Баро не нарече Северна Македонија

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување
Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
не им верувам бе дека испратиле писма, а и сите ја гледаме нивната антимакедонска пропаганда
може испратиле писма ама со честитки
A1 kako televizija prva gi otkri teroristite vo 2001..A1 napravila mnogu za Makedonija od nejzinoto postoenje samo ti toa ne go gledas

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
A1 kako televizija prva gi otkri teroristite vo 2001..A1 napravila mnogu za Makedonija od nejzinoto postoenje samo ti toa ne go gledas
оф леле прва ги открила терористите дај бе не заебавај
А1 направила маде
во последно време освен антимакедоска пропаганда ништо друго не гледам во тој медиум и доста го браниш небаре си вработен таму или изгледа ти си тој што не сака да го види тоа што треба да го види

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Не припремаат за промена на името. НАТО ни треба, можеби и повеќе од ЕУ, поради сигурност и избегнување внатрешни и надворешни конфликти. Додека не видиме за што точно преговараат не можеме да знаеме. Ко демек се преговара, а на народот му се дават информации на сламка, па овде нагаѓаме дали се работи за име за надворешна употреба или и нешто друго. Има ли некој официјален документ некаде во кој е убаво напишано што точно бараат од нас во врска со промената на името?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
оф леле прва ги открила терористите дај бе не заебавај
А1 направила маде
во последно време освен антимакедоска пропаганда ништо друго не гледам во тој медиум и доста го браниш небаре си вработен таму или изгледа ти си тој што не сака да го види тоа што треба да го види
ne ja ocenuvaj televizijata od 2-3 vesti.. i nekoi detski komentari ....napravi ocenka za televizijata od nejzinoto sozdavanje

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
koj e be toj Baro so edna izjava vaka da me iznervira..obicen i birokratski pedofil nezapoznaen so sostojbite na balkanot
smesen mi e i tocka
Баро е голо маде што дава визна либерализација.

ништо неочекувано од некој идиот како него, а и од медиум како А1 прв да објавува вакви вести
тие свршуваат на вакви изјави
Ја објавија и изјавата на Боцевски кога свршуваше оти Португалците ќе не поддржеле за визна либерализација,ако не оваа година можеби некоја друга.

dosta be ja napagate A1 !!

Брисел без директна осуда за инцидентите што се случија во вторникот на промоцијата на грчко-македонскиот речник. Од кабинетот за правда на ЕК бараат уште детали за инцидентот пред да излезат со конечен коментар.
А1 испрати писма до кабинетите на Рен, Солана и Жак Баро да побара коментар околу инцидентите, иако оваа работа би требало да ја вршат институциите на државата.
namesto Vladata da reagira ekspresno so protestni noti i drugi diplomatski cekori ,novinari na A1 se zamaraat so toa
Ајде бе па и ти,ќе реагирала владата,мислиш немаат тие друга работа па ќе реагирале за вакви фашистички испади на Маџирите.Сега се “запослени“ окулу составување на листи кој даскал ќе добие решение за постојан работен однос,ги боли таквото за правата на некакви Македонци во Егејска Македонија.:pos2:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
ne ja ocenuvaj televizijata od 2-3 vesti.. i nekoi detski komentari ....napravi ocenka za televizijata od nejzinoto sozdavanje
не гледам детски коментари во тоа што застана на страната на Геро како за почеток
баталиги ти почетоците
гледај сега што се случува

M

Mussolini

Гостин
Ова сум јас одозгора -> :sekss: <- оваа одоздола се на баро: мајка му, жена му, керка му, снаа му и сите женски чеда шо ги има у фамилијата :smir:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ја објавија и изјавата на Боцевски кога свршуваше оти Португалците ќе не поддржеле за визна либерализација,ако не оваа година можеби некоја друга.
можеби и по 10 години а

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Ова е последниот предлог на Нимиц што јас го знам (околу февруари 2008)

I - Овие Страни ја изразуваат желбата за решавање на разликите во врска со прашањето за „името“ во духот на добрососедските односи и пријателство, имајќи го предвид вишиот интерес за мир и безбедност, како помеѓу двете земји, така и во регионот;

II - Од Генералниот секретар на ООН се бара да ги изложи пред Советот за безбедност заклучоците на овие соговорници и да побара од Советот за безбедност да усвои резолуција со долунаведената цел во врска со резолуциите 845 (1993) и 817 (1993).

1. Се признава дека трите административни делови на Првата страна се викаат Источна Македонија, Централна Македонија и Западна Македонија и дека територијата на Првата страна опфаќа дел од историската Македонија.

2. Се признава дека уставното име на Втората страна е Република Македонија и дека територијата на Втората страна опфаќа дел од историската Македонија.

3. Покрај уставното име на Втората страна, името на Втората страна, кое се употребува меѓународно („Официјално меѓународно име“), како што се опишува подолу ќе биде: (види во анексот 1).

4. Официјалното меѓународно име ќе го замени „Поранешна Југословенска Република Македонија“, како официјално име на Втората страна во ООН автоматски, веднаш.

5. Официјалното меѓународно име ќе се употребува како име на Втората страна: а) во мултилатералните договори, спогодби и конвенции, б) пасоши и в) за пристапување и официјална употреба во меѓународни организации.

6. Се предлага официјалното меѓународно име да биде разгледано за употреба во други официјални меѓународни околности и во службена билатерална меѓународна употреба. Официјалното меѓународно име исто така може да се употребува таму каде што се смета за целисходно во скратени облици (акроним) во согласност со востановената пракса, која важи во кои било меѓународни организации и доследно со прифатената пракса што се применува генерално од државите, освен од тие што се споменуваат во параграфот 7.

7. Зборот „Македонија“ самиот по себе не ќе треба да се признава како официјално име, типично или атипично, за Втората страна, или како официјално име на која било друга држава.

8. Ниту една од државите сама по себе нема да има ексклузивни права, политички или економски, врз името „Македонија“, „Македонски“ или „Македонец“.

9. „Македонија“, „Македонец“ и „Македонски“ може да се употребуваат во економска смисла од двете Страни и од страна на граѓаните или организирани групи правно признати од двете Страни, но само според постојната меѓународна легислатива, врз база на договори и пракса што се однесуваат на употребата на географски имиња за економски или слична цел.

III - Секоја Страна строго ќе се придржува до условите на Непосредната спогодба од 13 септември 1995, освен до тие што се видоизменети подолу.

IV - Секоја од Страните отфрла секакви територијални претензии кон другата Страна и нема да поддржува каква било иредентистичка изјава на ниту еден официјален начин и ќе дејствува во правец на обесхрабрување на каков било сличен тврд радикализам, зашто се претполага дека ќе дејствуваат за сметка на или во интерес на таа Страна.

V - Страните ќе го изразуваат својот предлог за приближување на разговорите до степен на договор, било за заедничка декларација и ќе ја потврдат својата желба за зајакнување мирољубиви и блиски меѓусебни односи, да изразуваат меѓусебна почит на суверенитетот и територијалниот интегритет, културното наследство и да го потврдат својот придонес за тесна соработка за безбедносните прашања и економскиот развој, како и други прашања од заеднички интерес.

VI - Страните ќе го изразат својот предлог да почнат разговори за создавање една заедничка комисија, која ќе испитува и ќе дава сугестии во врска со прашања од културата и образованието, така што ќе доставуваат предлози до комисијата.

VII - Првата Страна ќе ги поддржува барањата на Втората страна под официјалното меѓународно име за прием во заедничките регионални и меѓународни организации, вклучително Европската Унија и Северноатлантскиот пакт.

VIII - Втората страна ќе бара од надлежните административни власти да го преиспитаат именувањето на националните аеродроми, имајќи ја предвид вознемиреноста (чувствителноста) на Првата страна.

IX - Втората страна ќе дејствува преку уставните процедури за спроведување на резолуцијата на Советот за безбедност, која се споменува во горенаведениот параграф 2, за да се обезбеди, според нејзината легислатива, прифаќање на официјалното меѓународно име за службена меѓународна употреба, како што се предвидува со резолуцијата на Советот за безбедност.

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
Не припремаат за промена на името. НАТО ни треба, можеби и повеќе од ЕУ, поради сигурност и избегнување внатрешни и надворешни конфликти. Додека не видиме за што точно преговараат не можеме да знаеме. Ко демек се преговара, а на народот му се дават информации на сламка, па овде нагаѓаме дали се работи за име за надворешна употреба или и нешто друго. Има ли некој официјален документ некаде во кој е убаво напишано што точно бараат од нас во врска со промената на името?
што тресеш, преговорите се за промена на името. што точно бараат:
“The European Council reiterates the position taken by the Community and its member States in Guimaraes on the request of the former Yugoslav Republic of Macedonia to be recognized as an independent state. It expresses its readiness to recognize that republic within its existing borders according to their Declaration on 16 December 1991 under a name which does not include the term Macedonia.”
- Лисабонска декларација од 1992 анекс 1

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Mozebi Grujo i kompanija sega go podgotvuvaat referendumskoto prasanje :)

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
gi odkri, ili besplatno gi promovirase?

so aku ti kazam deka mnogu lugje go predvidoa odnesuvanjeto na A1, deka ke se postavet ko "narodna" televizija, za vo odlucen moment da si ja odrabotet zadacata?

ti ako ne gledas nekoj raboti, ne im veli na drugi deka ne gledet, nego smeni malku agolot od koj sho gledas, pa mozit ke vidis malku pojasno slikata :toe:

okolu temava:

protest?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
gi odkri, ili besplatno gi promovirase?

so aku ti kazam deka mnogu lugje go predvidoa odnesuvanjeto na A1, deka ke se postavet ko "narodna" televizija, za vo odlucen moment da si ja odrabotet zadacata?

ti ako ne gledas nekoj raboti, ne im veli na drugi deka ne gledet, nego smeni malku agolot od koj sho gledas, pa mozit ke vidis malku pojasno slikata :toe:

okolu temava:

protest?
ajde sega da ne se zamarame so zaveri i takvi raboti ...drugo mi bese poentata ... off topic sme ,uzivaj :smir:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Зар имате и такви сознанија од штабот?Тогаш нас во Прилеп не држат изолирани бе.:toe:
забегуваш АБЦ или до годините е тоа
ти спомна нешто за Боцески мешаш теми, па и сега некои штабови спомнуваш не забегувај

Kajgana Shop

На врв Bottom