Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Имаш у Турција за 300 евра смештај у хотел со три ѕвезди (базен, доручек, вечера) + повратен превоз со автобус. За Кушадаси зборам. За Грција не знам дали е поевтино или поскапо.

Имаш за Кушадаси и за 180 евра смештај(базен, доручек)+повратен превоз со автобус. Ми кажаа дека јадењето било ефтино па не се исплатело плус 50 евра од ден да даваш и за вечера.

H

HITCH

Гостин
би сакала овде, местово ми изгледа како да е на крај на светот

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Имаш за Кушадаси и за 180 евра смештај(базен, доручек)+повратен превоз со автобус. Ми кажаа дека јадењето било ефтино па не се исплатело плус 50 евра од ден да даваш и за вечера.
Ko oвде се цените на јадењето.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Како што јас гледав, за Грција најдобрите цени идат по 115-120 евра во сред сезона, со повратен превоз збориме.

Значи сепак не им држи вода муабетот за Турција, кога доаѓа до 50% поскапо дури.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Секоја година скоро одам во Турција (што да правам на моите омилена дестинација им е:) ) и моја препорака ти е да си бидеш и со вечера зошто би се заебал, храната нивна не е како кај нас тука, додека во хотелите вечерата е интернационална, скари, салати и сл :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Како што јас гледав, за Грција најдобрите цени идат по 115-120 евра во сред сезона, со повратен превоз збориме.

Значи сепак не им држи вода муабетот за Турција, кога доаѓа до 50% поскапо дури.
Eх, со смештај е толку?

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ko oвде се цените на јадењето.
Епа значи не се исплати да даваш по 50 евра плус за вечера.

--- надополнето ---

Секоја година скоро одам во Турција (што да правам на моите омилена дестинација им е:) ) и моја препорака ти е да си бидеш и со вечера зошто би се заебал, храната нивна не е како кај нас тука, додека во хотелите вечерата е интернационална, скари, салати и сл :)
Ахам..епа ајде ќе видиме што како..

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Епа значи не се исплати да даваш по 50 евра плус за вечера.
Значи вака. Ручек да платиш во хотел не ти се исплаќа ради тоа што Кушадаси е ко угорница и верувај дека колку и да си штедлив нема шанси да се враќаш у хотел за да ручаш па пак на плажа да идеш. За вечера, во хотел со три ѕвезди имаш 15 вида на салати секоја вечер (од кои појше од пола се квалитетни) и саглам вечера (не мислам на лебче со маргаринче, туку ко овде ручек што јадеме - компири, плескавица, супе, не ми текнува што друго, и обавезно лубеница). Јас бев многу задоволна од вечерата, 2 чинии си полнев само со салати :) Ова истово во ресторан десет дена ќе те фати сигурно појше од 50 евра. Пошто според тебе, чим не планираш да даваш 50 евра за вечера, ако идеш 10 дена, за вечера планираш да даваш помалку од 5 евра дневно, што е малце. Со тие пари сендвич можеш да земеш и толку. Што значи дека ти се исплаќа во хотел да вечераш. Пошто вечерата во хотелот е многу побогата од доручекот (јајца, нешто за мачкање - и секако лубеница :) ). Доручекот е ок, али појше ти се исплаќа за вечера да платиш во хотел отколку за ручек, пошто ти викам, вечерата е богата, а доручекот е леб и паштета (не дека е сиромашен али...).

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Ова лето на работа ќе е изгледа :)
а можно е да се прошета до Дојран ако излезе некоја слика прилика :wink:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Мене ми се оди во Турција поради повеќе причини, прво во однос на цените и поради тоа што освен во Истанбул не сум бил на друго место па би сакал да споредам во однос на Грција и Бугарија. Ако има некој да препорача место цени аранжмани нека пише

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Carter, вечерата им е господска во Турција, не ги жали тие 50 евра, ќе им ги изедеш пет пати :))))) А ручек не знам колку би ти бил потребен, вечерата е богата, плус плажа ова она, на трчање ќе си :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Вечерата им е богата али тешки зачини имаат :) Јас пред неколку години кога бев Кушадаси со полу пансион ,неможев да ништо асолно да каснам -а шведка маса. Хотелот со 4ри ѕвезди беше али на брдото ...плажите на скроз другиот крај а комбињата прилично скапи за наш стандард.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Вечерата им е богата али тешки зачини имаат :) Јас пред неколку години кога бев Кушадаси со полу пансион ,неможев да ништо асолно да каснам -а шведка маса. Хотелот со 4ри ѕвезди беше али на брдото ...плажите на скроз другиот крај а комбињата прилично скапи за наш стандард.
Eх нема веза. Ок, да не ти се погодат две јадења, нормално е. Мене не ми беа презачинети. Ниеднаш за доручек и вечера не јадев надвор.
Инаку да, тоа брдо у срце ме тепаше коај доаѓаше време да го искачуам, плус со торби, душеци...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Во Скопје, на плажата.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Да ми препорачате агенции што посредуваат ултра ал инклусив во Бугарија,Грција или Турција?
Jaс лани бев Бугарија, Сончев брег Ол инклузив со Скопје турс. Задоволен :icon_lol:
Имаат за Албена и златни песоци ултра ол

Kajgana Shop

На врв Bottom