Токсикологија

• Креатор на темата Crazy Diamond
  • Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Чисто сумјам дека зема 1000, Ламбе зема 800 што е далеку покомерцијала од овој.
Иначе и да зема не се сите за него, има тука менаџер, екипа ова она...50% некаде зема

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
и шо сеа, мисли влезе во шоу биз :wtf:

до вчера ми носеше виски во Планет сеа се праи пимп :asdasd:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Па што ако зема 1000 евра? Што се 1000 евра? Пола од тие пари ќе ги фрли на гардероба и мара за настапот, плус некој трошок... И со колку ќе живее, со 300-400 евра? Кои пари ќе ги направи од тоа?

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Чисто сумјам дека зема 1000, Ламбе зема 800 што е далеку покомерцијала од овој.
Иначе и да зема не се сите за него, има тука менаџер, екипа ова она...50% некаде зема
во Прилеп иам другар менаџер во ноќен клуб. за да настапи Слаткар му побара 900 евра. верувај дека зема и фазла

и шо сеа, мисли влезе во шоу биз :wtf:
до вчера ми носеше виски во Планет сеа се праи пимп :asdasd:
тоа ти се вика успех

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
го преслушав Скрипти на еден писател и ми праи мерак дефинитивно,очекував некои траки што веќе ги имам слушнато да се најдат на албумов ама ете ги нема,иако ми е малце негативно настроен сепак е добар и крие позитивна порака...
Пушти Глас со Кацар како интро ај да речеме е топ,исто фина е со Dj Гоце,со СВП а и со Е.О.
како и да е,албумов вреди да се има дома,цената е скромна за трудот вложен и вреди да се поддржи Сиги ,најстегнат е од сите токсиколози гледано од лиричен аспект.
тоа е тоа,земете го и слушнете сами ако не верувате хехе

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Па што ако зема 1000 евра? Што се 1000 евра? Пола од тие пари ќе ги фрли на гардероба и мара за настапот, плус некој трошок... И со колку ќе живее, со 300-400 евра? Кои пари ќе ги направи од тоа?
Ох девојче.. Не знам уште колку како тебе треба да се појават за да се повторувам. Гледам дека и кај Тони Зен кењаш за истата приказна.
Џеј-Зи ама во БАШ ниту еден мал контекст не ни пробав да го сврзам или споредам со Слаткар. Тоа е прво смешно, а потоа и патетично.
Песната на Џеј-Зи ти ја дадов (ако ја разбра), како еден начин на кој би ти го објаснила гледиштето за комерцијалата ПРЕКУ него. Потоа само реков дека судејќи го според светските стандарди и неговиот успех, и тој самиот е комерцијала па не му се замара.
Гледам дека не ми ја сфати поентата што ти ја укажав. Гледам дека немаш познавање со Хроник 3, како што ги напиша, ниту пак имаш елементарно познавање КОИ СЕ Токсикологија за да ги осудуваш членовите или дел од музиката. Да, имам право да ги бранам како секој друг кој секојдневно ги слуша и почитува. Вложуваш дел од себе кога се интересираш за нешто, така и јас со нив.
За мене најреално кажано не постои андерграунд. Постојат тешки и лесни,певливи лирики. Се е комерцијала.
Еднаш многу го разглабав ова и оттогаш верувај ми затнав многу усти кои не ме разбираа. Се убив од барање и конечно го пронајдов мојот пост, специјално за тебе и еве ќе ти кажам вака ..за Слаткар, за Токсикологија, за цела фама околу комерцијала vs. андерграунд на ниво на македонскава `сцена`. И ова ќе ми биде последно бесцелно препуцавање, затоа што кој сака - разбира. А кој знае да кења-ќе кења. Јас не знам да кењам за вашите метал/рок групи, ниту пак се замарам со таква музика, уште помалку ме занима. Мирна глава, не?
Дечкиве се реткост. Зошто? Затоа што тешко кој умее да навлезе во целата нивна приказна, целта на нивново творење. Ако слушнеш барем 5% од СЕТО она што јас и останатите активни слушатели го имаат преслушано ќе имаш поинакво гледиште, верувај ми. Го слушаш затоа што ТИ сакаш, тебе ти прија. Не ти е наметнато, никој не те тера да го слушаш. Знаеш ли зошто си ти на темава? Боли затоа што Слсткаристика и Токсикологија се прославија? А вашиот омилен метал бенд не, тешко е можеби, ама никој не ви е виновен.
И да. Морав да ти реплицирам за ова. Кацар почнал да се занимава со музика со `Болно`? Што прочитав..
Кацар пред Болно не се ни замараше толку со музика, сеедно му е што и многу го поштувам тој став
:tapp:
Ти очигледно не знаеш кого почитуваш. Затоа јас јадам гомна цело време. Затоа што некој кој НЕ ГО ПОЗНАВА ОВА, НЕ МОЖЕ во НИКОЈ случај да седне и да ми соли памет мене и на сите будали тука што го слушаме ова катадневно.
Зошто не си живееме сите јас со моето - ти со твоето? Створени сме да кењаме, факат.
Каде се `Римуван стих`? Или почетоците `Почни` и ред други Немаме кредит, Да бидеш.., Уста, рука, пи*ка, гз, Не тропај на мојата врата, Скокај.. Повеќето се соработки на Кацар со некој. Сега затоа си има улога на придружен вокал и тоа му одговара очигледно. И АцеНЛ е придружен вокал, па има направено многу траки и вложува во себе можам да кажам ПОВЕЌЕ од Кацар. Го знам Кацар и лично, знам каков му е стилот и знам како се однесува. Можеби има повеќе талент од сите собрани заедно, но не се труди доволно да го истакне тоа. Знаеш ли колку ТОЈ го цени твојот плукан Слаткаристика ? Поим немаш. По цел ден се заедно, СПИЈАТ буквално во студио. Како може да се толку активно и секој месец да вадат нешто ново.. Замисли, да не паѓаат од небо траките, којзнае. Или сега ќе испадне крадат од некој?
Ова ти е доволно, дури и премногу од мене.. и веќе не се ни трудам да реплицирам. Поздравинавле !

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Види девојко...
Го прочитав целиот твој пост, и другиот од кој постави линк.

Приметив дека неколку пати во твојот пост спомна дека јас "ќењам", дека и ти ми "ќењаш"... Без навреда, ова е форум, мислев дека правиме цивилизиран муабет на интелектуално ниво. Ја нигде не те навредив тебе, напротив, секогаш го почитувам соговорникот. За тоа дали јас "ќењам" за Слаткар и цела негова екипа, неможеш да го констатираш тоа од две мислења. Твојот израз се однесува ако секој втор збор ми беше навреда за Слаткар. Немој така да мислиш. Јас не го навредувам Слаткар. Ниту пак ми е криво. Јас би се гордеела со земјата во која живеам ако има се повеќе талентирани уметници, кои би станале популарни и надвор од овие граници. Затоа, без такви изрази. Ние само правиме муабет. Океј е ако не сакаш да реплицираш, твое право.

Искрено кажано, не ме интересираат дискусиите и начинот на кој ги имаш затнато другите членови. Ние дебатираме, затоа што како и што му објаснив вчера на еден од модераторите, ова не е препуцавање. Ова е форум, и очекувано е да има луѓе кои нема да се сложат со тебе. Доколку веќе сакаш да си правиш муабет со фанови на Слаткар за тоа колку Слаткар е најдобар, за тоа колку го обожавате, на ФејсБук имаш милион групи, а овде се прави дискусија. Ова не е фан клуб на Слаткар или било кој друг. Или пак, отвори си твоја тема за фанови на Слаткар, таму нема ниеднаш да ти "проќењам" и со право, немам што да се мешам. А доколку си поупатена и гледам ги знаеш и дневните рутини на Кацар, просветли не нас, обичните смртници, што е добра музика и објасни ни го она што не го знаеме.

За тоа дека љубоморам зошто мојот омилен метал бенд не е прославен, нема воопшто ни да се потрудам да искоментирам. Да не мешаме други жанрови, ќе се задржиме само на рапот. Ете, видов дека рече дека останатиот 95% од материјалот не ми бил наводно преслушан и поради тоа имам лоша претстава. Покажи барем мал дел од тие 95% и тогаш ќе коментираме. Јас моите заклучоци ги носам врз основа на она што медиумите го презентираат и затоа што сама се имам интересирано.

Јас ти реков уште во првиот пост, секоја музика ја сфаќам како уметност. Така и рапот. Така и Токсикологија.

Но, колку што се сеќавам, јас те прашав нешто друго. Прашањето ми беше, што подразбираш ти под терминот хардкор? Не приметив дека имаш некаде одговорено.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Го бива, морам да признаам. Има интересен, да не речам поинаков стил од останатите, и многу е океј начинот на неговите гледишта кон нештата.

Добра инструменталка, поточно, и нема он лоша инструменталка до сега, колку што имам слушнато.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
да да топ е тракава,има уникатен стил и е многу подобрен од порано

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Aлбумон на Сиги е стварно добар посебно "Пушти глас" со Кацар.
Инаку "Премногу" е иста ко од Frankie-95% само шо Сиги не го стигвит во брзина на рецитирање и рефренон шо е различен :).
Kaко и да е супер албум.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
ама GoD.HateUs...
тракава е Медness шо сеа?
хахах опуштено само...:wink:

инаку шо напраи Кацаров со албум? или ова уствари е од албум?
петарда...

D

DartWader

Гостин
Знаеш ли зошто си ти на темава? Боли затоа што Слсткаристика и Токсикологија се прославија? А вашиот омилен метал бенд не, тешко е можеби, ама никој не ви е виновен.
Го знае некој Слаткар надвор од Македонија ?

Ти изгледа немаш слушнато за Arhangel , Mizar , Anastasija , Smut , Bernays Propaganda , PMG Kolektiv , Superhiks , K.U.R и ред други ??

Види дел од свирките на Bernays Propaganda

21.05.2009@FIRE CLUB,BUCHAREST(RO)

22.05.2009@SET UP,TIMISOARA(RO)

23.05.2009@BOOGALOO,ZAGREB(RO)

24.05.2009@FEEDBACK,NISH(SRB)

28.06.2009@STUDIO,KUMANOVO(MKD)

01.07.2009@APOREA,@ Fem fest,PRILEP(MKD)

02.07.2009@GALA,VINICA(MKD)

06.07.2009@BIT FEST(Shirok sokak),BITOLA(MKD)

09.07.2009@ EXIT fest(Fusion stage),NOVI SAD(SRB)

10.07.2009@SKWHAT,SISAK(CRO)

11.07.2009@KOCEVJE fest,KOCEVJE(SLO)

12.07.2009@ Cuza,PIVKA(SLO)

13.07.2009@ BUM,BUZET(CRO)

14.07.2009@ Kapetanski,ZADAR(CRO)

15.07.2009@ Kosta Abrashevic,MOSTAR(BIH)

16.07.2009@ Access,SARAJEVO(BIH)

17.07.2009@Omladinski centar " Galerija",NOVI TRAVNIK(BIH)

18.07.2009@ Dirty Old Festival,VELIKA kod Pozege(CRO)
19.07.2009@ Bounty,KRALJEVO(SRB)
23.07.2009@Red House,SOFIA(BG)
24.07.2009@BulgarianNationalRadio,SOFIA(BG)
31.07.2009@Gradiste,OHRID(MKD)
14.08.2009@ Spirit of Burgas festival, BURGAS(BG)
15.08.2009@Lebowski, PLOVDIV(BG)
29.08.2009@Amfi Teatar, VELES (MKD)
07.09.2009@ MKC,SKOPJE (MKD)
11.09.2009@ANTI FA Fest ,ZRENJANIN (HR)

12.09.2009@AKC Garaze, VRBOVEC (HR)

13.09.2009@ Menza pri koritu(Metelkova), LJUBLJANA(SLO)

14.09.2009@ IZBRUH-ov bazen, KRANJ(SLO)

16.09.2009@ Velena squat, TORINO(ITA)

17.09.2009@TELOS OCCUPATO , SARONNO(ITA)

18.09.2009 @ CSA Capolinea, FAENZA(ITA)

19.09.2009 @ l’Assommoir Pub,ST- ETIENNE (FRA)
20.09.2009@Les 3 Louches, MARSEILLE(FRA)
23.09.2009@El Temple Rock Bar, QUART DE POBLET (ESP)
25.09.2009@ Lavadouro, LISBON (POR)
26.09.2009@ Via Latina, COIMBRA (POR)
27.09.2009 @ Casa Viva, PORTO(POR)
28.09.2009 @ La Kuadra, AMMURIO(EH)
29.09.2009@Gaztetxe,ZARAUTZ(EH)
30.09.2009@ L’AthA©nA©e Libertaire ,BORDEAUX(FRA)
01.10.2009@Le Parvis de Bagnolet, PARIS(FRA)
02.10.2009@WORM , ROTERDAM(HOL)
03.10.2009@Willemeen,ARNHEM (HOL)
04.10.2009@ AZ, AACHEN(GER)
05.10.2009@ Hafenklang, HAMBURG(GER)
06.10.2009@ Schrerer 8, BERLIN(GER)
07.10.2009@CHEMIEFABRIK, DRESDEN(GER)
08.10.2009@ Zoro, LEIPZIG (GER)
09.10.2009@ Pod Lampou, PILSEN(CZ)
10.10.2009@ MC, POSTOJNA(SLO)
15.10.2009 @ Ambasada ŠKM, BELTINCI (SLO)
16.10.2009@ RAD BI BIL NORMALEN fest, RAVNE PRI CERKNEM(SLO)
17.10.2009@ Mocvara, ZAGREB(CRO)
18.10.2009@ CK 13, NOVI SAD(SRB)
17.11.2009@KINO GJORCE PETROV,SKOPJE(MKD)

Сеуште мислиш дека не се прославени ?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Од хард-кор ни ха ни це :)
Контрадикторни се сами на себе, онака, у крајности идат. Невероватно како луѓе не приметуваат такви ствари...
За кого збориш? За Токсикологија или...?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
За кого збориш? За Токсикологија или...?
Да.
У една песна "колку сме бедни, тежок е животов" у друга песна, кој колку се прославил и каков рејтинг има и колку кеш има и колку е фраер.
До вчера беа маалски мангупи, си правеа музика за себе, правеа музика на реална тематика, имаа почит од прави луѓе... Али јебеш га, не им беше доста.
Се живеело од пари а не од почит...
Вред, кај и да е, ќе им дое памет у глава, до сеа никој не профитирал од музика кај нас, они нашле да профитираат.
Земал 500 евра од настап. Лол. Јак курац. Чолич зема 150к еура а Северина 50к еура за 2 саати пеење лол.

Kajgana Shop

На врв Bottom