џимеј
џимилино
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 10.391
- Поени од реакции
- 25.192
Прилично интересна тема. Самиот наслов е повеќе од јасен. Играта ќе оди вака - опишувам филм, ама го опишувам само почетокот. Сигурно нема да го раскажам/опишам цел филм, туку еве, одберете да го опишете дејствието на почетокот, не понатака.
Доволно бев јасен до овде.
Правилата се следни. Го опишувам филмот, вие погодувате кој е. Тој што ќе го погоди, има право да постави филм тој.
Ако е малку потежок, може да поставите прашање кое се одговара само со да или не.
На пример, ако ви е тежок да го погодите тој што го опишав, прашувате нешто што можам да ви одговорам со да или не.
На пример - Дали филмот е трилер? Дали филмот е од 21 век?
За побрзо да оди процедурата, можете да поставите повеќе прашања во еден пост.
Пример:
Поранешен робијаш сака да се освети на лидерот на империјата поради тоа што тој го убил неговото семејство.
Одговор - Гладијатор.
Едноставно е, ништо комплицирано. Да ги прошириме хоризонтите на знаење, и да видиме колку јака меморија имаме.
Почнувам јас.
Вистинска приказна за американец кој на турски аеродром го фаќаат со дрога и го испраќаат во затвор на доживотно.
Доволно бев јасен до овде.
Правилата се следни. Го опишувам филмот, вие погодувате кој е. Тој што ќе го погоди, има право да постави филм тој.
Ако е малку потежок, може да поставите прашање кое се одговара само со да или не.
На пример, ако ви е тежок да го погодите тој што го опишав, прашувате нешто што можам да ви одговорам со да или не.
На пример - Дали филмот е трилер? Дали филмот е од 21 век?
За побрзо да оди процедурата, можете да поставите повеќе прашања во еден пост.
Пример:
Поранешен робијаш сака да се освети на лидерот на империјата поради тоа што тој го убил неговото семејство.
Одговор - Гладијатор.
Едноставно е, ништо комплицирано. Да ги прошириме хоризонтите на знаење, и да видиме колку јака меморија имаме.
Почнувам јас.
Вистинска приказна за американец кој на турски аеродром го фаќаат со дрога и го испраќаат во затвор на доживотно.