Откажана посетата на Сејдиу на Македонија

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Владејачка коалиција е во криза

Владејачка коалиција во Македонија е во криза по дипломатската грешка во односите со Косово, јави германската новинска агенција ДПА.

Според истиот извор, откажувањето на посетата ја натера ДУИ да размисли за повлекување од владејачката коалиција како протест поради „неприфатливиот и огромен дипломатски скандал во односите со независно Косово“.

Претседателот на Демократската унија за интеграција, Али Ахмети попладнево ќе го соопшти партискиот став во врска со откажувањето на посета на косовскиот претседател Фатмир Сејдиу.

Ова за Макфакс го изјави пратеникот Џеват Адеми, кој не сакаше да соопшти повеќе детали. Ахмети ќе го соопшти ставот по враќањето од Брисел, каде имаше средби со високи претставници на Европската комисија......

A1

Mozni se interesni scenarija...
Nesakam da prognoziram, ama celata situacija mi izgleda kako da e planirana...
Samo neznam od cija strana...
Kako i da e mnogu e cudno nagloto zatopluvanje na odnosite so Srbija pa duri i posledniot natpis za Antickite geni na Makedoncite...A i pregovorite za crkvata nekako se zadvizija....Ocigledno morase da se plati , na nekoj nacin...

Sto se odnesuva do Sejdiu ako veke sme go pokanile mislam deka bi trebalo da bide precekan kako pretsedatel...

A nisto cudno i od Kosovskata strana da e barano vlakno vo jajceto, a celata situacija izrezirana od nivna strana....Mozebi tokmu na Kosovo mu odgovara nestabilnost vo Makedonija...i kriza vo vladeackata koalicija...
Osobeno ako se znaat nivnite vrski so partiite na makedonskite Albanci a i navikite od minatoto (in)direktno da se mesat vo vnatresnata politika na Makedonija...

Za nekolku dena i zakani ke se slusa,to e to balkanska rabota:tapp:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Доколку Косово ја загуби Македонија како пријател,ќе мора пак “да им седне на Србите во скут“,тоа е факт од кој нема бегање,без разлика на “црвениот тепих“.:toe:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Доколку Косово ја загуби Македонија како пријател,ќе мора пак “да им седне на Србите во скут“,тоа е факт од кој нема бегање,без разлика на “црвениот тепих“.:toe:
Косово треба прво да си ја ОДРАБОТИ домашната задача кон Македонија....тие избегнуваат, се праат многу албански паметни...
...а барањето на нашиве локални косовски роднини за некакво враќање од страна на албанија и косово со иста мера и пригодното јадењево говна од бучко, треба веднаш да се третира како ВЕЛЕПРЕДАВСТВО и да се хапси и суди...:)
...ама...уште да имавме влада и патриоти...:)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Косово треба прво да си ја ОДРАБОТИ домашната задача кон Македонија....тие избегнуваат, се праат многу албански паметни...
...а барањето на нашиве локални косовски роднини за некакво враќање од страна на албанија и косово со иста мера и пригодното јадењево говна од бучко, треба веднаш да се третира како ВЕЛЕПРЕДАВСТВО и да се хапси и суди...:)
...ама...уште да имавме влада и патриоти...:)
Која е таа домашна задача што треба да се обработи :raz:?

За велепредавството сонувај, такво нешто во Македонија не постои :icon_lol:.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Интересни размислувања на темава. Од она со молењето, до она за бивање нефер, капак мислењето дека некои очекувале ние да ги избориме нивните борби.

Исклучете ги сите сетила за момент (бидејќи во спротивно не сте рационални) и пазете на 2 факти.
Убаво си кажа, да размислуваме рационално.
1. Има одредена земја чија независност сме ја признале.
Имаме земја која доби независност и се оцепи поради лошата политика на матичната земја и која се бори за да се признае како независна, се води спор за таа независност и има проблеми со малцинствата во таа земја.
2. Претседателот на таа земја треба да ни дојде на гости, а ние ќе го носиме онака на кафе, здраво како си, и нема да го пречекаме со највисоки државни почести, како што се пречекува секој останат претседател на држава.
Брзо се забораваат некои фактори, само да те потсетам:
- Од таа земја во 2001 имаше ифилтрирано само за нападот во радуша околу 2700 добро обучени луѓе, од таа земја јавно пред камери со трактор се вадеа гранични камења, во таа држава бегат криминалци кои после трагот им се губи.... и најбитно, има ли потпишано некаков договор со таа држава??? Зашто да има свечености кога со таа држава не е потпишано ништо. Ова изгледа од таа држава им останало од Милошевиќ да не се потпишуваат никакви договори ( ах да освен оној за обележување на границата, ама тој е стар од кога таа држава беше во склоп на матичната држава. )

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Дипломатија не трпи импровизации.

Покана и под кој протокол се знае со месеци однапред така да и гостинот а и домаќинот да можат соодветно да се подготват.

Со други зборови косовскиот претседател знаел однапред под кои услови ќе биде пречекан а знаеле и во МНР.

Ова личи на некаква задкулисна игра од која во јавноста излегува само 5%. Не се ни во МНР а ни во косово толкави аматери па да си играаат оди ми-дојди ми.

Не знам дали е на било кој начин поврзано со посетата на Ахмети на Брисел?

Причини секако има..
Токму и тоа рамислував и јас, Ахмети во брисел овие се љутат, надворешен притисок околу името ( да се смени или не ) хммм, недај Боже ако дојде 2001, ќе бидам првиот кој ќе фрла масо во огнот.:toe:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Лутењето од страна на Сејдиу е окуражено само заради албанското малцинство во Македонија. Да беше поканет од трета земја на истиот начин, досега ќе отрчаше како млада невеста и не само што немаше да бара црвен тепих туку ќе прашаше дали треба и ручек да си земе. Меѓутоа се научија сите дека кај нас можат сите да се празнат и да свршуваат замислувајќи се како големи претседатели.

П.С. Г-дине претседателе Сејдиу оди тоа направиго во Франција или Германија...да те видам... Чипсич.....:toe:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Неќеле да го пречекаат како претседник.
Ебати глупата влада да ти ја ебам, прво го признава Косово и сега пу пу неважи, си прават непријатели и кај СРБИТЕ и кај албанците

B

Borg_Drone

Гостин
Pa taka edno vreme zborevte za grcite, za srbite.. Znaci poznata e frazava :)
Зборевте?!
Извини ама јас ништо не сум зборел, а ако некој нешто ти зборел на тебе и сега тука си лечиш комплекси, тогаш можам само да кажам жалам за твојот проблем, но не го лечи тука на форумов, лечи го на друго место.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Зборевте?!
Извини ама јас ништо не сум зборел, а ако некој нешто ти зборел на тебе и сега тука си лечиш комплекси, тогаш можам само да кажам жалам за твојот проблем, но не го лечи тука на форумов, лечи го на друго место.
I ako sakas da se distanciras od nekoi ,samiot recnik te izdava. Ako moeto e netocno,demantiraj me ,sto izigravs psihijatar.. abe ,znaes kako e ,eden kup bolni sekade i najprvo tie ke pocnat so dijagnozi.. sta reci :toe:

B

Borg_Drone

Гостин
I ako sakas da se distanciras od nekoi ,samiot recnik te izdava. Ako moeto e netocno,demantiraj me ,sto izigravs psihijatar.. abe ,znaes kako e ,eden kup bolni sekade i najprvo tie ke pocnat so dijagnozi.. sta reci :toe:
Не, еве ќе ти помогнам мојот речник ме издава, и неможам така лесно да се дистанцирам од кој и да е.Задоволна????

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Не, еве ќе ти помогнам мојот речник ме издава, и неможам така лесно да се дистанцирам од кој и да е.Задоволна????
Ako si ti zadovolen/na jas uste poveke. Jas nemam namera da dijagnosticiram ova ona ,kazuvam mislenje kazuvas mislenje. Razlicni stavovi, toa e toa.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Шуќур, поентата на форумот е сфатена. Размена на ставови. Ајт сеа pax in domus.

H

HITCH

Гостин
Интересни размислувања на темава. Од она со молењето, до она за бивање нефер, капак мислењето дека некои очекувале ние да ги избориме нивните борби.

Исклучете ги сите сетила за момент (бидејќи во спротивно не сте рационални) и пазете на 2 факти.

1. Има одредена земја чија независност сме ја признале.
и
2. Претседателот на таа земја треба да ни дојде на гости, а ние ќе го носиме онака на кафе, здраво како си, и нема да го пречекаме со највисоки државни почести, како што се пречекува секој останат претседател на држава.
1. Се согласувам НИЕ го признавме Косово
2. Претседателот никој не го кани онака на гости, поканет е на РАБОТНА ПОСЕТА!!! Има меѓународен протоколарен ред!!! Тоа постои само требало некој да го види!
П.С. Те молам не врти ко демек Македонците се вакви такви онакви оти познати сме по чекање гости. Кога се договарало посета требало да се каже кои се правилата!!! СЕТО ОВА Е НЕДОРАЗБИРАЊЕ!!! Нема врска со Србија или било кои глупости, ова испадна од мравка слон.
Чиста глупост. Ако сака да дојде нека дојде, ако нејќе ајт у пичку матер. Ова важи за сите!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom