31.5.09 оваа недела со почеток во 19Ч ќе се одржи 18 годишна конференција на УМС

• Креатор на темата Креатор на темата Esobar
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не секогаш треба да се разбере дека УМС-Унија на млади сили буквално се однесува на деца. Под млади сили може и да се разбере и полнолетни младинци со навршени 18 години, но со недоволно политичко искуство, па ова да им биде како усовршување, пред да завземат позиции во партијата. Така што мислам дека работата е сосема коректна. Манипулацијата со децата е факт, но во сите партии. Едно време, незнам дали сеуште функционира СДСММ се обидуваше да создава свои надежни кадри (лично мој другар беше претседател на тој огранок кај мене во општината), но од сето тоа не испадна ништо, освен се разбира еден од ѕидовите на нашата куќа беше испишан со пароли СДСММ итн. што морам да признам дека многу ме иритираше, заради тоа што ми го уништија ѕидот. Оттука мислам дека плукањето и насочувањето на и така негативната енергија овде, заради различни партиски гледања не држи место. Ова е само еден јубилеј на УМС на ВМРО-ДПМНЕ кој очигледно многу партии го немаат. На крајот на краиштата џабе ќе ни биде плукањето, кога мерило на политичката сила се изборите. Така што оние противниците нека ја сочуваат енергијата за избори, а тука би требало да покажат една политичка култура, барем кога се работи за прослава на политички противник културно да им се честита. За да се надеваат дека еден ден кога тие ќе слават некаков јубилеј ќе им биде возвратено со исто така џентламентска честитка. Мислам дека на тоа треба сите да работиме.

Не...
исти се и СДСМ, и ДУИ и ДПА... ДУИ ми се чини најмногу...
Во Струмица на пр. возеа дечиња веспи и се дереа ЗАЕВ, ЗАЕВ...така да не е факт...
Факт е единствено злоупотребата, која никако не е санкционирана. само за парите за кампањи се фаќаат, а за малолетниците, иако флагрантно гледаме по телевизии сцени од митинзи, никој ни да спомне...
За инцидентни случаи во време на избори веќе се научивме да гледаме различни злоупотреби, но тоа се случува еднаш во неколку години, па ај човек ќе проголта и ќе си каже дека на следните ќе се опаметат.

Но, работата е во тоа што злоупотребата од ден на ден зазема се' пошироки размери, и што е нај трагично ова скоро никому не му смета.....па дури и на оние кои барем декларативно преку разноразни реклами и кампањи демек се грижат за иднината на младите.
Која иднина бе Струмикс кога на 16 годишник ќе му учукат у глава дека партијата му е најголемиот императив во неговиот живот ?

ај за сите гомнојадци дека се деца со по 15-16 години значи за да стане член на партија треба да има наполнето 18 год. и неговото знаење сила и моќ што ја има се користи до 27 година каде после ова оди во старите нали а децава што ги гледаш како пио псж и другите тоа се сите оние прави деца македонци кои работат и без книшка партиска ,а кои ќе ја добијат штом наполнат 18 год. па неможе секоја зелка да добие книшка тек така лесно бе море, и да до сите оние кои ја омаловажуваат умс на вмро-дпмне запрашајте се кој е водечка сила на предизборијата во последните 5 циклуси на кои ве декласиравме размислете малку па после јадете гомна за ова ок

Aj ти Јордан објасни ми на мене, што може едно детуле ко тебе и пио од по 15/16/17 или 18 години да придонесе за некоја (било која) партија, освен да служи за лепење плакати во време на избори, носење бурек во штаб, плескање раце на митинзи, плукање по политичките противници и перчење низ маало дека е шизик од УМС ?

Прашањето ми е - на што се сведува вашата улога во партијата ?

УМС(или унија на млади сили) и не е толку лоша работа, напротив може да се смета и како ептен добра работа, да се спонзорираат млади генијалци и таленти, кои еден ден можат да и помогнат и на самата држава, ама тоа во Македонија го нема, кај нас во било која партија младите служат само за ова што го спомнуваш ти во овој коментар а тоа е:

освен да служи за лепење плакати во време на избори, носење бурек во штаб, плескање раце на митинзи, плукање по политичките противници и перчење низ маало дека е шизик од УМС
До израз во оваа држава доаѓаат само мамините или татините синчиња (или ќерки) на функционерите и политичарите, тие што сакаат да придонесат за државата, да и помогнат најчесто се искористувани од партиите, ги користат како оружје, оружје кое ќе ја промовира нивната партија (без разлика дали е ВМРО или СДСМ) наоколу преку лепење нивни плакати, пцуење по митинзи, кршење на локални партиски штабови и.т.н.А тие па што се зачлениле во ваков тип на организации, се млади луѓе кои бараат (а неможат да најдат) работа во оваа веќе испартизирана држава, луѓе кои сакаат да завршат факултет но не можат зошто немаат работа, и не можат да си го плаќаат факултетот па единствениот излез го гледаат во овие организации, каде претходно биле убедувани од тие што се на некое погорно ниво во партијата, тапшани по рамо дека ако го прават тоа тоа и тоа ќе им најдат некаде работа.И на крај место работа, договор на дело, а со договор на дело малку потешко до кредит за школување и сл.
Јас искрено речено немам ништо против ако некоја партија спонзорира некое дете кое може еден ден да и помогне на државата, против имам тоа што тие од тоа дете прават во иднина партиски војник, а не војник кој ќе се бори за државата.Значи погрешно го насочуваат тоа дете, а зошто го насочуваат тоа дете така погрешно сите знаеме.

Нема разлика меѓу УМС И СДММ :toe:

На ист начин функционираат.

УМС(или унија на млади сили) и не е толку лоша работа, напротив може да се смета и како ептен добра работа, да се спонзорираат млади генијалци и таленти, кои еден ден можат да и помогнат и на самата држава, ама тоа во Македонија го нема, кај нас во било која партија младите служат само за ова што го спомнуваш ти во овој коментар а тоа е:

До израз во оваа држава доаѓаат само мамините или татините синчиња (или ќерки) на функционерите и политичарите, тие што сакаат да придонесат за државата, да и помогнат најчесто се искористувани од партиите, ги користат како оружје, оружје кое ќе ја промовира нивната партија (без разлика дали е ВМРО или СДСМ) наоколу преку лепење нивни плакати, пцуење по митинзи, кршење на локални партиски штабови и.т.н.А тие па што се зачлениле во ваков тип на организации, се млади луѓе кои бараат (а неможат да најдат) работа во оваа веќе испартизирана држава, луѓе кои сакаат да завршат факултет но не можат зошто немаат работа, и не можат да си го плаќаат факултетот па единствениот излез го гледаат во овие организации, каде претходно биле убедувани од тие што се на некое погорно ниво во партијата, тапшани по рамо дека ако го прават тоа тоа и тоа ќе им најдат некаде работа.И на крај место работа, договор на дело, а со договор на дело малку потешко до кредит за школување и сл.
Јас искрено речено немам ништо против ако некоја партија спонзорира некое дете кое може еден ден да и помогне на државата, против имам тоа што тие од тоа дете прават во иднина партиски војник, а не војник кој ќе се бори за државата.Значи погрешно го насочуваат тоа дете, а зошто го насочуваат тоа дете така погрешно сите знаеме.
Super post.
Нема разлика меѓу УМС И СДММ :toe:

На ист начин функционираат.
I da i ne...razlicna e struktura na clenovi na Sdsm i vmro...stara vs mlada partija...status quo vs revizija...ko na ova ce se dodaj nacionalizam...

Факт е дека најголемата злоупотреба на деца во политички цели во Македонија ја прави партијата која моментално е на власт.

Овде да напоменам дека никако, ни по кој основ, не го оправдувам инволвирањето на малолетници во било која друга политичка партија.
Хахаха.... Алал а ти е бе другар кога менталниот склоп ти дозволува да направиш споредба како ова погоре....за која патем немам никаков коментар.
Прво, јас никаде на кажав дека се помали од 18 години, тоа ти така викаш.А ако правиме муабет за болдираново, ќе ти кажам дека твојата политичка партија има малолетници, во која не им се слуша гласот. Божем не ги гледаш на митинзите кога ги носите за да има колку толку гужва. Затоа погледни во твојот двор па види дали е чисто у комшии. Само тешко е да увидиш колку не чини, па плукај со таканаречените ,,факти’’.

Нема разлика меѓу УМС И СДММ

:pos2:По добриот стар испробан урнек ќе формираат ли и пионерски организации (или поинаку ќе ги наречат), па да ја имаме во целост партиската структура на СКМ:pos2::pos2:

zamisli da ima izbori sega samo do 18 godini, ili t.n mladinska liga )))))

od 120 mozni ums ke sobere 90 )))))))

vikam jas ajax.

И мене ме интересира не толку ова, колку што ме интересира дали ќе биде поканет и еден од основачите на УМС...Виктор Канзуров. ?

Kje go pokanat min.za Nadvoreshna Politika Miloshovski pratenichkata Silvana Boneva a svechenata konferencija kje ja otvori estradnata umetnichka Azis od Bugarija.Ti Trn kje odish na konferencijata?

Прво, јас никаде на кажав дека се помали од 18 години, тоа ти така викаш.А ако правиме муабет за болдираново, ќе ти кажам дека твојата политичка партија има малолетници, во која не им се слуша гласот. Божем не ги гледаш на митинзите кога ги носите за да има колку толку гужва. Затоа погледни во твојот двор па види дали е чисто у комшии. Само тешко е да увидиш колку не чини, па плукај со таканаречените ,,факти’’.

За помали од 18 еве ги на форумов сите ги гледаме,значи постојат.И не само што постојат,туку оправаат политики,а се родени над 91 година,значи во пелени биле кога растевме како држава.Тоа е исто како јас да им оправам на постариве како се живееше во Југославија.
Бидејќи ова е тема за младите на ВМРО иако сакам да ги прашам и младите од СДСМ,ккао вас ви се слуша гласот?Давате предлози,идеи,вработени сте?Какви идеи?Еве лично ти,со што си допринела за партијата?Ако ме убедиш уште утре идам да се зачленам и да ја сменам економската политика,бидејќи некој ќе ме сослуша:smir:

zamisli da ima izbori sega samo do 18 godini, ili t.n mladinska liga )))))

od 120 mozni ums ke sobere 90 )))))))

vikam jas ajax.

Не мислев дека овака ќе ми забегаш,гледам јас дека треба што поскоро да си дојдам :tv:

Гледам рекламирањево на собиров иде во стилот на Пио-Пжс при УМС на К.В. на ВМРО ДПМНЕ на РМ. Лепење плакати по цел град и отварање теми по форуми. Преродбата продолжува...

И Пио викаш неможе секој да излезе што сака да каже а? Топ.

Оваа тема не е отворена за анализа на пио-пжс иако некои овде лечат фрустрации што нивните политички партии немаат подмладок туку старечки домови.ВМРО-ДПМНЕ развива посебни врски со средношколците кои пројавуваат афинитети кон се она што го одликува партискиот конзерватизам и патриотизам.Тие не можат да бидат членови на партија но можат во проекти каде ке се промовира се она што го пропагира ВМРО-ДППМНЕ.

Солидна бројка се 35000 души на возраст кога се физички најспремни.
Ех да ги имам под контрола и одврзани раце, се` она кое е назадно комунистичко ќе го сотрам за неколку дена.

За да пркне Македонија напред не е потребно многу. Штета што некои работи се под превезот на крајно забрането, инаку ќе ни беше полесно и порелаксирано на сите.
Ама, тоа кое сме го одбрале ќе го тераме најверојатно и ќе видеме што истото ќе донесе.
А навистина, многу малку треба, не се ни повеќе од 1000 предавници и изроди кои треба да се посетат.
Сепак, да ги оставам убавите фантазии на страна и да го честитам роденденот. Не сум член на партијата, но секогаш интересите и размислувањата во најголем дел ми се поклопувале.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom