David Icke

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Има една изрека која гласи, сто пати повторена лага почнува да звучи како вистина. Монотеистичките религии ја повторуваат нивната лага со милениуми, и сега кога некој ќе ги предизвика по автоматизам станува "лошото момче".
Во огромен број случаи сликата за Сатанизмот, е превземана директно од црквата, од страна на поединци и групи кој едноставно сакаат да бидат симбол на асоцијалност и анархија и само го присвојуваат поимот "Сатанизам", притоа правејќи и услуга на црквата.
За разлика од нив, правците како Црквата на Сатаната на Лавеј, имаат идеолошка и филозофска платформа која е далеку од обичен анархизам и хулиганство.
Има македонска приказна многу добра
На почетокот се си беше супер нели?
Само што крајот секогаш е лош , за жал.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Иронично, некои од верзиите на сатанизмот кои сум имал прилика да ги проучам, нудат многу повеќе етика и морал, отколку што сите христијански религии во светот до сега се обиделе да понудат (залудно секако).
Кои некои,освен верзијата на Ла Веј...другото е...болештина...

Има една изрека која гласи, сто пати повторена лага почнува да звучи како вистина. Монотеистичките религии ја повторуваат нивната лага со милениуми, и сега кога некој ќе ги предизвика по автоматизам станува "лошото момче".
Во огромен број случаи сликата за Сатанизмот, е превземана директно од црквата, од страна на поединци и групи кој едноставно сакаат да бидат симбол на асоцијалност и анархија и само го присвојуваат поимот "Сатанизам", притоа правејќи и услуга на црквата.
За разлика од нив, правците како Црквата на Сатаната на Лавеј, имаат идеолошка и филозофска платформа која е далеку од обичен анархизам и хулиганство.
Каков е тој “обичен“ анархизам па и хулиганство ццц...
Знаеш што воошто е анархија?

Инаку сатанизмот (освен оној на лавеј) е движење организирано и финансирано од политичката и економска елита.
Има практични причини (за нив) зошто го прават тоа...зошто киднапираат и убиваат деца во ритуали,зошто педофилијата е присутна и зошто сатанизмот како појава (освен оној на лавеј) е нешто кое е спротивно на било каква консензус реалити на едно човечко битие...би можело да се спореди со гомно во базен - едноставно знаеш дека не припаѓа таму...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ај баталете го сатанинизмот... и онака има тема за Алистер Кроули

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Иронично, некои од верзиите на сатанизмот кои сум имал прилика да ги проучам, нудат многу повеќе етика и морал, отколку што сите христијански религии во светот до сега се обиделе да понудат (залудно секако).
Ај баталете го сатанинизмот... и онака има тема за Алистер Кроули
Во книгите и видеата на Ајк сатанизмот често е тема...

http://www.davidicke.com/articles/satanism-mainmenu-55

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Ајк оди на предавања по држави ? , ќе биде ексајтинг да дојде кај нас , па цела екипа на чело со Токатер да се воодушевиме и да го потпитаме некое прашање , шо викате ... :vozbud:

мене фејворит ми е тоа за рептилите и шејпшифтинг , али ко шо глеам сегде брцнал прсти Ајк =))

цената не е битна

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ајк оди на предавања по држави ? , ќе биде ексајтинг да дојде кај нас , па цела екипа на чело со Токатер да се воодушевиме и да го потпитаме некое прашање , шо викате ... :vozbud:

мене фејворит ми е тоа за рептилите и шејпшифтинг , али ко шо глеам сегде брцнал прсти Ајк =))

цената не е битна
Хахах тешко дека би дошол овде некогаш...
Најблиску беше во Загреб.
Народецов наш повеќе е заинтересиран за БЦ и НГ..и слични влекачи...:pos2:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Има македонска приказна многу добра
На почетокот се си беше супер нели?
Само што крајот секогаш е лош , за жал.
Прашањето е само кој се крие зад карактерот на ѓаволот во секојдневието! Терминологијата е само маска.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Каков е тој “обичен“ анархизам па и хулиганство ццц...
Знаеш што воошто е анархија?

Инаку сатанизмот (освен оној на лавеј) е движење организирано и финансирано од политичката и економска елита.
Има практични причини (за нив) зошто го прават тоа...зошто киднапираат и убиваат деца во ритуали,зошто педофилијата е присутна и зошто сатанизмот како појава (освен оној на лавеј) е нешто кое е спротивно на било каква консензус реалити на едно човечко битие...би можело да се спореди со гомно во базен - едноставно знаеш дека не припаѓа таму...
Мислев на анархизмот и хулиганството на се попопуларните метал групи, кој зад поимот Сатанизам ги искажуваат своите фрустрации преку асоцијални активности, притоа декларирајќи се како Сатанисти.
Што се однесува за тврдењето на Ајк дека политичката и економска елита во некои земји организирала убивање и киднапирање деца, можам само да кажам дека се е можно но без докази и аргументи може само да шпекулираме.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Мислев на анархизмот и хулиганството на се попопуларните метал групи, кој зад поимот Сатанизам ги искажуваат своите фрустрации преку асоцијални активности, притоа декларирајќи се како Сатанисти.
Што се однесува за тврдењето на Ајк дека политичката и економска елита во некои земји организирала убивање и киднапирање деца, можам само да кажам дека се е можно но без докази и аргументи може само да шпекулираме.
Добро сега сатанист си и мило ми е за тебе. Јас сум православен христијанин, пантеист, шаманист, шовинист и сексист истовремено, ама темата не е за тоа темата е за Дејвид Ајк.

П.С. Анархизмот хулиганството и метал групите немаат врска едно со друго, анархизмот се опејува во музички правец наречен панк, нема врска со металот, под анархизам подразбираат тотална слобода, а хулиганството е друг муабет :icon_lol:.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Добро сега сатанист си и мило ми е за тебе. Јас сум православен христијанин, пантеист, шаманист, шовинист и сексист истовремено, ама темата не е за тоа темата е за Дејвид Ајк.

П.С. Анархизмот хулиганството и метал групите немаат врска едно со друго, анархизмот се опејува во музички правец наречен панк, нема врска со металот, под анархизам подразбираат тотална слобода, а хулиганството е друг муабет :icon_lol:.
Ајк во своите предавања итекако го споменува Сатанизмот, што значи дека не е ништо чудно на тема за Ајк да се дискутира за Сатанизмот.
А тоа дека Анархизмот и металгрупите немале ништо заедничко, во голема заблуда си. Информирај се малку колку само цркви имаат запалено по скандинавија а за други бизарности и да не зборувам.
Еве ти линкче па сам увери се дали нема анархизам - http://punknotprofit.blogspot.com/2010/05/horned-almighty-black-metal-jesus.html

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Прашањето е само кој се крие зад карактерот на ѓаволот во секојдневието! Терминологијата е само маска.
Апсолутно точно , нема збор за тоа.
И јас мислам дека се испревртени работите.
Ама и така немаат ефект на мене , јас и така не верувам у ништо.
Нема никаков авторитет над мене , јас сум се и алфа и омега.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Апсолутно точно , нема збор за тоа.
И јас мислам дека се испревртени работите.
Ама и така немаат ефект на мене , јас и така не верувам у ништо.
Нема никаков авторитет над мене , јас сум се и алфа и омега.
А бе остај :icon_lol:, и ти веруваш дека не веруваш во ништо, и тоа твое верување е нешто, а не ништо :helou:.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
хахахах , еднаш напишав на прашање во што верувате?
Во тоа дека не верувам.
Умот секогаш ствара дуализам те. дали има или нема.
Кога си у состојба на no mind-zero mind Во Зен традицијата

Не постои таква работа како верување.
http://2.bp.blogspot.com/_bfe_Pji6A0E/Sdsa0-3llAI/AAAAAAAABcY/TzI_vV9fpQI/s1600-h/EnsoPlain.gif

Kajgana Shop

На врв Bottom