- Член од
- 31 јули 2008
- Мислења
- 2.802
- Поени од реакции
- 1.522
И мене тоа не ми е јасно, што толку тој Арбелоа....
Во Милан досега кој беше плејмејкер ? Пирло или Кака?Зборот ми беше дека Kaka е плејмејкер. Зар очекуваш некој да има позиција од офанзивната 3-ка тие се играчи што ќе може да ротираат на било која позиција(LWF,AMF,RMF) па ќе има многу ротации во играта
Дренте избега и се придружи на циркус.Што се запнала управава за Арбелоа од него пет пати подобро на таа позиција ќе изигра дури и Дренте
Челзи се обидува да го купи секој играч што Реал ќе почне преговори. Не им успева до сега, така да нема ни да им успее.The Sun reports that Inter will accept £25m for the 27-year-old defender and are even willing to part with idol Zlatan Ibrahimovic, also 27, for another £50m.
Леле еј ќе се убијам ако Челзи ни го украдат Мајкон а овие се запнале за Арбелоа
http://www.goal.com/en/news/9/england/2009/06/23/1341477/chelsea-launch-25m-bid-for-inter-star-maicon
Во Милан досега кој беше плејмејкер ? Пирло или Кака?
Дренте избега и се придружи на циркус.
Челзи се обидува да го купи секој играч што Реал ќе почне преговори. Не им успева до сега, така да нема ни да им успее.
Playmaker Читај за позиција на плејмејкер, и Diego во Werder беше плејмејкер па види му ја позицијата....како што кажав има и DMF со креативност како на плејмејкер како во случајот со Чаби...но позиција на реален плејмејкер е AMFIn association football, a playmaker is an attacking player who controls the flow of the team's offensive play, and is often involved in passing moves which lead to goals. The term overlaps somewhat with attacking midfielder, but playmakers are not constrained to a single position - creativity is the only true requirement, and good passing ability and tactical awareness help. Because many midfielders have these attributes, they tend to be the playmakers of a team. They are sometimes called the "number 10" of the team.
Што ќе ни е овој ? Ги имаме двајцата Диара, кој според мене имаат исти особини како и Есиен.http://www.goal.com/en/news/9/england/2009/06/23/1341920/chelsea-star-michael-essien-is-open-to-real-madrid-barcelona
Есиен отворен за преговори
Ајде ПЕРЕЗ на работа
ne da ne e mozno ama, essien e najdobriot defanzivec od sreden red...http://www.goal.com/en/news/9/england/2009/06/23/1341920/chelsea-star-michael-essien-is-open-to-real-madrid-barcelona
Есиен отворен за преговори
Ајде ПЕРЕЗ на работа
Хмммммм........ не би рекол мозда во Милан заради недостигот на напаѓачи играше како полушпиц одреден период но неговата природна позиција секако дека е плејмејкер и во Мадрид ќе го игра токму тоа или евентуално крилоЛол, дефиниција ми извади. Ах. Не мешај теорија и пракса. Кака е полушпиц, не плеј.
Слични се и двајцата,незнаеш кој од кој подобар,дури и цената им е иста - едниот 50 милиони другиот 500 илјади...Ајде со Господ напред да дојде Акинби во нашите редови:smir:Откако Валдано и официјално се откажа од Виља, Реал се сврте кон Аде Акинби, корпулентниот напаѓач, кој речиси на свој грб го однесе Барнли во Премиер Лигата.
Ако дојде, Хунтелар иде на клупа Игуаин со него, за Раул веке решено а и уше некој ако дое ке седне на клупа Акинби ке го пуштаме да трчка по теренСлични се и двајцата,незнаеш кој од кој подобар,дури и цената им е иста - едниот 50 милиони другиот 500 илјади...Ајде со Господ напред да дојде Акинби во нашите редови:smir:
Баш така, прво Кака после и Роналдо проба да ви го земи. Немој бе, смешно е. Виља е интересна приказна пак, почната во Челзи уште пролетоска, кога Реал беше во организациски хаос.Челзи се обидува да го купи секој играч што Реал ќе почне преговори. Не им успева до сега, така да нема ни да им успее.