Одземена дозволата за работа на Фершпед

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Одземена дозволата за работа на Фершпед
--------------------------------------------------------------------------------

Царински долг од над 10.000 евра и прекршоци за кои Фершпед треба да плати глоба поголема од 10.000 евра. Ова се главните аргументи поради кои Царинската управа денеска на најголемата шпедитерска компанија и го одзема одобрението за работа во шпедитерскиот бизнис. Ова значи дека Фершпед во следната година нема да може да застапува во царински постапки - извоз и увоз на стоки за други фирми. Ова е најголем дел од шпедитерскиот бизнис – компанијата ќе може само да врши дејност превоз, логистика и транзит.

Одговорните во царина велат дека одобрението се одзема зашто компанија што има серија прекршоци и неподмирен долг кон државата не ги исполнува условите да се занимава со шпедиција.

Решението што денеска лично го потпиша директорот Каргов е извршно и покрај тоа што компанијата има право на жалба. На Фершпед му е даден рок од 30 дена да ги заврши постапките со започнатите царински декларации, но да не почнува нови. Раководството на компанијата уште не го добило решението, но претпладнево директорите биле кај Каргов – доставиле аргументи, кои велат во царина, не биле доволни да се одлучи поинаку.

Фершпед е една од најмоќните компании во земјава. Освен со шпедиција се занимава со игри на среќа, винарство, брокерство, хотелиерство.
Ајдееее нека живее Макошпед со новите газди Мијалкови.
Кој комунизам бе, може гомна да јаде спрема овие.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Најпосле да се согласам со една постапка на владата. Браво. Доста беше со манипулациите на Фершпед. Само да ја истераат работата до крај што не верувам пак ќе лапне некој некое милионче и ќе се заташка.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
i sto vikas ti, ne trebase da im se odzeme dozvolata ako nesto bese matno ili sto.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
i sto vikas ti, ne trebase da im se odzeme dozvolata ako nesto bese matno ili sto.
kakvo odzemanje dozvoli na kriminalci!!! ne mojt to taka vo sds, tie si se (po)miluvet koga kradet, ama sega ke gi miluvet malku inspektori, se nadevam naskoro i obviniteli i cuvari na kelii :pipi:

Sterjo, Brane & co. za kriminalite pri "privatizacija" i ostanatite katastrofi koi gi predizvikaa i/ili napraja.

bUCKo i ljuBco zs se predavnici.

ljuBeta da mu go vratet vo Hag, da im prajt slatki, da ne im zagorcit nesho planot so Makedonija :toe:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Некако со доаѓањето на БЦ назад некако многу си активен ама со овој пост сега ептен се покака!
Значи по тебе треба некоја фирма да не плаќа давачки на државата ама дека е СДСМ-овски извор на приходи не треба никој да си тера закачка?!
Ако не платиле нека им ја одземат дозволата а некако и премногу беа искурчени,си бил ти некогаш на терминалот во Скопје да видиш тами како е?
Се изнакрадоа пари а таму нема кај у ВЦ да одиш па ќе мора да се качуваш таму кај пругата...
Бранко се врати!
Навистина се врати!
Ама и месијата се врати!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Некако со доаѓањето на БЦ назад некако многу си активен ама со овој пост сега ептен се покака!
Значи по тебе треба некоја фирма да не плаќа давачки на државата ама дека е СДСМ-овски извор на приходи не треба никој да си тера закачка?!
Ако не платиле нека им ја одземат дозволата а некако и премногу беа искурчени,си бил ти некогаш на терминалот во Скопје да видиш тами како е?
Се изнакрадоа пари а таму нема кај у ВЦ да одиш па ќе мора да се качуваш таму кај пругата...
Бранко се врати!
Навистина се врати!
Ама и месијата се врати!
чекај...дај подобјасни...за кои неплаќања на давачки???? колку знам за тоа не ги гонат...:)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Демек Штерјо неможел да го исплати смешнион долг? :helou:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Демек Штерјо чесниот, па како му ја затвараат фирмата.
Еве ти среден прст Штерјо и како велеше, да ми го јадеш *****.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Само аирлија и никогаш да не проработи ко шо треба.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Пресумпција на невиност?!?!
Мене уште не ми е јасно кои се тие неправилности (опомени за што?). И, не ми е убаво кога нешто ми изгледа како политичка хајка а ќе го „јадат“ вработените. Нека се казни, удри го по џеб, тоа големциве најмногу ги боли, а не пак ќе ги удри по глава тие што чесно си заработуваат за леб и семејство!

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Imaat svoi firmi na koj treba da im se nafrli rabota.
Ako se sekavate porano bese Komteks sega e druga, imeto go znaat site koj se vo toj biznis .
A zad nejze stoi poznat lik od familijata ,so ime i prezime gordo.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
И мене срце ми се кине за пречесниот Штерјо, жртва на тоталитаризмот, на свој грб ја изгради цела фирма. Како ќе сврзе крај со крај сега. :smir:

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
И мене срце ми се кине за пречесниот Штерјо, жртва на тоталитаризмот, на свој грб ја изгради цела фирма. Како ќе сврзе крај со крај сега. :smir:
Ima tamu vraboteni luge koj ne se site Sterio.Ako nisto poveke imase mnogu direktori koj gi zemaa firmite i gi unistia .A site 1990 godina pocnaa od ista osnova.A za Sterio ne se sekirajte.Covekot ima pari obezbedeno i za slednive 10 generacii.Da ne mu pomognat samo na Sterio vo vakva finansiska kriza da se oslobodi od vrabotenite i reorganizira firmata .Normalno sega ima izgovor Vladata me unistuva a vie morate da si odite.Sepak mnogu luge rabotat vo Fersped.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
И сега ќе излезе потпаролчето емилијан(победивме во аеродром) и ќе сере за Фершпед бидејќи сдсм е во длабок долг а Грујо им ги сече финансиските извори у корен.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Фершпед не е веќе на Штерјо...го боли кур Штерјо за Фершпед.

Kajgana Shop

На врв Bottom