Не сум Бугарка, ниту Гркинка, јас сум Македонка

• Креатор на темата Креатор на темата demmian
  • Време на започнување Време на започнување
За татарството - Људмила Живкова е убиена од бугарските тајни служби затоа што кажала јавно дека бугарите имаат најмалку словенска крв т.е. најповеќе татарска.:toe:
Кој тоа тебе така грешно те информираше?
Ова е... прилично жален `извод`.
Фамилијата Живков и нивните другарчиња и ден денеска ја `повелаат` Бугарија како сакаат.
:toe:

Јас сум си добро информирана само ретко кој ја знае оваа информација во јавноста. Нејзината смрт е прикажана како мозочен удар додека се бањала.:toe:

А Живкови што си хараат по Бугарија тоа нормално е се за интересите на мајка бугарија

Јас сум си добро информирана само ретко кој ја знае оваа информација во јавноста. Нејзината смрт е прикажана како мозочен удар додека се бањала.:toe:

А Живкови што си хараат по Бугарија тоа нормално е се за интересите на мајка бугарија
Девојко... :vozbud: :pos2:
а бе мир малку и аман-заман почнете да мерите горе-долу што пишуете.
Да му убие ќерка на Баи Тошо (Тодор Живков) у 1982-ра не смеел ама баш никој.
НИКОЈ.
И Живкови не хараат за интересите на `мајка Бугарија`...
него за нивни лични.
Мултигруп...
Орион...
се само дел од групациите во кои што лицата кои што искачаат во јавност и се претставуваат за сопственици (како Илија Павлов рецимо) се едни...
а акционерската книга кажуе,нешто сосема друго!

Дечко очигледно не ја знаеш позадината. Изворот бил многу близок до тогашната власт во бугарија. Ништо злонамерно не кажав само ја изнесувам вистината која е болна од илјада кажани лаги.

Дечко очигледно не ја знаеш позадината. Изворот бил многу близок до тогашната власт во бугарија. Ништо злонамерно не кажав само ја изнесувам вистината која е болна од илјада кажани лаги.

Tova naistina e mnogo interesno !!!
Vo Bulgaria se oshte ne se znae koi i zasho e ubil Ludmila Jivkova i ima nekolko teorii..
Se okaza sto ti si edinstvena deka ja znae vistinata..
Pa zemi napishi kniga i dai intervuta po televiziata-ke bide senzacia

За татарството - Људмила Живкова е убиена од бугарските тајни служби затоа што кажала јавно дека бугарите имаат најмалку словенска крв т.е. најповеќе татарска.:toe:

како тоа????

Tova naistina e mnogo interesno !!!
Vo Bulgaria se oshte ne se znae koi i zasho e ubil Ludmila Jivkova i ima nekolko teorii..
Se okaza sto ti si edinstvena deka ja znae vistinata..
Pa zemi napishi kniga i dai intervuta po televiziata-ke bide senzacia

не се службите сигурно..... дај кажи некоја теорија баш ме интересира:helou:

bugar ne e nacionalnost be, to e drzavjanstvo :toe:

ko jugosloven

a ti ne si ni bugarski bugar, ti si nekoj kanzurirac :smir:

vo tekstot jasno stojt deka grcite im go "nametnale" imeto od prezir kon niv, a
ti najde megju redoj tekst

bugarska rabota

Кико, јас би се кладел дека е самиот дркаџија "главом и брадом".
Пардон на српскиот израз.

како тоа????

не се службите сигурно..... дај кажи некоја теорија баш ме интересира:helou:

edna ot teoriite e deka e ubiena ot KGB..
no nikoi ne moje da go kaje so sigurnost..
Koga izte4e davnosta na sekretnite arhivi posle 50 godini vistinata ke izleza najave.

а зошто е убиен синот на венко марковски?

edna ot teoriite e deka e ubiena ot KGB..
no nikoi ne moje da go kaje so sigurnost..
Koga izte4e davnosta na sekretnite arhivi posle 50 godini vistinata ke izleza najave.

од КГБ е убиен бугарски дисидент новинар(заборавив како се викаше) во лондон.... со рицин-мало топче во чадор нешто како воздушна пушка(биолошко оружје)

и овој случај е јасен ко ден.....бугарија побарала да биде убиен и тоа е заведено......

НО ЗА ЖЕНАВА НЕ ВЕРУВАМ ДА Е ОД КГБ

едноставно....ке претераат и ке ги откријат...

А зошто е убиен Георѓи Марков и дали при планирањето на неговото убиство свој удел имала и Људмила Живкова? :)

Георги Марков е убиен во Лондон со така наречениот бугарски чадар на рождениот ден на Баи Тошо.
Инак човек требва да е много наивен да мисли че некој би смеел 1982 не да посегне дури и да помисли да и навреди на Лјудмила.

Георги Марков е убиен во Лондон со така наречениот бугарски чадар на рождениот ден на Баи Тошо.
Инак човек требва да е много наивен да мисли че некој би смеел 1982 не да посегне дури и да помисли да и навреди на Лјудмила.
:toe:
Кажи им де... :)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=955
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=955&pid=12995
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=955&pid=12998

70 godini L.Jivkova preturpeva avtomobilna katastrofa.. Pravat i slojna operacia vo Francia,na cheropot i e implantirana metalna plastina , i poradi tova do kraja na jivota si odi s turban..
Posle taa kakastrofa ona po4va da se interesuva i zanimava s indiiska filosofia i vostochna mistika.. Bila e mnogo blizka so Vanga i seka nedela e hodila pri neja za soveti,vliza vo vruzka s N.Riorich koi jivee vo India i chesto patuva tamu..
Vo istoto vreme okolo neja se formira krug ot t.n intelektualci ,koi imat malko po-svoboden pogled ,za distanzirane od Rusia i otvarjane kon zapadot.
Kako istorik ona e edna koja dava tlasuk za razvitieto na Trakolkogiata kato naucka,koga do toja moment e bila vo senka.
Sobira suchki zlatni trakiiski sokrovishta vo edna golema izlojba ,koja pochva da patuva na sekade posbeta- Francia, Anglia, Japonia ,SAD..
Izveston e shto rusnacite sa imali mnogo rezervi kon neja-ona e bila prozapadno orientirana

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom