Епа значи не се исплати да даваш по 50 евра плус за вечера.
Значи вака. Ручек да платиш во хотел не ти се исплаќа ради тоа што Кушадаси е ко угорница и верувај дека колку и да си штедлив нема шанси да се враќаш у хотел за да ручаш па пак на плажа да идеш. За вечера, во хотел со три ѕвезди имаш 15 вида на салати секоја вечер (од кои појше од пола се квалитетни) и саглам вечера (не мислам на лебче со маргаринче, туку ко овде ручек што јадеме - компири, плескавица, супе, не ми текнува што друго, и обавезно лубеница). Јас бев многу задоволна од вечерата, 2 чинии си полнев само со салати
Ова истово во ресторан десет дена ќе те фати сигурно појше од 50 евра. Пошто според тебе, чим не планираш да даваш 50 евра за вечера, ако идеш 10 дена, за вечера планираш да даваш помалку од 5 евра дневно, што е малце. Со тие пари сендвич можеш да земеш и толку. Што значи дека ти се исплаќа во хотел да вечераш. Пошто вечерата во хотелот е многу побогата од доручекот (јајца, нешто за мачкање - и секако лубеница
). Доручекот е ок, али појше ти се исплаќа за вечера да платиш во хотел отколку за ручек, пошто ти викам, вечерата е богата, а доручекот е леб и паштета (не дека е сиромашен али...).