Прашања и одговори

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Ај ве молам ако некој има информација кога точно ќе ни ги даваат дипломите нека сподели со нас, и не знам дали ќе биде во секое училиште различно, или за сите ќе биде исто. Јас слушнав на 13, ама не знам колку е точно :toe:

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.640
Поени од реакции
3.261
Во сите е различно, ние ги зедовме веќе ;) Треба на огласна табла пред школо да пиши.

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
При пријавувањето за запишување на факултетите кандидатите ги поднесуваат следниве документи:
1. пријава за запишување
2. оригинални свидетелства од сите класови
3. оригинално свидетелство за завршено средно образование
4. документ за положена државна матура

5. извод од матичната книга на родените
6. доказ за државјанство на РМ (уверение или решение)

Ова го пиши во официјалниот конкурс, па сеа јас ќе му се бапнам со изводот шо го извадив лани, ако ми напрат проблем за то... стварно ќе биди безвеза.
Може некој да ми ги разграничи документиве ??

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
И мене не ми е јасно, мислам дека третото и четвртото се едно исто-диплома, ај навистина ако некој знае нека објасни да не напраиме утка

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
2.Свидетелствата од прва до четврта година
3.Во тоа то ги пишува сите последни оцени по сите предмети всушност мислам тоа ти е дипломата
пример: во 3та година имаш македонски 5ка , а во четврта година 4ка ќе ти пишува на крај 4ка во дипломата
4.Оцените по предметите што си ги полагала треба да ги има во тој документ не се сеќавам како беше кога ни доделуваа дали беа заедно 3 и 4
а уствари дали вие ги дадеа дипломите од средно?

--- надополнето ---

3.Во тоа то ги пишува сите последни оцени по сите предмети всушност мислам тоа ти е дипломата
пример: во 3та година имаш македонски 5ка , а во четврта година 4ка ќе ти пишува на крај 4ка во дипломата
4.Оцените по предметите што си ги полагала треба да ги има во тој документ не се сеќавам како беше кога ни доделуваа дали беа заедно 3 и 4

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132

--- надополнето ---

Мислам дека сега во диплома пишува што си полагал матура и со какви оценки си положил, знам дека порано беше така се пишуваше оценката само од последната година, ама сега мислам дека не е така. Ај уствари ќе видиме, бај д веј некои зеле дипломи, некои не, зависи од училиштето

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Реден број 3 иако го пишува не постои :)
Јас баш лани кога го земав сведителството и воедно и документот за положена матура ја прашав класната за тоа сведителство за завршено средно и ми рече дека немало такво нешто и тоа биле сите документи што требало да ги добиеме.

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Реден број 3 иако го пишува не постои :)
Јас баш лани кога го земав сведителството и воедно и документот за положена матура ја прашав класната за тоа сведителство за завршено средно и ми рече дека немало такво нешто и тоа биле сите документи што требало да ги добиеме.

Епа тоа и ме збуни.. Зошто ги имам само свидетелствата за завршени 1, 2, 3 и 4 та година ( добро и дипломата ).. Никаде никој не ни спомна свидетелство за завршено средно образование.. :toe:

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Цели 4 години ми крекаат за таа диплома во која ќе ги имало само последните оценки. На пример историја имаме прва и втора година, во дипломата ќе ја имало само оценката од втората година. Кај се тие дипломи? :)

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Da prasam nesto za zapisuvanje na Fax treba izvod na rodenite i drzavjanstvo ne postaro od 6 meseci ?

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Ај ве молам ако некој има информација кога точно ќе ни ги даваат дипломите нека сподели со нас, и не знам дали ќе биде во секое училиште различно, или за сите ќе биде исто. Јас слушнав на 13, ама не знам колку е точно :toe:
Различно е во сите школи, во Марија Кири им ги даваа вчера, кај мене утре ќе ни ги даваат.

--- надополнето ---

Туку нешто ме копка, има врска темата на проектната задача со факултетот кој се избира????????????????????

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Туку нешто ме копка, има врска темата на проектната задача со факултетот кој се избира????????????????????
Нема врска. Таа само ти носи поени спрема оценката што ја имаш. Барем пред две години беше така.
Јас имав тема на проектна историја, а се запишав на нешто сосема друго и пак поените од проектната ми стоеја.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Различно е во сите школи, во Марија Кири им ги даваа вчера, кај мене утре ќе ни ги даваат.

--- надополнето ---

Нас па во средно ни кажуваа дека само ако имаш со некој исти поени, тогаш се гледала проектната. А да имаш исти поени со некој до децимала е стварно речиси невозможно поради ова со перцентилите. А да те одбијат само поради проектна нема шанси.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Нема врска. Таа само ти носи поени спрема оценката што ја имаш. Барем пред две години беше така.
Јас имав тема на проектна историја, а се запишав на нешто сосема друго и пак поените од проектната ми стоеја.
Фала:smir: Ми дојде срцето на место :) Јас имав проектна по Психологија, а ќе идам на Политички, не дека се неповрзани меѓу себе али повеќето од генерација што планираа да идат на Правниот правеа проектни по Историја.

Kajgana Shop

На врв Bottom