обиде да ја земе бананата, а никој незнае зошто), треба да бидат ставени под окото на сомнежот, не бескраен сомнеж како што ти го наведе туку разумен сомнеж зошто некое правило или норма е таква каква што е. Негледам како тоа би било пат до ментална болест!
Инаку не е точно дека не сум "читнал" ништо од Ајк, напротив прилично добро знам за него и неговите теории на заговор. И факт е дека баш Ајк е оној кој често пати изнесува тврдења, осуди и напади често пати само врз основа на туѓи сведоштва, митови и легенди. Човекот е еден вид шоумен, целта му е популарност и своите "прикаски" успешно ги касира!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Поентата за релевантноста е дека понекогаш воспоставените норми кој сите ги прифаќаат здраво за готово (како во примерот кога сите мајмуни реагираат негативно ако некој се обиде да ја земе бананата, а никој незнае зошто), треба да бидат ставени под окото на сомнежот, не бескраен сомнеж како што ти го наведе туку разумен сомнеж зошто некое правило или норма е таква каква што е. Негледам како тоа би било пат до ментална болест!
Инаку не е точно дека не сум "читнал" ништо од Ајк, напротив прилично добро знам за него и неговите теории на заговор. И факт е дека баш Ајк е оној кој често пати изнесува тврдења, осуди и напади често пати само врз основа на туѓи сведоштва, митови и легенди. Човекот е еден вид шоумен, целта му е популарност и своите "прикаски" успешно ги касира!
Не е во тоа работата туку тоа што Ајк и други истражувачи го покажаа правото лице на сатанизмот како религија и движење и тоа тебе ти смета бидејќи рајата го перцепира целокупниот сатанизам како ист, што секако не е така но what can you do...
А тоа со касирањето не е никаков аргумент,човекот е писател неговите дела се на пазарот,ги купува кој сака,кој не сака не ги купува и тоа е тоа...
За споредба еден билет за меч во премиер лигата чини околу 50 фунти а книга на Ајк 12-15.
Книга излегува еднаш на неколку години а утакмици имаш секој втор ден.

Лоботомија?

Kajgana Shop

На врв Bottom