31.5.09 оваа недела со почеток во 19Ч ќе се одржи 18 годишна конференција на УМС

Статус
Затворена за нови мислења.

Јордан Мијалков

Вмро Засекогаш
Член од
8 март 2009
Мислења
228
Поени од реакции
15
Se nadevam ke mi odgovori nekoj na ovie trivia - prasanja

Dali ima nekoja starosna granica za clenstvo vo UMS?

Dali prethodno mozes da bides clen na drug UMS pa potoa da napravis transfer vo UMS DPMNE primer kako Grueski?

Kakov e stavot na mladite KONZERVATIVCI za viznata LIBERALIZACIJA?

Dali Samuil Malcevski ke bide prisuten na kongresot?

Dali nekoj od poranesnite clenovi na UMS DPMNE momentalno e na nekava povisoka politicka funkcija?

Kolku e zastapenata procentualnost na ponezniot pol a.k.a dali se vrtkaat picina?

Dali se pomaga finansiski na socijalno-zagrozenite clenovi na UMS DPMNE?
1.Старосната граница е 27 години.
2.Тоа не се може никако,а Груевски за твоја информација е член на фамилијата Мијалкови така да чиста шпекулација е дека е бил во друга партија.
3.Ставот на младите конзервативци го пренесува претседателот Сашо Стефановски кој се сретна со потпретседателот на конзервативците на Европа и член на партијата на Ангела Меркел.
4.Лично право е на секој да биде присутен.Штом е човек сигурно има симпатии кој некоја партија било Сдс или Вмро Дпмне така да дали ќе присуствува е негово лично право.
5.Антонио Милишоски е министер,а Филип Петровски е директор на Скопската Библиотека како кадар од Вмро Дпмне.
6.Процентуално не сум сигурен ама над 30% се.Од Струмица имаме и претседателка.
7.УМС не е центар за социјални грижи.
:toe:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дали може слободно на таа конференција некој од публика да излезе и да каже што мисли за младите во ВМРО и за големите од ВМРО?Или има веќе подготвен протокол и напишани текстови кои ќе се прочитаат?

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Дали може слободно на таа конференција некој од публика да излезе и да каже што мисли за младите во ВМРО и за големите од ВМРО?Или има веќе подготвен протокол и напишани текстови кои ќе се прочитаат?
Неможе.
Говор одржуваат само претседателот на УМС Сашо Стефаноски,лидерот на партијата Никола Груевски, а во недела ќе се обрати и Томас Шнајдер, потпретседател на Подмладокот на Европската народна партија и секретар за меѓународна соработка на подмладокот на партијата на Ангела Меркел.

Јордан Мијалков

Вмро Засекогаш
Член од
8 март 2009
Мислења
228
Поени од реакции
15

Тоа не е селска конференција за избирање на кмет:pos2::pos2:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Благодарам за одговорот Пио.
Јордан знаеш ли ти воопшто што е конференција и во овој живот дали си присуствувал?Што младина ќе имавме боже,од кај не знае па и скака,страшно.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
2.Тоа не се може никако,а Груевски за твоја информација е член на фамилијата Мијалкови така да чиста шпекулација е дека е бил во друга партија.
3.Ставот на младите конзервативци го пренесува претседателот Сашо Стефановски кој се сретна со потпретседателот на конзервативците на Европа и член на партијата на Ангела Меркел.

Ова на кокошкино слепило ми личи.

Колку години имаш?

Јордан Мијалков

Вмро Засекогаш
Член од
8 март 2009
Мислења
228
Поени од реакции
15
Благодарам за одговорот Пио.
Јордан знаеш ли ти воопшто што е конференција и во овој живот дали си присуствувал?Што младина ќе имавме боже,од кај не знае па и скака,страшно.

Па сакаше одговор и еве ти.Се научија сите да плукаат по Вмро уште од 1990 не им чичи Вмро на транзиционите крадци.Сега веќе не е така.Со Никола Груевски УМС прерасна во сила која никој не смее да ја потценува па дури ни на форум.Не е ли тоа подигравање да прашуваш дали може да излезе секој и да каже што мисли за УМС и за старите.
Ако не ја сака партијата и ако не е горд на Вмро не гледам причина да е таму кога му се гади од нив освен да е шпион:toe:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
------
5.Антонио Милишоски е министер,а Филип Петровски е директор на Скопската Библиотека како кадар од Вмро Дпмне.
------
7.УМС не е центар за социјални грижи.
:toe:
2. Шо е „фамилијата Мијалкови“ и како да станам член, а еден ден здравје и премиер? :)
5. Ако Антониот и Филип се мејнстримот на ЕКС-УМС, кај е ценетиот Премиер и пола влада?
7. УМС точно не е. Штулич верувам дека ти го постави прашањето воејќи се од принципите на работа на едно друго ВМРО во едно друго време.

Среќен роденден.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па сакаше одговор и еве ти.Се научија сите да плукаат по Вмро уште од 1990 не им чичи Вмро на транзиционите крадци.Сега веќе не е така.Со Никола Груевски УМС прерасна во сила која никој не смее да ја потценува па дури ни на форум.Не е ли тоа подигравање да прашуваш дали може да излезе секој и да каже што мисли за УМС и за старите.
Ако не ја сака партијата и ако не е горд на Вмро не гледам причина да е таму кога му се гади од нив освен да е шпион:toe:

Јорде, ало... се слушаме?

Прашај како се зголемил бројот на УМС во последниве 1-2 години.

Кога ќе разбереш дека половина од бившите сдс-овци преминале во УМС?

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Јорде, ало... се слушаме?

Прашај како се зголемил бројот на УМС во последниве 1-2 години.

Кога ќе разбереш дека половина од бившите сдс-овци преминале во УМС?
Немаат поим што у ствари значи тоа ВМРО подлизурковците што се изнапикани по УМС...жалосно е.
Ама нека ги, ќе се осеќаат големи за бар еден ден у универзална...
Бар од тие што ги знам...па тоа е ходајуча катастрофа бре...неписмени се!
За жал...(со 2-3 исклучоци):toe:

J

Johnny Stulic

Гостин
Немаат поим што у ствари значи тоа ВМРО подлизурковците што се изнапикани по УМС...жалосно е.
Ама нека ги, ќе се осеќаат големи за бар еден ден у универзална...
Бар од тие што ги знам...па тоа е ходајуча катастрофа бре...неписмени се!
За жал...(со 2-3 исклучоци):toe:
Se soglasuvam potpolno ova se odnesuva i na opozicionata znam deka kaj mene vo selo pretsedatel na UMS do pred dve-tri godini bese 36-7 godisen debil.

Bas me interesira kakvi se statistikite procentualno kolku e zastapena mladinata vo politikata vo normalnite drzavi (nekoj spomna deka UMS na VMRO DPMNE ima 35000 clenovi ,neka ostanatite partii imaat uste tolku znaci stigame do brojka od 70000 clenovi neka populacijata vo Makedonija od 15-27 ima otprilika 300000 znaci otprilika 25 % od mladinava ni e politicki aktivna sto mene mi deluva zastrasuvacki gledaki gi kako idni administrativci:))

Ako ima nekoj podatok neka proiznese

Uf pak pojdov off-topic anyway Sreken Rodenden

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Гледам рекламирањево на собиров иде во стилот на Пио-Пжс при УМС на К.В. на ВМРО ДПМНЕ на РМ. Лепење плакати по цел град и отварање теми по форуми. Преродбата продолжува...

И Пио викаш неможе секој да излезе што сака да каже а? Топ.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Пред десет години од УМС ВМРО се живееше раскошно ако си на позиција во својот град.Колку кафани испоплатија,колку шетање се удри по други градови во дискотеки,кафиња летаа,џепарлак прилично голем.Се такмичеа кој повеќе ќе испие УСМ на ВМРО или УСМ на СДСМ.
Дел од тие кадри подооцна беа сликани во формирање на Радко,добија бесплатно школување во Бугарија,а денес се на лечење во Бардовци.Премногу халуцинации од опојни дроги.
Денес незнам какви кадри има во унијата,но судејќи по некои постови во економија,потоа за време на изборите и дискриминацијата,јас сум прилично разорачарана од овие млади сили.
Среќен нека ви е роденденот и нека послужи за врбување на квалитетни млади кадри кои имаат широки погледи и пред се отворени очи.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Уфффф.....која реа ќе биде таму....Па имаш: раНбофка,пуцвал под пазува(мишка),качен на рамена на другар му и бајрак во рака...А бе разгледница!

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Aj ти Јордан објасни ми на мене, што може едно детуле ко тебе и пио од по 15/16/17 или 18 години да придонесе за некоја (било која) партија, освен да служи за лепење плакати во време на избори, носење бурек во штаб, плескање раце на митинзи, плукање по политичките противници и перчење низ маало дека е шизик од УМС ?

Прашањето ми е - на што се сведува вашата улога во партијата ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom