Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја не би ги зел ни едниот ни другиот, имаме средина. Незнам што ќе ни е...ама пак ќе кажем, Рибери доаѓа на лето 100% :)

А кој од горе спомнатите е средина? и во која категорија спаѓа Рибери?

... А за ова што е со Навас е нормална работа секогш кога два тима имаат меѓусебен дуел се поврзува некој трансфер од едниот во другиот или обратно :toe: што значи овие шпекулации се миновни :tv:

А кој од горе спомнатите е средина? и во која категорија спаѓа Рибери?

... А за ова што е со Навас е нормална работа секогш кога два тима имаат меѓусебен дуел се поврзува некој трансфер од едниот во другиот или обратно :toe: што значи овие шпекулации се миновни :tv:

Ја колку што знаем и крилата спаѓаат во средниот ред, или грешка сум? Или па мислеше дека незнаем, па мислев Рибери игра задњи везни ? :)

Абе каков Силва каков Рибери какви бакрачи.
Златен Сарабија талентирано дете кое може да се носи со сите овие ние ќе лупаме пари за некој трет, а талентите не чекаат многу ќе му скурчи и правец Арсенал како Фабре од Барса шо направи или пак Мата шо замина во Валенсија.

Ја не би ги зел ни едниот ни другиот, имаме средина. Незнам што ќе ни е...ама пак ќе кажем, Рибери доаѓа на лето 100% :)

Искрено и ја не би ги зел, едно лево бекче доста е.
Али сигурно ќе дое некој, дали Рибери дали Силва дали некој трет ќе видиме.
Ипак не би ни дошло лошо квалитетно крило во тимот ако Пелегрини продолжи да игра со оваа формација со еден напаѓач.

Искрено и ја не би ги зел, едно лево бекче доста е.
Али сигурно ќе дое некој, дали Рибери дали Силва дали некој трет ќе видиме.
Ипак не би ни дошло лошо квалитетно крило во тимот ако Пелегрини продолжи да игра со оваа формација со еден напаѓач.

Ништо нема да не спаси ако играме со еден напаѓач џабе ни се добри крила верувај.Туку валјда ќе се смени работата и ќе играме со два напаѓачи барем јас се надевам на таа работа останува на Пелегрини да видиме што ќе направи.

Абе и јас не сакам да биде донесен ни еден играч во овој тим, само еден лев бек, останатото се си е топ. Али знаејќи го Перез тешко дека ќе помине еден летен период без ниеден мега-трансфер. Така беше и во неговиот претходен мандат. Прво го донесе Фиго, потоа Зидан и Роналдо, па на крајот Бекам (нека ме поправи некој ако грешам :) ) Така да, кога веќе е познато дека Перез ќе купува некој играч ова лето, мојот прв избор е Силва, па потоа Рибери...

Со Валенсија мислам дека немаме таква клаузула каква што имаме со Севиља за Негредо.

p.s

g0226.jpg

:tv:
Ох брее една добра партија ке изигра и одма се поврзува со трансфер во Реал.Него,во ред е...мора и весниците да има што да пишуваат

Абе и јас не сакам да биде донесен ни еден играч во овој тим, само еден лев бек, останатото се си е топ. Али знаејќи го Перез тешко дека ќе помине еден летен период без ниеден мега-трансфер. Така беше и во неговиот претходен мандат. Прво го донесе Фиго, потоа Зидан и Роналдо, па на крајот Бекам (нека ме поправи некој ако грешам :) ) Така да, кога веќе е познато дека Перез ќе купува некој играч ова лето, мојот прв избор е Силва, па потоа Рибери...

Се сложувам дека ќе купува некој таков му е менталитетот на Перез.Јас лично мислам дека треба да се засилиме во одбраната не во средниот ред ама кој ме ебе мене што мислам.Ако веќе се избира меѓу Рибери и Силва гласам за Силва од една проста причина игра во Шпанија а и добар е колку Рибери.Али Рибери е поскап така да верувам дека тој ќе биде донесен на Бернабе.

Јас пак ќе кажам дека подобро е Силва отколку Рибери,што знам:toe:

Силва може е подобро зошто нема што да навикнува зошто секако го знае Шпанскиот фудбал а Рибери ќе му треба некој месец додека се навикне.Али откако ќе се навикне после ќе шиба.Иначе мене а Силва а Рибери се ми е исто.

Ништо нема да не спаси ако играме со еден напаѓач џабе ни се добри крила верувај.Туку валјда ќе се смени работата и ќе играме со два напаѓачи барем јас се надевам на таа работа останува на Пелегрини да видиме што ќе направи.

Во воиграната формација што се игра во моментот се игра со двајца напаѓачи :smir: Роналдо не игра класично крило...баш со оваа формација беше спомнато дека не е толку битно отсуството на поединечен играч

captureuk.png

lyonreal.png
capture1l.png
capture2wg.png
capture3r.png

Ова се според марка формациите што биле на овие натпревари и единствено со Лион што не изигравме убаво а најубави игри се покажале со 4-4-2 дијамант :tv:

Епа и во таква формација би се вклопиле Силва или Рибери.
Алонсо
Силва/Рибери-----Кака------Роналдо
Игуаин--------Негредо​

:vozbud:

Но и со сегашниве играчи можеме да ја играме оваа формација.
Може и со Роналдо како полушпиц, но уште подобро би било со Роналдо како крило а Раул или Бенз партнери на Игуаин напред.

Желби.....:pipi:

Епа и во таква формација би се вклопиле Силва или Рибери.
Алонсо
Силва/Рибери-----Кака------Роналдо
Игуаин--------Негредо​

:vozbud:

Но и со сегашниве играчи можеме да ја играме оваа формација.
Може и со Роналдо како полушпиц, но уште подобро би било со Роналдо како крило а Раул или Бенз партнери на Игуаин напред.

Желби.....:pipi:

Но не е ова формацијата со која игра Реал премногу офанзивна ти е :smir: со ова формација по 5 има да не коват :pos2:....ова на Пелегрини а и на било кој тренер ни на сон не му иде :pos:

Но не е ова формацијата со која игра Реал премногу офанзивна ти е :smir: со ова формација по 5 има да не коват :pos2:....ова на Пелегрини а и на било кој тренер ни на сон не му иде :pos:

Па затоа на крај пишав желби де :pos:

Али сериозно со добра одбрана, и со еден деструктивец и формација 4-1-3-2 сезонава можеме да газиме и големи тимови. Само да се воигра таа формација. :smir:

Пелегрини никогаш не игра со еден ДМ. Сезонава тоа го праеше само кога имаше дефицит на играчи на таа позиција. Со Депортиво и Валенсија, Лас и Мамаду мислам дека не можеа да играт, па затоа и Чаби беше осамен на таа позиција, но тука беше Гранеро да му помага. Али ништо не се знае до лето, може Пелегрини ќе си оди, ќе дојде друг тренер кој ќе практикува друга формација.. (не дај боже). :)

Пелегрини никогаш не игра со еден ДМ. Сезонава тоа го праеше само кога имаше дефицит на играчи на таа позиција. Со Депортиво и Валенсија, Лас и Мамаду мислам дека не можеа да играт, па затоа и Чаби беше осамен на таа позиција, но тука беше Гранеро да му помага. Али ништо не се знае до лето, може Пелегрини ќе си оди, ќе дојде друг тренер кој ќе практикува друга формација.. (не дај боже). :)

Точно. Љуби да игра со двајца деструктивци.
Стварно дека баш на таа позиција имаме добри играчи на располагање (Чаби, Ласс, Мамаду, Гаго), многу повеќе избор отколку другите позиции.
И сеа од една страна тоа му е лошо заради формацијата, а од друга страна и тоа е логична одлука со оглед на големиот избор на таа позиција.

Мое мислење е дека треба да играме со еден деструктивец на следниве натпревари, али најважно е да се играат играчите кои се во форма. :wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom