FTTH (Fiber To The Home) во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Ма најбитно од све е дека ќе нема лимит ако е вистина
ова што се пишува,јас на брзина не се радувам многу
сосема доволно е да спушташ со 1000-1500kbs све над
тоа е "непотребно" пример еден фул хд 1920X1080 филм од 8/10 гб
го спушташ за некои си саат ипол спушташ еден ставаш
друг у мегу време и немаш гајле.Брзината не е проблем
Лимитот на трансфер е! дури и 600/700kbs се доволно
нели не мораш да седиш пред компјутер додека даунлоадираш.

На тие големи брзини нормално е дека нема да постават лимит на трансфер на податоци. Ме радува брзината и можноста да се симнува и дополнително да не се кочи нетот, што е случај сега.

Зошто ли зошто никој не не чита .
Не е точно дека ке нема лимит ... мислам размислете млаце ... мт - нет ја дере кожата на нормалниот граѓанин последниве 11 години со ултра високи цени на интернет ( највисоки на балканот ) и мислите дека ако стават оптика ке решат да пуштат неограничен еј така ...
Оптиките се местат бидиејки господата си ја пуштиа ногата до каде не им стига чергата со ИП тв -то.. и постоечката мрежа неможе да ги издржи трансферите потребниа за ип тв то и нетот и фиксната .
Затоа се мести оптика .. не за корисниците да се задоволни ...
Е сега прстот на слепоочница и погледнете го овај пост и пресметајте колку устваримт нет плакја за инетрнетот кој го користите вие и колку има профит од него ...

Не се луди да си ја убијат кокошката што неси златни јајца па да ви пуштат повеке интернет за исти те пари .

Sry shto pisham na latinica, pisham od edno net kafe vo Pomorie, Bulgaria. Tuka kolku shto vidov vo sekoja kukja ima opti4ki kabel, a toa e grad so 30000 zhiteli. Internetot im e dosta brz, a za cenite ne sum proveril seushte, ke pisham od Skopje.

Зошто ли зошто никој не не чита .
Не е точно дека ке нема лимит ... мислам размислете млаце ... мт - нет ја дере кожата на нормалниот граѓанин последниве 11 години со ултра високи цени на интернет ( највисоки на балканот ) и мислите дека ако стават оптика ке решат да пуштат неограничен еј така ...
Оптиките се местат бидиејки господата си ја пуштиа ногата до каде не им стига чергата со ИП тв -то.. и постоечката мрежа неможе да ги издржи трансферите потребниа за ип тв то и нетот и фиксната .
Затоа се мести оптика .. не за корисниците да се задоволни ...
Е сега прстот на слепоочница и погледнете го овај пост и пресметајте колку устваримт нет плакја за инетрнетот кој го користите вие и колку има профит од него ...

Не се луди да си ја убијат кокошката што неси златни јајца па да ви пуштат повеке интернет за исти те пари .

Некои подобрувања на пакетите ќе има, ко секогаш што прават Телеком... после одреден период ти даваат по малце од колачот, те мамат. Тоа е тоа, одредена конкуренција (колку можат другите да бидат конкурентни е веќе друга работа) си го прави своето. Не верувам дека лимитот туку така ќе го тргнат, тоа е ептен неверојатно. За две работи со тебе не се согласувам. :) Во нивна корист е само нивните корисници да имаат брзи локални брзини, тоа е голема предност пред останатите. И во Србија е поочајна состојбата со интернет од кај нас, зачудувачки.

Некои подобрувања на пакетите ќе има, ко секогаш што прават Телеком... после одреден период ти даваат по малце од колачот, те мамат. Тоа е тоа, одредена конкуренција (колку можат другите да бидат конкурентни е веќе друга работа) си го прави своето. Не верувам дека лимитот туку така ќе го тргнат, тоа е ептен неверојатно. За две работи со тебе не се согласувам. :) Во нивна корист е само нивните корисници да имаат брзи локални брзини, тоа е голема предност пред останатите. И во Србија е поочајна состојбата со интернет од кај нас, зачудувачки.
беше очајна состојбата во србија, али почнаа да не пристигнуват, веќе имаат и они по 4мбпс(порано кога нас ни пуштија 4,они имаа 1) значи веќе сме скоро на исто ниво(добро ај ние имаме и по 8 и 10 а еден мал дел и 20мбпс)

Има еден куп фирми што прават каблирање низ Скопје. Малку повеќе си ги припишуваат заслугите, ама...

Кај мене у зграда (Млечен) наместија оптика вчера, али незнам кога и како ќе ја пуштаат.

Кај мене у зграда (Млечен) наместија оптика вчера, али незнам кога и како ќе ја пуштаат.

До нова година најкасно ќе има пакети, јас баш прашав на телефон, се работи масовно во сите реони.

Колку што знам доколку од Телеком стават оптички и Он.Нет ке има право да го користи... Јас моментално неможам да бидам на пакетот Duo Extrime затоа што нема оптички кабел во Ченто и нема технички можности... Се јавив во Он.Нет и ми рекоа дека се зависи од Телеком, за колку време ќе го постави оптички кабел низ цело Скопје и Duo Extrime-от ќе биде достапен... Така да ни останува да чекаме да го стават оптичкиот и да понудат нови пакети (Телеком, Он.Нет има доста солиден пакет - Duo Extrime :))...

Колку што знам доколку од Телеком стават оптички и Он.Нет ке има право да го користи... Јас моментално неможам да бидам на пакетот Duo Extrime затоа што нема оптички кабел во Ченто и нема технички можности... Се јавив во Он.Нет и ми рекоа дека се зависи од Телеком, за колку време ќе го постави оптички кабел низ цело Скопје и Duo Extrime-от ќе биде достапен... Така да ни останува да чекаме да го стават оптичкиот и да понудат нови пакети (Телеком, Он.Нет има доста солиден пакет - Duo Extrime :))...

Ова ти вака со цел памет го кажуваш? Оннет има договор со Телеком за да ја рента мрежата која во моментов е составена од бакарни жици. Која будала ке ти даде да користиш оптика ако тој платил за имплементација и ако планира да ги нуди своите услуги преку неа?:tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom