БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Хахахаха плитки заклучоци ?!? А дали не си се запрашал дека цел свет jа признава нашата историja и дека каде и да отвориш ке видиш иститите работи кои ги учиме ние ? Има спорни моменти и они са основно во периода 600-800 година, зашто нема достатачно додатоци, оттам на там сичко е jасно зашто нашата историjа во големиот си дел е правена на база на това што са писали византиици, араби и прочие за нас, туку е малце смешно да кажеш дека блгарската историjа се основова на плитки заклучоци, кога можеш да чуеш и такви нешта за вашава :

Shut the fuck up Donny!

You are out of your element! Donny shut the fuck up!

Ако сакаш да упадниш во разговор, прочитај го целиот разговор. Поради твојата ограниченост нема да се повторвам. И не кажвај смешки ви се смеј цел свет за себугарските теории.

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Shut the fuck up Donny!

Ако сакаш да упадниш во разговор, прочитај го целиот разговор. Поради твојата ограниченост нема да се повторвам. И не кажвај смешки ви се смеј цел свет за себугарските теории.
A ti prestani da povtarash edno i isto seki pat
So vakvi lozungi i kuhi frazi moje da odish na prvomaiska manefistacia ili partisko sobranie.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Друже, ас сум човек на години. Дедо и баба ми са бежанци. половината село от дека сум са бежанци. Оште си викаме бежанци и староселци, ама вака е останало. Па сам говорил со ного дедовци и имам слупано ного. ОТ Кукуш, Горнио порои, Драма, Серес, Бутково са били. И знам како стојат работите. Имало е неколко луге дека са били во затворо. Ама не за това.
Така тие бежанци на мен са ми говорили едно. Со нивните разкази сам пораснал. А на тебе шо ти са говорили по тв е друго

Du, аj на бас дека ке бидеш избришан или корегиран

и дедо ми со неговите браќа е бежанец од Драма,ама он ми кажуваше многу прикаски за македонците таму да не ширам сеа,шо сакам да кажам,дедо ти е македонец само под притисок на комунистичка Бугарија како и многу македонци се претопил и после нивните потомци се најголеми Блгари,тоа не ми прече ама ич,националната припадност е моментално чуство,ти си се чуствуваш Блгарин,биди си,ама неможиш на другите да му кажуиш како се чуствувваат и да викаш ти си во право,без факти.........исто како мене сеа,да не почнам да вадам тапии од Драмско.па да испаднеме роднини.......па сета ваа моја теза да се потврде,ајт сеа живеј си у спокој спии си мирно и не не убедуј што сме

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Што се однесува до тоа кој има пасош јас ќе ти кажам: Ниеден образован Македонец нема БГ пасош,ако го сметаш Љупчо војвода за образован да ти кажам дека тој своето образование го стекнал во едно Скопско село со име Бардовци...

Ти ако си бежанец тогаш ти си Македонец а сега пак да не се навраќаме во историјата од кај бегале тие луѓе и која стока ги избркала туку да земеш и да си ги бараш твоите права во Бугарија,ти си малцинство и имаш некои права само ако има кај вас закон а во Бугарија да има закон не ми се верува,таму е сеуште законот на посилниот! :tapp:
Значи сме комшии шом си од струмичко. :)

1. Знаеш ли колко македонци студират во БГ и потоа остануват да работат овде. Даже и на форумо сум сретнал. Шо ке кажеш? Овиа млади луге са непбразовани? Ај ти пиле шарено на батко:)
2. Какви права да барам бе? Сум студирал дека сакам, имам сите права како сите б'лгари. Работам шо сакам, слушам музика шо сакам, учам език каков сакам. И шо мислиш, ке си пратам децата да учат македонски наместо македонски? Сон те лаже.
И во струмичко повекето луге имат пасоши и знаат ние кои сме и какви сме со них. Знаат они. веруваи ми друже.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.511
Поени од реакции
1.900
Е колку Македонци остануваат во најбедната страна на ЕУ за да земаат пензија од 50 ЕУР?

П.С Е што знаат луѓето од Струмичко?

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
и дедо ми со неговите браќа е бежанец од Драма,ама он ми кажуваше многу прикаски за македонците таму да не ширам сеа,шо сакам да кажам,дедо ти е македонец само под притисок на комунистичка Бугарија како и многу македонци се претопил и после нивните потомци се најголеми Блгари,тоа не ми прече ама ич,националната припадност е моментално чуство,ти си се чуствуваш Блгарин,биди си,ама неможиш на другите да му кажуиш како се чуствувваат и да викаш ти си во право,без факти.........исто како мене сеа,да не почнам да вадам тапии од Драмско.па да испаднеме роднини.......па сета ваа моја теза да се потврде,ајт сеа живеј си у спокој спии си мирно и не не убедуј што сме
Друже, виш колко постови имам. Досега на нито един македонец не сум кажал дека е бугарин. Кои каков се чувства таков да е.
Дедо ти се е осекал македонец, бегал е во вардарско. Дедо ми и лугето од нашиот краи се осекали бугари - бегали в Бугариа. Нема лошо. Ова не значи дека не сме една крв. Дека сме врагове. Поентата ми е да бараме општото и да си помагаме наместо да сме си наи големи душмани. А кои како се осека е негова работа. Мен не ми пречи дека ти се осекаш како македонец. Тебе пречи ли ти ас како се осекам?

Е колку Македонци остануваат во најбедната страна на ЕУ за да земаат пензија од 50 ЕУР?

Знаат, ама сакат пасоши.
Колко са невработените каи вас брате?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

Нема пензиja от 50 евро,сите са нагоре.Пак грешни податоци имаш.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
дедо ти е македонец само под притисок на комунистичка Бугарија како и многу македонци се претопил и после нивните потомци се најголеми Блгари,тоа не ми прече ама ич,националната припадност е моментално чуство,ти си се чуствуваш Блгарин,биди си,ама неможиш на другите да му кажуиш како се чуствувваат и да викаш ти си во право,без факти.........
Јас не гледам Бисер Балкански да кажува на некого каков е, ама ти кажуваш каков бил дедо му.

Треба да си доста возрасен, штом го познаваш подобро од колку го познава самиот г-н Балкански.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.511
Поени од реакции
1.900
Знаат, ама сакат пасоши.
Колко са невработените каи вас брате?[/quote]

Каква врска имаат пасошите,па полно Албанци исто така земаат бг пасоши е сега што праиеме?

Нема пензиja от 50 евро,сите са нагоре.Пак грешни податоци имаш.
Извини 55-60 ЕУР-европејска пензија нема што:jaj:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Знаат, ама сакат пасоши.
Каква врска имаат пасошите,па полно Албанци исто така земаат бг пасоши е сега што праиеме?

Извини 55-60 ЕУР-европејска пензија нема што:jaj:[/QUOTE]
Албанци тежко могат да земат БГ пасоши.

Не кажа колко е невработеноста во вашата земjа?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Извини 55-60 ЕУР-европејска пензија нема што:jaj:
Уште еднаж да пробваш,белким успееш да познаеш?
Не е битно колкава е пензиjaта,битно е шо може да се купи со неja.
Битно е колко пензионери са на минималната пензиja,но прво пробаj последен пат да познаеш.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
846
Поени од реакции
218
Знаат, ама сакат пасоши.

Извини 55-60 ЕУР-европејска пензија нема што:jaj:[/QUOTE]

Като те чета си мисла дека сигур хилjади бугари /особенно пиринските/ се молат да отидат да живеат во РМ. Сакат подобар живот, сакат големи плати, сакат големи пензии. Вистина ли е ова?

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Shut the fuck up Donny!

Доколко разбрах ти се опитваш да докажеш дека ние учиме некаква "вештачка" историja.

За теориите - па секакви теории има каj нас, како и абсолутно на секаде, ама важното е за тие нешта за кои не се знае много добре се кажува - има неколко теории по таа тема, не се знае со сигурност. Па да не говориме дека во голем броj од тие теории никоj не верва. Ич па да не говориме че во училиште никои не ги учи тиjа теории или ако ги учат, то само се споменават.

А иначе баш ми е интересно коj толко ни се смее, jас освен македонци и некои срби ( преди време ) не сум видел некои да негира нашата историja. А и не знам што ти направихме толко на тебе у Софиja, та да собереш толкоз омраза кон нас, ако има нешто ти се извинувам и те молам да не се срдиш.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.511
Поени од реакции
1.900
Уште еднаж да пробваш,белким успееш да познаеш?
Не е битно колкава е пензиjaта,битно е шо може да се купи со неja.
Битно е колко пензионери са на минималната пензиja,но прво пробаj последен пат да познаеш.
Со бугарска пензија а европски цени не можеш полно работи да купиш:toe:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Като те чета си мисла дека сигур хилjади бугари /особенно пиринските/ се молат да отидат да живеат во РМ. Сакат подобар живот, сакат големи плати, сакат големи пензии. Вистина ли е ова?
Ако беше вака аз сега немаше да сум прост програмист во БГ, а ке се редех за МК пасош. Мене ме интересира дека се живее по арно. За един патриотизам нема да работа бес пари на политичарите, ебаго.

Kajgana Shop

На врв Bottom