KristinaVM до некаде си во право...али оние бугарски гени сеуште ги има кај нив...
znam deka sum vo pravo, i krvta i ocite i mozokot i srceto isto velat.
koj imat um, ke razberit.
tatko mi roden vo Jugoslavia, bil Jugosloven po drzavjanstvo, Makedonec po poteklo-rod.
Bugarite se takov primer, ili se Makedonci, ili se Traki, ili se Misians, ili se Turkmeni, ili Vlahi i sho znajm jas kakvi se gi imat.
Site se po drzavjanstvo Bugari, ama po rod Bugari se onie na Asparuh, Omurtag, Mostich.
Ovie deneshnive imet malu vrski so niv, a mene ne mi smetat da si gi neguvet tie turkmenski tradicii, i drugite (nasive, risjanskive)
Razlikite treba da se motivacija za progres, ama nie sme uste na stadium na majmuni, pa se delime na 1000 razni nacini.
Ama ne prifakjam nekoj bugar da mi dojt i da mi kazvit deka sum bila "enicar" serboman, bla bla.
a inace, vulgari bea, vulgari ostanaa, ne mozet da svatet ni deka sum zensko (pocnav da dobivam zakani od bugari deka ke mi ova ona)
nosam cisto Risjansko zensko ime, Kristina, koe idit od Krstena/Krstana, a mi se obrakjaet ko na masko.
i po to se gledat deka se turci del od niv, taka turcite gi meset rodojte kaj nas :pos2:
NI Bugarka
Ni Grkinka
Ni Srbinka
Makedonka :baeh: