СДСМ Отворено против Македонија

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Е овде се согласувам и со двајцата .Сепак 91 година требаше да се расчисти со квазипатриотизмот и со траде марката дпмне.
Така денес немаше некој да го злоупотреби името на ВМРО како средство за лажни цели.
Можеби си во право за брендот, пошто и КПМ на некој начин во континуитет е продолжение на левица на ВМРО (Влахов, Ченто, Шарло), а самото уфрлање на надворешни структури во Македонските партии (кои реално излегуваат од ВМРО) било и ќе остане рак рана на Македонскиот народ.

Тоа што го имаме сега, не е ништо поразлично од тоа што сме го имале во 20тите години, борби меѓу декларативните левица и десница. Велам декларативните, дека нивната идеологија е личната борба за престолот.

Проблемот е во лоцирањето на сомнителните цели, било наметнати, било несвесно форсирани, во двете структури. Денеска, еден политичар на кој му е Македонија над некоја партија и идеологија е маргинализиран. Здравата идеја целосно се исфрла или партиски се филтрира, а со тоа и инфицира.

Во борбата за власт не се препознава вистинската и искрена критика, а исто и не се бираат средства за собирање на ситни политички поени на сметка на Македонија.

Во моментов, СДСМ прави голема штета на државата со тоа што ја саботира позицијата на Македонија на преговорите со грција. Свесно или несвесно, како собиралиште на интернационалистите (како и секоја светска левица), тоа го прави, типичен пример е со подршката на ставовите на Геро (само заради тоа дека ја напаѓа владата). Оваа грешка е очигледна и прашањето се доведува само по себе, дали во СДСМ останале само интернационалисти на кои името и идентитетот не им значи ништо, или останале само куп неспособници кои без да знаат дека нанесуваат штета пробуваат да се реетаблираат повторно. А сето тоа и те како го користат грчките структури, на кои тоа им е работа. Инфилтрација во СДСМ има (наметнување на ставови кои и одговараат на Грција), најмногу преку грчкото антиглобалистичко движење.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Во моментов, СДСМ прави голема штета на државата со тоа што ја саботира позицијата на Македонија на преговорите со грција. Свесно или несвесно, како собиралиште на интернационалистите (како и секоја светска левица), тоа го прави, типичен пример е со подршката на ставовите на Геро (само заради тоа дека ја напаѓа владата). Оваа грешка е очигледна и прашањето се доведува само по себе, дали во СДСМ останале само интернационалисти на кои името и идентитетот не им значи ништо, или останале само куп неспособници кои без да знаат дека нанесуваат штета пробуваат да се реетаблираат повторно. А сето тоа и те како го користат грчките структури, на кои тоа им е работа. Инфилтрација во СДСМ има (наметнување на ставови кои и одговараат на Грција), најмногу преку грчкото антиглобалистичко движење.
Sto vi rekov:)pa ete kolku samo za potvrda se javi i jamajka.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Sto vi rekov:)pa ete kolku samo za potvrda se javi i jamajka.
Ок
каква потврда? објасни? Праиш анализа од база на површно читање?(прашање е дали воопшто имаш прочитано повеќе од 2 реченици површно) Што сакам да кажам, која е според тебе скриената цел?
Дај направи детална анализа, откри ме тука детално, ачик, а не да нагаѓаш ???

Реков, лесно е да се исплука став, ако немаш сопствен.....Јас тука од тебе освен плукање и етикетирање, не сум ни приметил ниту проба да се комуницира за нештата. Или тоа е твој начин на комуникација?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ок
каква потврда? објасни? Праиш анализа од база на површно читање? Што сакам да кажам, која е според тебе скриената цел?
Дај направи детална анализа, откри ме тука детално, ачик, а не да нагаѓаш ???

Реков, лесно е да се исплука став, ако немаш сопствен.....Јас тука од тебе освен плукање и етикетирање, не сум ни приметил ниту проба да се комуницира за нештата. Или тоа е твој начин на комуникација?
Pa ne mozeme site pametni da bideme ,neli,kako tebe :)
I, jas da gi pravev tie analizi nemase da sedam na forum ,ke bev vo nekoja partija,ili sto ti ja znam tamu nekade vo nekoi institucii. Ovde si go kazuvam svoeto mislenje. Baska site imame razlicni stilovi ,jas ne go kritikuvam tvojot ,ne gledam pricina i ti da go komentiras mojot.
Vo sekoj slucaj,nekoi luge vo dve recenici kazuvaat sto drugi vo celi referati,taka e ili ne? Vazna e poentata.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Pa ne mozeme site pametni da bideme ,neli,kako tebe :)
I, jas da gi pravev tie analizi nemase da sedam na forum ,ke bev vo nekoja partija,ili sto ti ja znam tamu nekade vo nekoi institucii. Ovde si go kazuvam svoeto mislenje. Baska site imame razlicni stilovi ,jas ne go kritikuvam tvojot ,ne gledam pricina i ti da go komentiras mojot.
Vo sekoj slucaj,nekoi luge vo dve recenici kazuvaat sto drugi vo celi referati,taka e ili ne? Vazna e poentata.
Па тоа е тоа, поентата во твојот пост не ја образложуваш, само нешто нејасно обвинуваш „Sto vi rekov:)pa ete kolku samo za potvrda se javi i jamajka.“. Кои се тоа потврди?

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Можеби си во право за брендот, пошто и КПМ на некој начин во континуитет е продолжение на левица на ВМРО (Влахов, Ченто, Шарло), а самото уфрлање на надворешни структури во Македонските партии (кои реално излегуваат од ВМРО) било и ќе остане рак рана на Македонскиот народ.

Тоа што го имаме сега, не е ништо поразлично од тоа што сме го имале во 20тите години, борби меѓу декларативните левица и десница. Велам декларативните, дека нивната идеологија е личната борба за престолот.

Проблемот е во лоцирањето на сомнителните цели, било наметнати, било несвесно форсирани, во двете структури. Денеска, еден политичар на кој му е Македонија над некоја партија и идеологија е маргинализиран. Здравата идеја целосно се исфрла или партиски се филтрира, а со тоа и инфицира.

Во борбата за власт не се препознава вистинската и искрена критика, а исто и не се бираат средства за собирање на ситни политички поени на сметка на Македонија.

Nesto gi mesas loncinjata ili taka ti odgovara.
Vo momentov imas od vlasta razumen kompromis kade se veli deka samo imeto i nisto drugo.
Veke tri godini SDSM i nekoj nepotplateni intelektualci go zagovarat istoto.
E togas kade e razlikata.
Razlikata e vo toa sto nekoj do sega se trudese da mu kaze na narodot deka samo oni se patriotite koj ke go branat imeto .
Gi dobivaa izborite na istata retorika.
Dvojna formula Edno ime za Grcija a drugoto nase za cel svet.
Bidejki so taa terminologija do sega im uspevase da bidat na vlast.
Vo ovie 3 godini iznajdoa kup predavnici na istata teza .
Sega odednas istite tie lazni patriotcinja vikat RAZUMEN KOMPROMIS.
prvo toa e isto i so stavot na SDSM
vtoro Razumen kompromis vo sporot so Grcija za Makedonija ne postoi.
Ne mozam da svatam kako mozam da dadam ime a Grkot nisto. i toa za nas malite luge da bide uspeh a najveke za vlastodrcite segasni.
Neka zemat prvo neka si gi smenat svoite licni iminja pa neka pregovarat za drzavnoto.
Ako bea tolkavi patrioti prvo sto trebase da napravat bese da se napustat pregovorite.E togas ke videvme razlika pomegu dpmne i SDSM.
Tuka ke mozevme da razgovaravme za sabotiranje na drzavata od SDSM ,kade jas ne bi imal mnogu argumenti da se calamam za SDSM.
Vaka pola luge ovde na forumov branat nesto sto ne e za branenje i uste mi dokazuvat na mene deka ednite se patrioti a drugite predavnici.
Istata dpmne skola drzete go kradecot za da mozam jas da ukradam.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
му се наредува на син екс и на жената мраз да користат кирилица,оти ке следе баннннн

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
му се наредува на син екс и на жената мраз да користат кирилица,оти ке следе баннннн
Комуњарските компјутери не поддржуваат такво нешто. Па тоа ти е квази патриотско писмо...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Nesto gi mesas loncinjata ili taka ti odgovara.
Vo momentov imas od vlasta razumen kompromis kade se veli deka samo imeto i nisto drugo.
Veke tri godini SDSM i nekoj nepotplateni intelektualci go zagovarat istoto.
E togas kade e razlikata.
Ок разумна полемика,
На претходната страна образложив. Но еве пак ќе кажам зошто мислам дека Грујо потешко ќе се сложи со тоа.

Цитат:
Меѓутоа разликата во моменталното размислување на Грујо со тоа на Бранко се оние 150 000 гласачи кои отидоа кај Љубе. Тие не се гласачко тело на Љубе, тие се активисти на ДПМНЕ кои не се задоволни од одредени текови внатре во партијата(поготово за реториката за „компромис“). Тие 150000 гласови се последно предупредување. Грујо треба 10 пати да размисли дали треба да се смени името, додека да е до Бранко нема ни потреба да размислува.

Значи кога праиме муабет за дневнополитички и партиски цели. Грујо неможе да си дозволи смена на име без притоа политички да настрада.

Razlikata e vo toa sto nekoj do sega se trudese da mu kaze na narodot deka samo oni se patriotite koj ke go branat imeto .
Gi dobivaa izborite na istata retorika.
Dvojna formula Edno ime za Grcija a drugoto nase za cel svet.
Bidejki so taa terminologija do sega im uspevase da bidat na vlast.
Значи ако не збориме за пропаганда и терминологија доаѓаме до слична ситуација како и пред 3 години, со таа разлика што тогаш ДПМНЕ беше против било каков компромис (барем таква му беше реториката). Прашање е зошто СДСМ не го смени името, имаше широка власт во период 2004-2006 или зошто тоа не го искористи за разумен компромис Ќе ти кажам зошто, дека има скриени агенди, дека има нешто што не се знае. И не е конструктивно да се сугерира нешто, за кое во минатото се знаело дека е практично невозможно како што и објаснувам цело време. Името е наметнато и не е вистинскиот проблем на Грција. Во што во голем дел се слагаш, ако го гледаме твоето продолжение.

Vo ovie 3 godini iznajdoa kup predavnici na istata teza .
Sega odednas istite tie lazni patriotcinja vikat RAZUMEN KOMPROMIS.
prvo toa e isto i so stavot na SDSM
vtoro Razumen kompromis vo sporot so Grcija za Makedonija ne postoi.
Ne mozam da svatam kako mozam da dadam ime a Grkot nisto. i toa za nas malite luge da bide uspeh a najveke za vlastodrcite segasni.
Neka zemat prvo neka si gi smenat svoite licni iminja pa neka pregovarat za drzavnoto.
Значи проблемот е обостран и двете страни го користат „спорот“ за дневно политички цели....

Ako bea tolkavi patrioti prvo sto trebase da napravat bese da se napustat pregovorite.E togas ke videvme razlika pomegu dpmne i SDSM.
Види да заговараш излегување од преговори е многу опасна работа. Не е работата дали ќе има преговори или не, туку дали ќе се смени нешто или не, или дали ќе ја тераме водата на наша воденица. Преговори нека има тоа немора да значи дека треба да има некаква промена.

Tuka ke mozevme da razgovaravme za sabotiranje na drzavata od SDSM ,kade jas ne bi imal mnogu argumenti da se calamam za SDSM.
Vaka pola luge ovde na forumov branat nesto sto ne e za branenje i uste mi dokazuvat na mene deka ednite se patrioti a drugite predavnici.
Istata dpmne skola drzete go kradecot za da mozam jas da ukradam.
Значи не ги гледај предавтствата на другите, кога се збори за едните, тоа е најголема грешка со кои следствено се оправдуваат многу предавства....но не само тоа, туку и се потикнуваат нови, а и се дели самиот народ. Значи критиката кон СДСМ не треба по автоматизам да значи амнестирање на ДПМНЕ, се разбира и обратно.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Се додека СДСМ е со вакви мислења и понатаму че тоне и че тоне
Со такви размисли е, и отворено настапува против Македонија. Можеби ќе тоне додека не потоне, но цената која сака да ја изнуди за да не потоне, а тоа е името и ред други национални атрибути со кои се пазари, е голема.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Со такви размисли е, и отворено настапува против Македонија. Можеби ќе тоне додека не потоне, но цената која сака да ја изнуди за да не потоне, а тоа е името и ред други национални атрибути со кои се пазари, е голема.
Aman bre covece, go otekovte so toa deka nekoj e protiv Makedonija. Jas mislam deka tokmu takvite ko tebe i nanesoa najgolemo zlo na Makedonija i nevidena podelba. Dosta se udarate u grudi i ne mi siri patriotizam so omraza priotiv drugi makedonci.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Не, не, СДСМ е отворено против Македонија. Тројански коњ. За жал...

Одамна е избистрена позицијата, читај го Јамајка погоре.

Не се ни кријат, не знам дали приметуваш.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Не, не, СДСМ е отворено против Македонија. Тројански коњ. За жал...

Одамна е избистрена позицијата, читај го Јамајка погоре.

Не се ни кријат, не знам дали приметуваш.
Edinstvena sabotaza na drzavava i pravi vmro. Pamti mi go zborot, na vmro mu e vo interes podelba na Makedonija i pripojuvanje kon Bugarija.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Ајде сега извртување на тезите.

Не гладам промена во СДСМ, истиот криминалец кој ги закувува работите веќе 18 години е на чело. Мора да има промени, од корен, на Македонија и е преку потребна опозициска партија како коректив на власта. Но се додека СДСМ е отворено (пази отворено) против националните атрибути на Македонија, значи се додека се пазари со нашата држава, ќе тоне. Мора да се промени за да тргне напред.

А што нуди СДСМ сега?!?! Ако повторно нуди поделби, местења за да победат и да ја гледаме истата песна, тоа нема да помине.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ајде сега извртување на тезите.

Не гладам промена во СДСМ, истиот криминалец кој ги закувува работите веќе 18 години е на чело. Мора да има промени, од корен, на Македонија и е преку потребна опозициска партија како коректив на власта. Но се додека СДСМ е отворено (пази отворено) против националните атрибути на Македонија, значи се додека се пазари со нашата држава, ќе тоне. Мора да се промени за да тргне напред.

А што нуди СДСМ сега?!?! Ако повторно нуди поделби, местења за да победат и да ја гледаме истата песна, тоа нема да помине.
Neznam od kaj ti e toa deka Bane e kriminalec, dokolku bil neli toa dosega bi se otkrilo i covekot ke si lezel vo zatvor. Statisticki gledano vmro ima poveke kriminalci od sdsm.

Sdsm ti ja nudi realnosta, Makedonija mora da napravi kompromis dokolku saka i ponatamu da opstoi kako nezavisna drzava. Inace vmro istoto ke go napravi, samo imaat problem so vodenje politika.

Kajgana Shop

На врв Bottom