БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Bi trebalo teh da gi prashash :)
Nikoi ne gi e kolil i besil da se pishat bulgari:)
Nekoi ot teh sa bili i minister-predsedateli na Bulgaria..
Ako sa sakali da sa begali vo Vardarska Makedonija

Begale vo Makedonija (Pirinska) togasnata Bugarska drzava gi precekala so otvoreni race i gi pobugarcila...
Vo biografskata kniga na Stojan Georgiev Tomovcin ima eden dijalog so sestramu kade sto taa mu veli "Stojane zosto ne se odkazes od Makedonija tuku gi trpis site ovie torturi...
Za zal pogveketo od begalcite ne mozele da go izdrzat pritisokot i go izbrale polesniot pat...
Denes ni se slucuva istoto so pasosite...Gotovo sum siguren deka seto toa e smisleno scenario a eden den ovie luge ke bidat pretstavuvani kako makedonski Bugari...

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
оние кои бегале после илинденското востание и после балканските војни од овие краишта, дел од нивните потомци сега се најгласни на ``браникот на бугарштината``, еве од овие на форумов голем дел можат и да ти потврдат дека се потомци на тие бегалци.... бугарија ги пречекала им дала некој имот и обично служби воени или слични дејствија на некој начин како србите со ``краините`` или грците шо им дадоа на малоазијците после размента на население со турција во погранични места да се ``ред и поредок``..слично нешто има и бугарија направено...најдобар начин на одродуванје дај му служба и тој ќе те есапи за ``спасител``
Не можа да е така.Ас си мислев а и сите патриоти овде ме убеждаваат дека македонецот не се продава така лесно.Нај малко го очекуваах от славните чеда на александровите фаланги :toe:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Begale vo Makedonija (Pirinska) togasnata Bugarska drzava gi precekala so otvoreni race i gi pobugarcila...
Vo biografskata kniga na Stojan Georgiev Tomovcin ima eden dijalog so sestramu kade sto taa mu veli "Stojane zosto ne se odkazes od Makedonija tuku gi trpis site ovie torturi...
Za zal pogveketo od begalcite ne mozele da go izdrzat pritisokot i go izbrale polesniot pat...
Denes ni se slucuva istoto so pasosite...Gotovo sum siguren deka seto toa e smisleno scenario a eden den ovie luge ke bidat pretstavuvani kako makedonski Bugari...
Абе другар, направете така дека ние да сакаме македонски пасош и да се пишеме македонци. Е, сега секои од нас може да побара ваков. Оти сметаш никои не сака? Нели има ного македонци во пиринско?
И немои ми кажуваи како били пречекани овде егеиците, там далеко од вардарско. Ас сам един од них. И зер ти знаеш по убаво од мене? Аи олан

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Не можа да е така.Ас си мислев а и сите патриоти овде ме убеждаваат дека македонецот не се продава така лесно.Нај малко го очекуваах от славните чеда на александровите фаланги :toe:
Македонецот од ``македонец`` страда..еве во наводниците знам и дека си ти дел од тоа.

всушност , тоа и и помага на нацијата ,,националната седиментација гомната ги фрла на површина тоа што останува е добивка за мојата нација.

Член од
29 август 2008
Мислења
149
Поени од реакции
5
не и жртвите и нивните фамилии...кој бе спасил 50000 бг евреи:pos2::pos2:

и они биле пракани по фабриките и логорите!!!!!!!

не бегај од историјата пред фактите и боговите молчат....од балканските до втора светска војна влевате само за ова парче библиска земја....немате претензии а САН СТЕФАНСКИОТ документ ви е библија и празник:pos2:

R

RAYTHEON23

Гостин
ама била донесена одлука за депортирање и убивање пази!!!!!!

има ли денес околу 50000 евреи во бугарија...пописот што кажува.

ама кажа за македонските евреи исто е...бугарите мислеле дека евреите се бугари исто како за исус...затоа и тврди бугарија била единствена а вели италија исто па данска:toe:

а инаку носеле бугарски работници и војска...затоа евреите ги оставиле за после........

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
ама била донесена одлука за депортирање и убивање пази!!!!!!

има ли денес околу 50000 евреи во бугарија...пописот што кажува.

ама кажа за македонските евреи исто е...бугарите мислеле дека евреите се бугари исто како за исус...затоа и тврди бугарија била единствена а вели италија исто па данска:toe:

а инаку носеле бугарски работници и војска...затоа евреите ги оставиле за после........
Абре умнио. Кога се создаде Израел повекето се преселиа тамо. Менахем Бегин даже им беше военнен министар.

За Исус не сбори оти имаше тема во Историа дали бил распнат во Охрид.
Имаше тема дека сте темел на белата нациа бре. Се осекате?:pos2:

R

RAYTHEON23

Гостин
Абре умнио. Кога се создаде Израел повекето се преселиа тамо. Менахем Бегин даже им беше военнен министар.

За Исус не сбори оти имаше тема во Историа дали бил распнат во Охрид.
Имаше тема дека сте темел на белата нациа бре. Се осекате?:pos2:

колку повекето....колку има сега во бугарија.....кај е ФМИ:vozbud:

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
колку повекето....колку има сега во бугарија.....кај е ФМИ:vozbud:
Има 3000
По настојаване на останалите коите се преселиха в Израел там има кр'стени улици и плоштади-Б'лгарија.Никој друг освен тебе не тврди че б'лгарските евреи са пострадали.Премногу се возбуди.Олади малце:helou:

R

RAYTHEON23

Гостин
Има 3000
По настојаване на останалите коите се преселиха в Израел там има кр'стени улици и плоштади-Б'лгарија.Никој друг освен тебе не тврди че б'лгарските евреи са пострадали.Премногу се возбуди.Олади малце:helou:
значи бугарија ја осекале своја татковина а 90% се отселиле.....хммммммм

профашистите се камуфлирале во комунисти и ги избркале...

и уште едно ХИНТ прашање...на пописот имате 60000 кои се неопределени(не знаат од кој К“Р деца се) како тоа...или со пописните комисии иде и полиција....

а 150000 македонци на пописот од 50-ти кај испарија????:helou:

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
значи бугарија ја осекале своја татковина а 90% се отселиле.....хммммммм

профашистите се камуфлирале во комунисти и ги избркале...

и уште едно ХИНТ прашање...на пописот имате 60000 кои се неопределени(не знаат од кој К“Р деца се) како тоа...или со пописните комисии иде и полиција....

Толко се превозбуди че неможе да поставиш јасно прашане и рипаш от топик на топик.Като си спокоен можеш и по интелигентни прашаниа да ставиш.В графата неопределен се слагат кои не са открити да бидат прашани или не са открити нивни роднини.Тоа го има во пописот на сите држави.Само незнам зашто ли си права труд да отговарам ва вакви глупави прашаниа а ти ги задаваш едва ли не с вид на човек кој е направил мега ново и интересно откритие:toe:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Не верував дека си толко глуп или се праиш. Шо знаиш ти за пописот од 50-те?
Знаеш ли дека Димитров и Тито сакале да праат балканска федерациа? Слава богу дека не са га направили.
Знаеш ли дека лугето са терани да се пишат? Оште стои зелениот паспорт на татко ми дека пише "македонец". Покажуваме го на внуците му да знаат шо е било и да се смеат на вакви прани с Ариел мозоци како тебе.
Даже са карали попове и учители да ги учат насила на македонски.

Ама отдека да знаеш. Оти сметаш немате информативни БГ програми на кабел? Ние имаме македонски. И Кои се плаши од вистината тогаш?

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.483
Поени од реакции
1.854
Пак ли со старата прикаска Тито и Димитров ги создадоа Макеоднците:jaj:

serious

If you need me, whistle
Член од
6 февруари 2009
Мислења
147
Поени од реакции
10
Хахах колку сте проѕирни луѓе:pos2: сега бугарите се нашите спасители, до пред некои 20 години гледаа само да не уназадат во секој смисол, сега тие се бореле за македонија? Да тие се бореле и сеуште се борат, но бугари во друг смисол....

Kajgana Shop

На врв Bottom