Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Против Депор без Гарај, Лас, Игуаин, ВдВ, Мамаду и Гаго...Лоша работа :/ Барем на Роналдо да му ја тргнат казната денеска :Ѕ

Очекувам:

- Касиљас -
- Арбелоа - Албиол - Рамос - Марсело -
- Чаби -
- Гранеро - Гути - Кака -
- Бензема - Раул -

Против Депор без Гарај, Лас, Игуаин, ВдВ, Мамаду и Гаго...Лоша работа :/ Барем на Роналдо да му ја тргнат казната денеска :Ѕ

Очекувам:

- Касиљас -
- Чаби -
- Бензема - Раул -

Не надевајсе сега објавија дека Роналдо ќе паузира против Депортиво и Еспањол.

Очекувам:

- Касиљас -
- Чаби -
- Бензема - Раул -

Види сеа Гранеро како десно крило не доаѓа во предвид, ке бидеме тотално безопасни по таа десна страна, за пробиви не го бива, центаршутеви и така и така(иако сме речиси секогаш безопасни) брзина не ме задоволува за крило, така да подобро Кака да оди на таа страна, а лево да игра Дренте(иако е невозможно), Марсело и Дренте на лева страна може да биде многу опасно, но тоа е единствен начин да се ризикува, и се разбира да се победи со брзина по крилните позиции и пробивноста. Раул сакам во стартниот состав да ги видам. Едино со некој таков состав би имало можност да се победи.

(вечен оптимист, али сеа не сум така расположен) :kesa:

Види сеа Гранеро како десно крило не доаѓа во предвид, ке бидеме тотално безопасни по таа десна страна, за пробиви не го бива, центаршутеви и така и така(иако сме речиси секогаш безопасни) брзина не ме задоволува за крило, така да подобро Кака да оди на таа страна, а лево да игра Дренте(иако е невозможно), Марсело и Дренте на лева страна може да биде многу опасно, но тоа е единствен начин да се ризикува, и се разбира да се победи со брзина по крилните позиции и пробивноста. Раул сакам во стартниот состав да ги видам. Едино со некој таков состав би имало можност да се победи.

(вечен оптимист, али сеа не сум така расположен) :kesa:

Дренте место Гранеро? NOT! Преофанзивна формација. Гранеро нема да игра класично крило, ќе биде формацијата слична на онаа со која игравме лани. Во моментов немаме крила за оваа утакмица (Дренте не го рачунам), така да Гранеро и Гути би можеле да му помагаат на Чаби. Прв пат ќе играме со еден класичен деструктивец, така да...Гути ако трча како што знае да изненади по некогаш ќе биде добро, ама ако игра како стандард што игра, да биде мрза невидена...ќе биде тешко.

Дренте место Гранеро? NOT! Преофанзивна формација. Гранеро нема да игра класично крило, ќе биде формацијата слична на онаа со која игравме лани. Во моментов немаме крила за оваа утакмица (Дренте не го рачунам), така да Гранеро и Гути би можеле да му помагаат на Чаби. Прв пат ќе играме со еден класичен деструктивец, така да...Гути ако трча како што знае да изненади по некогаш ќе биде добро, ама ако игра како стандард што игра, да биде мрза невидена...ќе биде тешко.
Можеби ке биде формацијата како што ти пиша или нешто слична, но тогаш ке бидеме тотално безопасни по таа десна страна,а на лева Марсело и Кака ништо не ветуваат, Дренте е многу пробивен, има брзина и дриблинг. Ке биде премногу офанзивно, не викам не, али Реал игра офанзивно така да, со четворицата позади и Чаби кој ке биде тотално задолжен за дефанзивни задачи, нема да дава пасови зашто Гути ке биде веднаш пред него. Сепак, ке видиме, многу тешко да се оствари она што јас го зборувам, али мое мислење е тоа.

Иаме играно со еден деструктивец бе, знам во почетните кола, само Чаби играше, али тогаш се работеше за некој послаб првотимец.

Шурикен, со Марсело и Дренте ќе имаме една тотална офанзивна прва постава, не иде у предвид тоа. Гути не може да му помага на Чаби, а Гранеро колку толку може да помага. Во овој натпревар нема да ни треба брзината на крила, затоа што и Депортиво ќе напаѓа, и треба нашата шанса да ја бараме преку контри, т.е преку експлозивноста на Кака. Тој мислам дека ќе биде пресуден утре.

Добро е што кај Депортиво нема да игра Гвардадо, иначе маме ќе му ебаваше на Марсело по таа десна страна.

Формацијата на Боби е најидеална според мене, само што Гранеро ќе игра до Чаби, Гути пред нив, Кака десно, Бензема лево, и во нападот најистурен Раул.

Иаме играно со еден деструктивец бе, знам во почетните кола, само Чаби играше, али тогаш се работеше за некој послаб првотимец.

Шурикен, со Марсело и Дренте ќе имаме една тотална офанзивна прва постава, не иде у предвид тоа. Гути не може да му помага на Чаби, а Гранеро колку толку може да помага. Во овој натпревар нема да ни треба брзината на крила, затоа што и Депортиво ќе напаѓа, и треба нашата шанса да ја бараме преку контри, т.е преку експлозивноста на Кака. Тој мислам дека ќе биде пресуден утре.

Добро е што кај Депортиво нема да игра Гвардадо, иначе маме ќе му ебаваше на Марсело по таа десна страна.

Формацијата на Боби е најидеална според мене, само што Гранеро ќе игра до Чаби, Гути пред нив, Кака десно, Бензема лево, и во нападот најистурен Раул.

Знам, него друго ми беше зборот. Тогаш играше ВдВ, а сега игра Гути. На Гути неможе да се рачуна во одбрана, освен како што кажав ако не изненади како што знае некогаш.

A zasto da ne bide i Benzema najisturen napagjas zaedno so Raul:toe:

A zasto da ne bide i Benzema najisturen napagjas zaedno so Raul:toe:

Добро де, не се појаснив убаво. Бензема и Раул ќе бидат во нападот, но Бензема ќе се враќа и поназад да прими топка, и да повлекува акции. Раул нека стои во шестнаесетникот и нека чека празен гол, у последно време само за тоа го бива. :icon_lol:

Па не сме баш навикнати да се браниме па да чекаме шанса од контри, и со Атлетико мислев ке биде така, ама доминиравме во секој дел од теренот, иако на крај ке го јадевме за малце. Него зборот ми беше дека мораме да бидеме и пробивни по крилни позиции, точно дека Гранеро ке почне, и ке биде поцврста играта со него. Ако не оди така, тука е Дренте:smir: А денес тренирал некој од повредените со останатиот дел од екипата?

Абе сега не тотална дефанзива, како Јувентус, стави автобус пред гол, и нека помине некој.

Со Депортиво ја сакам истата игра со Барселона. Сконцентрирано во дефанзива, со многу помош од средниот ред, а во напад шансата мирно да се чека. Тоа е клучот за успехот.

Еј извинете шо ви се убацувам у дискусија, ама морав да ви кажам дека е врв ко ќе има вакви топ дискусии...конечно заличе на нешто фан клубов, мерак да му е на човек да ве чита:back:....ЕЈ И САМО АКО ПРЕКИНЕ НЕКОЈ СО НЕКАКВО СРАЊЕ ЌЕ ГО СКИЧМАМ ЛИЧНО И ПЕРСОНАЛНО:Pipi:

Добро де, не се појаснив убаво. Бензема и Раул ќе бидат во нападот, но Бензема ќе се враќа и поназад да прими топка, и да повлекува акции. Раул нека стои во шестнаесетникот и нека чека празен гол, у последно време само за тоа го бива. :icon_lol:

Незгодно е што и Бензема и Раул не знаат да играат како прав шпиц. Раул се почесто кога игра, го гледаме како се враќа до наша половина за да помогне во креирање на акција. Неколку пати играше како единствен напаѓач и во тие моменти едноставно немавме напад. Исто и Бензема сака да излезе и да прими топка, почесто бега лево и десно...така да тоа може да биде голем проблем. Треба МП да му каже на Раул да седи во 16м и да не го боли за акциите како ќе се градат, во тој случај би било супер Раул како најистурен а Бензема да делува како лево крило.

ма нека игра кој сака и како сака, утре сакам победа па ако треба и со пола гол

Еве ја статистиката за утрешниот натпревар:
1941/1942: Deportivo-Real Madryt: 1-0
1942/1943: Deportivo-Real Madryt: 1-2
1943/1944: Deportivo-Real Madryt: 2-2
1944/1945: Deportivo-Real Madryt: 2-2
1946/1947: Deportivo-Real Madryt: 2-2
1948/1949: Deportivo-Real Madryt: 0-3
1949/1950: Deportivo-Real Madryt: 3-0
1950/1951: Deportivo-Real Madryt: 5-0
1951/1952: Deportivo-Real Madryt: 1-1
1952/1953: Deportivo-Real Madryt: 0-2