Омилени сцени од љубовни филмови

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Веќе неколку луѓе пред мене постирале сцени од The notebook па да не се повторувам.
Ептен ме разнежнија тие неколку сцени во филмот, иако не заплакав зашто веќе претходно додека ја читав истоимената книга се убив од плачење ... дефинитивно таму поубаво се опишани сцените :):):)

Еве една сцена која ми остана во сеќавање од филмот Wicker Park. Треба да се гледа целиот филм во кој има феноменална љубовна приказна и која завршува со оваа сцена... а во позадина пејат Coldplay :wub:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Notebook
Why didn't you write me?Why?

Wicker Park
The Scientist:pipi:
Say Anything
Cusack ahhhhh

Sweet November

Annie Hall

Serendipity
My all time favorite, биографски, прекрасен филм:pipi:

Ај доста е.

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Najjak film takov ljuboven spored mene e serendipity a najbolje scena ljubovna e od
Love Actually

nema zenska sto ne bi padnala na ova neli?:zver:

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
The Princess Bride
Филмов не спаѓа во жанрот романтични/љубовни филмови, али оваа сцена ме разнежнува.

Член од
9 април 2011
Мислења
5
Поени од реакции
1
Крајот на "The notebook" кога двајцата заедно ќе си умрат,исто со лебедите, целиот филм воопшто, се скинав од плачење.Ептен добра љубовна приказна.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.979
Поени од реакции
7.119
Темава како да се отвора во прав момент. Последните 8 филма што ги изглдав се од корејската кинематографија (јужната се разбира :) ) и не можам овде со зборови да ви опишам колку се добри, посебно во делот на романтичните филмови. Можда и не ви се познати толку, пред се светов денеска е насочен кон тоа што го нуди Холивуд или евентуално Европа, ама изгледајте 2-3 филма од Кореја и верувам ќе го смените мислењето.

Знчаи првиов клип кој ви го покажувам е од филмот The Classic (7.7 на имдб) и овај е вториот филм на кој сум плачел во мојот живот. Еве една сцена која ја најдов на youtube ама јас не плачев на оваа туку на друга при крајот :). Ова може само малку да ви долови нешто повеќе за филмот, можда ќе ве натера да го гледате, а за да ја осетите сцената мора да го гледате целиот филм од почеток, ама ако сте “помеки“ може да паднете во солзи уште овде :)

Втората сцена е од најпопуларниот корејски филм досега, My sassy girl (8.2 na imdb). Можда некој го гледал холивудскиот римејк не е толку добар, бледа копија :(
Мелодијава ме има држено 10-ина дена и ја преслушував преку 50 пати на ден :)

исто и последната сцена од овој филм е нешто посебно ама ќе ја ставам вака пошто е ептен голем спојлер :)

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
(НЕ GO ОТВOРАЈТЕ ЛИНКОВ АКО НЕ СТЕ ГО ГЛЕДАЛЕ ФИЛМОТ!!!)

Оние што го гледале знаат зошто ја издвојувам сценава. Нa оние што не го гледале, навистина топло им препорачувам тоа да го направат. Е тогаш, нека ја ѕирнат сценава и нека уживаат.

Совет 1: Иако Before Sunset му доаѓа како продолжение на Before Sunrise, ве советувам да го гледате прв, а уште подобро, воопшто не го гледајте Before Sunrise. Тоа што ќе го пропуштите таму (а не е малку), ќе биде надополнето со многу посилен впечаток, откако ќе го изгледате Before Sunset (или поточно горенаведената сцена).
Совет 2: Trust me. ;)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Серија е, и голем спојлер. Се рушив од плачење на сценава.

--- надополнето: Jul 7, 2011 5:14 PM ---
Serendipity
My all time favorite, биографски, прекрасен филм:pipi:
Кој е бе биографски? Serendipity? Зарем некому се има случено она што се дешава во филмот?
--- надополнето: Jul 7, 2011 5:14 PM ---
Леле сценава е не знам... Да не знаеш дали да сочуствуваш со маж и или со другаров.

Kajgana Shop

На врв Bottom