dali mozi nekoj da mi kazi,dali ce ima priem na studenti na policiskata akademija,bidejci vo konkursot sto izleze nemase nikakva informacija,ve molam ili pisetemija stranata od akademijata ako nekoj znae.blagodaram i pozz
Со ваков пост би ти рекол да си седиш дома или да идеш да копаш канали за пари негде најискрено...
http://www.fb.uklo.edu.mk/konkurs.aspxdali mozi nekoj da mi kazi,dali ce ima priem na studenti na policiskata akademija,bidejci vo konkursot sto izleze nemase nikakva informacija,ve molam ili pisetemija stranata od akademijata ako nekoj znae.blagodaram i pozz
Ајде сеа неколку реченици зашто ти одговорив така...Извини паметЊаковичу...Мене ме интересираше само дали има некој некои слични оцени па да каже како поминал.
Tука сум грешка затоа што мислев дека тоа се поените што ги дава менторот и другите двајца професори бидејки менторот може макс. 6 а другите по 3 a ова за интерните предмети се зависи дали е голема конкуренцијата на тој факс. знам луге од земјоделски што завршија па сега се на информатика или од медицина па сега педагошки и тоа државен.На мене ме интересираше како одат бодовите и какви ми се шансите за да конкурирам оти нешто слушнав дека 1 и 2 год не се зимале во предвид па матурата 70% а свидетелства 30% и такви некој информации па затоа се обратив тука.Ајде сеа неколку реченици зашто ти одговорив така...
1. Ти кажа со што си поминал, просек за 4ка е од 3,5 па до 4,49... може да си на долна и на горна граница... Ние не можеме да гатаме ти што просек имаш од оценките
2. Толку си информиран изгледа па не знаеш дека проектната носи максимум 4 бода, а ти си пишал 10.
3. Не знаеме што интерни предмети си одбрал, што школо учиш....
4. Интерните предмети служат за упис на државните факултети, ако имаш избрано Хемија не можеш да се запишеш на Правен или Економски, ние на гравчиња да ти гледаме што имаш избрано?
5. Имаш 3 веб страни кои ќе ти бидат од голема корист, едната е на Министерството за образование, втората е на Универзитетот "Кирил и Методиј" и третиот е оној за матурата...
Пролистај, симни се што е поврзано со матура,уписи,оцени,просек,факултет,интерни-екстерни... разлистај, размисли и после ќе поставиш пологично прашање на кое ќе може некој да ти одговори...
Затоа и ти ги кажав тие 3 страни, ќе слушнеш секакви глупости како тоа дека 1 и 2 година не се сметале, и дека било 70 со 30 проценти...
Има премногу работи што не ги знаеш, и премногу работи да ти ги кажувам или кажуваат...
Можеш од Медицина да отидеш на Педагошки али зависи кои интерни предмети ги имаш избрано, зависи во кој уписен рок, зависи бодови, зависи смер... многу работи зависат.. И пак ќе ти кажам, отвори ги тие сајтови, симни ги сите документи што ти се нудат и прочитај ги внимателно и се ќе ти стане јасно...
1200-800 п.н.еКој период од историјата на Хелада се нарекува Хомерово време?
А во векови тоа би било XII - VII така ?1200-800 п.н.е