realen_07
Опозиционер
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 3.636
- Поени од реакции
- 134
А не ти текнало до сега дека ситуацијата може да биде и обратна ?Преговорите не се од оваа влада, преговори има во многу влади по ред. Само реков, зошто сега СДСМ лицемерно инсистира на промена на името, кога имаше сличен мандат да го реши тоа на време. Или се можда во прашање задкулисните игри, за кои СДСМ знае, но сакајќи да добие политички поени, ја користи ситуацијата во своја корист, па ако треба и на штета на Македонија.
На пример, ДПМНЕ знае дека ќе мора да направи компромис, но сета ова ситуација сака до последен момент популистички да ја искористи во полза на својот рејтинг.
Која е логиката на твоето тврдење дека СДСМ популистички игра ?
Имам чувство дека кај ДПМНЕ не е прашањето дали треба да се направи компромис...туку зошто токму тие треба да направат компромис.
Но истиот тој за да биде награден од народот, треба да понуди јасна визија за тоа каде ја гледа Македонија после 5 или 10 години. Истото важи и за оние со спротиставено мислење од првите.Секој што ќе биде заслужен името да остане, ќе биде награден од народот.
Зошто мислиш дека останатите не се на страната на Македонија ?Кај виде неутралец ти ?
Јас сум засегнат и тоа многу сум засегнат, страната ми е Македонија.
Кој успех на ДПМНЕ ?Тоа е во суштина недостатокот на СДСМ, самокритика. Ти си олицетворение на неуспехот на СДСМ и истовремено на успехот на ДПМНЕ.