СДСМ Отворено против Македонија

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Преговорите не се од оваа влада, преговори има во многу влади по ред. Само реков, зошто сега СДСМ лицемерно инсистира на промена на името, кога имаше сличен мандат да го реши тоа на време. Или се можда во прашање задкулисните игри, за кои СДСМ знае, но сакајќи да добие политички поени, ја користи ситуацијата во своја корист, па ако треба и на штета на Македонија.
А не ти текнало до сега дека ситуацијата може да биде и обратна ?
На пример, ДПМНЕ знае дека ќе мора да направи компромис, но сета ова ситуација сака до последен момент популистички да ја искористи во полза на својот рејтинг.

Која е логиката на твоето тврдење дека СДСМ популистички игра ?

Имам чувство дека кај ДПМНЕ не е прашањето дали треба да се направи компромис...туку зошто токму тие треба да направат компромис.
Секој што ќе биде заслужен името да остане, ќе биде награден од народот.
Но истиот тој за да биде награден од народот, треба да понуди јасна визија за тоа каде ја гледа Македонија после 5 или 10 години. Истото важи и за оние со спротиставено мислење од првите.
Кај виде неутралец ти ?
Јас сум засегнат и тоа многу сум засегнат, страната ми е Македонија.
Зошто мислиш дека останатите не се на страната на Македонија ?
Тоа е во суштина недостатокот на СДСМ, самокритика. Ти си олицетворение на неуспехот на СДСМ и истовремено на успехот на ДПМНЕ.
Кој успех на ДПМНЕ ?

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Od Grujo nema deneska covek koj tolku mnogu raboti na steta na Makedonija... Mozebi toa seuste go pravi nesvesno, ama cudni mi se ovie mladive patrioti koi bezuslovno mu veruvaat za se, a toj ne im dava nikakvi FAKTI...!!! Cudno e... :toe:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Преговорите не се од оваа влада, преговори има во многу влади по ред. Само реков, зошто сега СДСМ лицемерно инсистира на промена на името, кога имаше сличен мандат да го реши тоа на време. Или се можда во прашање задкулисните игри, за кои СДСМ знае, но сакајќи да добие политички поени, ја користи ситуацијата во своја корист, па ако треба и на штета на Македонија.

СДСМ отворено кажа дека е за промена на името. А и мене истото ова ми изгледа дека е така. Ептен ќе им биде од корист да се смени името сега додека ВМРО е на власт, и тоа неприкосновена власт.

Дури и мислам дека намерно излегоа на председателски избори со Фрчко како кандидат, кој е познато дека народот од било која партија не го сака баш многу. Целта им беше да изгубат на председателските избори и со тоа, да им дадат на ВМРО целосна власт.

Нивен е парламентот, владата, премиерот, председателот. И сега ако се смени името во вакви услови, ВМРО ќе нема кого да обвини ами ќе мора сами да ја сносат целата одговорност од промената.. пошто тие имаат 100% власт :toe:

Др.Офболи

Багабонти
Член од
13 јуни 2009
Мислења
145
Поени од реакции
3
Od Grujo nema deneska covek koj tolku mnogu raboti na steta na Makedonija... Mozebi toa seuste go pravi nesvesno, ama cudni mi se ovie mladive patrioti koi bezuslovno mu veruvaat za se, a toj ne im dava nikakvi FAKTI...!!! Cudno e... :toe:
Е што им наштети толку на Македонија во изминативе 3 години?

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Зошто мислиш дека останатите не се на страната на Македонија ?
О да, мислам дека СДСМ е на страната на Македонија, но резултати од нивната идеологија, која ја играат веќе 20 години на полтичката сцена во Македонија, е идеологија која не носи моментални привидни подобрување, туку е долгорочно стегање заби, игра со повисоки цели. Но народот не ги гледа далечните цели, сака коска, сега одма, така се тера народ да гласа, а тоа на СДСМ и требаше многу време да го сфати.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
О да, мислам дека СДСМ е на страната на Македонија, но резултати од нивната идеологија, која ја играат веќе 20 години на полтичката сцена во Македонија, е идеологија која не носи моментални привидни подобрување, туку е долгорочно стегање заби, игра со повисоки цели. Но народот не ги гледа далечните цели, сака коска, сега одма, така се тера народ да гласа, а тоа на СДСМ и требаше многу време да го сфати.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Сериозен/на си или ?

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Коска за да си игра со неа или да прави супа од неа?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Е што им наштети толку на Македонија во изминативе 3 години?
Eve eden primer kako i kolku i nasteti na Makedonija vo izminative 3 godini:

„Последните резултати од надворешно-трговската размена се полоши од очекувањата, а прв пат е забележан и толку голем пад на девизните резерви. Доколку продолжи оваа ситуација на раст на трговскиот дефицит, од една, и на намалување на девизните резерви, од друга страна, економската состојба во Македонија може да стане најлоша од нејзиното осамостојување“, изјави професорката Ирена Кикеркова, на вчерашната Конференцијата за унапредување на македонскиот извоз, организирана од Министерството за економија и УСАИД. Кикеркова ја повика Владата да ги има предвид овие факти при правењето на наредниот ребаланс на Буџетот и посочи дека е многу важно веднаш да се донесат мерки за помош и за поддршка на домашните извозно ориентирани претпријатија.

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
Све партриоти се праите вие вмровците а?

Др.Офболи

Багабонти
Член од
13 јуни 2009
Мислења
145
Поени од реакции
3
Eve eden primer kako i kolku i nasteti na Makedonija vo izminative 3 godini:

„Последните резултати од надворешно-трговската размена се полоши од очекувањата, а прв пат е забележан и толку голем пад на девизните резерви. Доколку продолжи оваа ситуација на раст на трговскиот дефицит, од една, и на намалување на девизните резерви, од друга страна, економската состојба во Македонија може да стане најлоша од нејзиното осамостојување“, изјави професорката Ирена Кикеркова, на вчерашната Конференцијата за унапредување на македонскиот извоз, организирана од Министерството за економија и УСАИД. Кикеркова ја повика Владата да ги има предвид овие факти при правењето на наредниот ребаланс на Буџетот и посочи дека е многу важно веднаш да се донесат мерки за помош и за поддршка на домашните извозно ориентирани претпријатија.

Вие членовите и симпатизерите на СДС барате влакно во јајце, секој е човек и греше али не да се греше како што се функционерите на СДС што им нанесоа толкава штета на Македонија

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Вие членовите и симпатизерите на СДС барате влакно во јајце, секој е човек и греше али не да се греше како што се функционерите на СДС што им нанесоа толкава штета на Македонија
hahahaha,vlakno vo jajceto, c cc covece,ekonomska situacija e toa,od toa ti zavisi funkcioniranjeto na drzavata.

Kajgana Shop

На врв Bottom