- Член од
- 8 април 2010
- Мислења
- 4
- Поени од реакции
- 0
dali nekoj saka bonovi za vo studentski za 1000ka, 2000 bona za vo kuzman ,medicinar ,stiv i etc ???????????
Пред некој ден имаше прилог со некој дневен весник.Би требало деновиве да има пак, таму све си пишува.
Јас по мене знам дека ако си бил сите години со 5ки ќе имаш 70 поени.
Го зедов тој прилогот ама не беше објаснето за како се пресметвет бодој. Иначе не сум со сите петки..Мислам дека беше 50 бода максимум од просекот т.е. оценките, и 20 бода од предметите кои ти се бодуваат за училиштето каде што ќе се запишуваш(4 предмети по 5 бода)... така беше пред 4-5 години, ваљда уште е така...
Речено - сторено-Еј професоре и јас навивам за Манчесте Јунајтед.
-Да, а? Еве ти петка!
Најниска оценка во класот беше 4ка!
и не бери гајле ќе си се снајдам сама за прашањата:wink:
ВО РЕАЛНОСТА!
Мене ми ги вратија откако завршив факс. Знам еден колега ги побара дур студираше ама не му ги дадоа. Му кажаа дека ги враќале само ако се отпише од факсот. (ама тоа надвор од МК, може тука поразлично да е)После колку време може да се подигнат документите со кои се конкрурира за запишување на факс? Anybody?
Епа мора да си ми ги дадат за тоа, знам дека се потпишуваше документ за неподигање на документите во рок од 5 или 6 месеци.Мене ми ги вратија откако завршив факс. Знам еден колега ги побара дур студираше ама не му ги дадоа. Му кажаа дека ги враќале само ако се отпише од факсот. (ама тоа надвор од МК, може тука поразлично да е)
Колку што знам може да конкурираш со неоригинал документи те копии заверени на нотар.
неможе да се конкурира со неоригинали односно заверени копии на нотар.Мене ми ги вратија откако завршив факс. Знам еден колега ги побара дур студираше ама не му ги дадоа. Му кажаа дека ги враќале само ако се отпише од факсот. (ама тоа надвор од МК, може тука поразлично да е)
Колку што знам може да конкурираш со неоригинал документи те копии заверени на нотар.
За безбедност средно училиште немаш, има факултет за безбедност... а ова поволностиве лошо ти беше поставено... смени го прашањето...Може некој да ми каже во Македонија-за што се има средни училишта..Можеби веќе имам прашани...ама дали постои некое средно училиште за безбедност,и други поволности...??
Па знам..ама заборавив зборот..:pos2::pos2:..Сепак фала на инфоЗа безбедност средно училиште немаш, има факултет за безбедност... а ова поволностиве лошо ти беше поставено... смени го прашањето...
само за новите запишани од 2010/2011Дали намалувањето на партиципациите се однесува само на студентите кои кје се запишат од 2010/2011 па натаму, или и за оние студенти кои веќе имаат потпишано договор за студирање со факултетите т.е. и за студентите од 2ра, 3та и апсолвентите ?