Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Ај честитки и од мене со мало закаснување и да ни се множат победиве:) Иначе вчера за утакмицата нема мн мн шо да се збори, освен дека изиграа супер и дека конечно Гаго се свестил шо и како треба да праи, Рамос:drk::), на Кака нека му е честито голот, Игуаин на следниов натпревар ќе си се среди, едноставно вчера не му бил нешо денот, а и со Тенерифе сакам да почне ВДВ зашо се виде вчера дека има желба да покаже што знае и умее, иако немаше голема минутажа...другиве топ си беа со некои грешки али ќе пројде...:pipi::back:

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
----------------------Cassilas-----------------------
Arbeloa---------Pepe----------Ramos---------Marcelo
----------------Lass----------Alonso----------------
Kaka-------------------Guti------------------Ronaldo
----------------------Benzema----------------------

Боље би изгледало вака:)

Арбелоа стартер никако :nenene:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Лас е предобар како деструктивец за да игра десен бек, таму игра со едно 70% од својот капацитет, што е повеќе од добро, ама сепак е многу подобар на средина и многу би изгубиле со неговото отсуство таму. Да играше вчера каде што треба мислам дека ќе имавме апсолутна доминација на теренот, сета среќа Сена не играше, туку оној полу-инвалидот Бруно, инаку сметам дека Гаго жив ќе беше изеден и ќе имавме многу помала контрола на играта.

Вчера МП направи грешка која се надевам дека нема пак да ја повтори, го стави Игуаин како осамен напаѓач а е далкеку од таков, неговата игра налага да пред него има уште еден шпиц играч за кој тој ќе ослободува простор и ќе навлекува дефанзивци на себе, како што лани правеше со Раул. Додека беше Игуаин на теренот никако не можеше да се уклопи со Роналдо, цело време забегуваше настрана и изгледаа многу несинхронизирани со Рон. Иако и Раул не е скроен за таква улога, сепак беше подобар од Игуаин кога влезе, се враќаше назад да прими топка, многу подобро позиционирање... ама тоа сето си е резултат на искуство, стариот и лев бек да го ставиш ќе игра :)

Други забелешки

Има подобрување кај Гаго, тоа беше очигледно, ја би му дал шанса, треба пред се играчко искуство за да се стане добар играч на таа позиција, Гаго има капацитет, дали некогаш ќе стане врвен играч, мислам дека од него најмногу зависи.

Серхи беше чудовиште на централен, штета што немаме класа десен бек, вака веројатно пак ќе се врати десно, не дека таму е лош, ама ...

П.С.

Ве поздрави дечкото, ќе се гледаме почесто од викендов. :камшик:

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Arbeloa---------Pepe----------Ramos---------Marcelo
----------------Lass----------Alonso----------------
Kaka-------------------Guti------------------Ronaldo
----------------------Benzema----------------------

Боље би изгледало вака:)
Albiol---------Pepe----------Ramos---------Marcelo(Drenthe)
----------------Lass(M.)--------Alonso(Guti)----------------
Kaka(VdV)----------Higuain(Granero)------------Ronaldo(Drenthe)
----------------------Benzema(Raul)----------------------

Со ротациите
Ако не се лажам Албиол може да игра како десен мислам дека и во валенсија играше десен бек

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Мамаду не е уште у најдобра форма, го нема тоа темпо на воиграност на другите играчи. Оваа игра што ја практикува Реал во моментот е со брзина во нападите. Мамаду не е доволно брз за таа игра:) Би можел да игра али како задни везњи и тоа пред Пепе и Албиол, али да игра на место на Ласс, тешко
А пак Гаго се утепа од брзина :):):) Не забраај дека Мамаду е еден од најдобрите играчи на таа позиција, покажа и вчера. Ама сепак Лас е многу покорисен на средина, Рамос ќе си се врати на десно а Албиол и Пепе во средина.

Albiol---------Pepe----------Ramos---------Marcelo(Drenthe)
----------------Lass(M.)--------Alonso(Guti)----------------
Kaka(VdV)----------Higuain(Granero)------------Ronaldo(Drenthe)
----------------------Benzema(Raul)----------------------

Со ротациите
Ако не се лажам Албиол може да игра како десен мислам дека и во валенсија играше десен бек
Мислим дека си грешка, Албиол е далеку од десен бек. Уште со него да играме десно и ќе биде...:)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Ако ги земеме во предвид головите во сите натпреварувања оваа сезона, Роналдо е најдобар стрелец во Европа, со 7 постигнати голови. Зад него се Руни и Ди Натале со по 6. :tv:

iggo_s

Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Во сабота изгледа пак ќе гледаме на интернет. Утакмицата е од 18:00, и на Алфа ќе нема пренос.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
ok,ok али ај ме интересира шо мислите кој е можниот најдобра состав на Реал кој што може да го извади на терен Пелегрини , на пр. финалето во лига на шампиони или на El Clasico , еве според мене :

--------------------cassilas--------------------
Ramos-------Pepe-------Albiol--------Marcelo
-------------Lass-------M.Diarra--------------
-------------------Alonso--------------------
-----Ronaldo---------------------Kaka--------
------------------Benzema -------------------

силен среден ред речиси непробиен и средина у трансформација во напад со неколку пасови до сигурен гол , ФАНТАСТИЧНО :eek:jea:

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Аљсат е тука бе. Мора да ги даваат некаде. Иначе овие од Сител коа даваа Ла лига 2 преноса неделно, а сеа коа даваат Пл. 4 без проблем. Бог да чува се:)

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
ok,ok али ај ме интересира шо мислите кој е можниот најдобра состав на Реал кој што може да го извади на терен Пелегрини , на пр. финалето во лига на шампиони или на El Clasico , еве според мене :

--------------------cassilas--------------------
Ramos-------Pepe-------Albiol--------Marcelo
-------------Lass-------M.Diarra--------------
-------------------Alonso--------------------
-----Ronaldo---------------------Kaka--------
------------------Benzema -------------------

силен среден ред речиси непробиен и средина у трансформација во напад со неколку пасови до сигурен гол , ФАНТАСТИЧНО :eek:jea:
Подобро Алонсо на место на Мамаду, а Гранеро на средината:):)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Во сабота изгледа пак ќе гледаме на интернет. Утакмицата е од 18:00, и на Алфа ќе нема пренос.
Ќе има не се секирај. И Барса играше со Гетафе пред 2 недели во 18:00 па даваа...за се друго тука е СуперСпорт :):)

iggo_s

Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Ќе има не се секирај. И Барса играше со Гетафе пред 2 недели во 18:00 па даваа...за се друго тука е СуперСпорт :):)

Па гледав во програмата на Алфа и не пишува дека ќе ја даваат, освен ако ако направат некои промени. Ќе се снајдеме некако бе.. Ние подготовките ги гледавме, а не па сега. :tv:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Па гледав во програмата на Алфа и не пишува дека ќе ја даваат, освен ако ако направат некои промени. Ќе се снајдеме некако бе.. Ние подготовките ги гледавме, а не па сега. :tv:
Па и тогаш немаше најава за таа утакмица, се изненадив кога видов. Не се секирај бе, Алфа ќе ги пренесува сите утакмици од Реал, Барса и остали.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom