Темава како да се отвора во прав момент. Последните 8 филма што ги изглдав се од корејската кинематографија (јужната се разбира
) и не можам овде со зборови да ви опишам колку се добри, посебно во делот на романтичните филмови. Можда и не ви се познати толку, пред се светов денеска е насочен кон тоа што го нуди Холивуд или евентуално Европа, ама изгледајте 2-3 филма од Кореја и верувам ќе го смените мислењето.
Знчаи првиов клип кој ви го покажувам е од филмот The Classic (7.7 на имдб) и овај е вториот филм на кој сум плачел во мојот живот. Еве една сцена која ја најдов на youtube ама јас не плачев на оваа туку на друга при крајот
. Ова може само малку да ви долови нешто повеќе за филмот, можда ќе ве натера да го гледате, а за да ја осетите сцената мора да го гледате целиот филм од почеток, ама ако сте “помеки“ може да паднете во солзи уште овде
Втората сцена е од најпопуларниот корејски филм досега, My sassy girl (8.2 na imdb). Можда некој го гледал холивудскиот римејк не е толку добар, бледа копија
Мелодијава ме има држено 10-ина дена и ја преслушував преку 50 пати на ден
исто и последната сцена од овој филм е нешто посебно ама ќе ја ставам вака пошто е ептен голем спојлер